Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

V občini Tržič se dogaja

4. maj 2021

Število kaznivih dejanj v letu 2020 je v občini Tržič na ravni desetletnega povprečja. Na zaključnem dogodku projekta trAILs, bo tržiški župan predstavil glavne izzive občine na področju regeneracije opuščenih območij. Znatna nevarnost proženja snežnih plazov v občini Tržič nad 1500 metri.

Število kaznivih dejanj v občini Tržič je v letu 2020 na ravni desetletnega povprečja

Na zadnji seji Občinskega sveta Občine Tržič so se svetnice in svetniki seznanili z informacijo o delu Policijske postaje Tržič za leto 2020.

V lanskem letu so tržiški policisti obravnavali 128 kaznivih dejanj, od tega je bilo dobrih 80 % premoženjskih kaznivih dejanj. Zabeležili so 202 kršitvi predpisov o javnem redu, prednjačijo kršitve predpisov Zakona o varstvu javnega reda in miru,17 kršitev pa je bilo s področja Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami. Policisti Policijske postaje Tržič so v letu 2020 odredili 3302 alkotestov, obravnavali 1387 kršitev cestno prometnih predpisov, zasegli 10 motornih vozil. Razveseljiv je podatek, da ni bilo umrlih v prometnih nesrečah, kar 9,15 % voznikov pa je bilo pod vplivom alkohola, ko so bili udeleženi v prometni nesreči.

»Celotno leto je minilo brez hujših kršitev ali drugih posebnosti. Enota je bilo tekom leta pozorna na reševanje družinskega nasilja. Zgledno smo sodelovali s strokovno službo Sektorja kriminalistične policije PU Kranj in Centrom za socialno delo Tržič, kjer smo v sklopu delovanja medinstitucionalnega tima konkretno obravnavali posamezne primere,« je v sporočilo zapisal Marko Panić, mag., komandir Policijske postaje Tržič.

Dodajmo še, da je Policijska postaja Tržič, ki se je sicer tekom leta prilagajala ukrepom za zajezitev virusa Covid-19, na vseh področjih dela izvedla 43 preventivnih aktivnosti.

Projekt trAILs in zaključni dogodek v Tržiču

Industrijska proizvodnja v Alpah hitro upada ter za seboj pušča »alpske industrijske krajine« (Alpine Industrial Landscapes - AILs). To so nekdanje produkcijske krajine, občutne velikosti, razpršenosti in kompleksnosti. Razvojni potencial takih območij je slabše raziskan, saj je v dosedanjih programih razvoja Alp ali projektnih poročilih tema industrijskih krajin slabše zastopana. Navkljub temu, pa je trajnostno naravnana transformacija industrijskih krajin v Alpah pomemben izziv, močno povezan z ekološkimi, ekonomskimi in socialnimi problemi nekdanjih srednje velikih in manjših industrijskih mest. Največkrat sledimo problemom pri okoljski regeneraciji, reaktivaciji lokalne in regionalne ekonomije in promociji alpske industrijske kulturne dediščine.

Ob zaključku projekta trAILs vabimo vse zainteresirane, da se nam v torek, 11. maja 2021, pridružite na zaključnem regionalnem dogodku z naslovom: Regeneracija industrijskih območij: problem ali priložnost?, kjer bomo predstavili rezultate projekta ter na to temo gostili govorce. Namen dogodka je nasloviti problematiko prenove industrijskih območij iz občinske ter lastniške perspektive. Naši gosti bodo predstavniki občine Tržič, predstavnica lastnikov območja BPT Tržič, raziskovalci s Filozofske in Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani in drugi. Dogodek bo potekal v obliki spletnega dogodka, če bodo razmere omogočale pa tudi na sami lokaciji v Galeriji Paviljon NOB. Ob zaključku dogodka vse zainteresirane vabimo še na otvoritev razstave v Galerijo Atrij Občine Tržič, kjer bodo do 16. maja razstavljeni rezultati projekta.

Podrobnejše informacije o dogodku vam posredujemo do konca tega tedna.

Znatna nevarnost proženja snežnih plazov v občini Tržič nad 1500 metri

Služba za varstvo pred snežnimi plazovi Zelenica – Tržič opozarja, da je splošna nevarnost proženja snežnih plazov v Občini Tržič nad 1500 metri ZNATNA, 3. stopnje po petstopenjski evropski lestvici.

Ker se bodo temperature v naslednjih dneh tudi v visokogorju dvignile, se bo sneg hitro preobražal in topil, s tem pa bo tudi nevarnost proženja plazov precejšna. Tisti, ki se nameravate podati v visokogorje pa bodite skrajno previdni.

V visokogorju je veliko novega snega, bodite previdni!

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...