Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

V občini Tržič se dogaja

25. maj 2021

Objavljen je Javni razpis za dodelitev spodbud za razvoj podjetništva in gospodarstva v občini Tržič v letu 2021. Občina Tržič potrdila naziv Prostovoljstvu prijazna občina. Gorska reševalna služba Tržič v novih prostorih in z novim vozilom. Začenjajo se Glasbeni večeri v Tržiškem muzeju.

Objavljen je Javni razpis za dodelitev spodbud za razvoj podjetništva in gospodarstva v občini Tržič v letu 2021

Na spletni strani Občine Tržič (www.trzic.si) je objavljen Javni razpis za dodelitev spodbud za razvoj podjetništva in gospodarstva v občini Tržič v letu 2021. Cilj javnega razpisa je izboljšati konkurenčne pogoje na območju Občine Tržič za razvoj gospodarstva, spodbujanje investicijskih vlaganj zasebnega sektorja ter spodbujanje odpiranja novih delovnih mest. Okvirna višina sredstev na tem javnem razpisu znaša 100.000 evrov.

Vloga bo štela za pravočasno, če bo predložena ali bo prispela po pošti na naslov: Občina Tržič, Urad za gospodarstvo in družbene dejavnosti, Trg svobode 18, 4290 Tržič, do 19. junija 2021.

Podrobnosti o razpisu so zapisane na spodnji povezavi: https://www.trzic.si/obcina/javni-razpisi-in-objave/javni-razpis-za-dodelitev-spodbud-za-razvoj-podjetnistva-in-gospodarstva-v-ob-7.html

Občina Tržič je prostovoljstvu prijazna občina

Za sistematično spodbujanje prostovoljstva in zagotavljanje podpore delovanju prostovoljskih organizacij, soustvarjanje pozitivne družbene vrednosti prostovoljstva v lokalni skupnosti in promocijo prostovoljstva z lastnim zgledom vodstev občin je na Slovesni dan prostovoljstva, 18. maja 2021, naziv Prostovoljstvu prijazna občina ponovno potrdilo 25 slovenskih občin. Za aktivno spodbujanje prostovoljstva občanov in podporo delovanju prostovoljcev in prostovoljskih organizacij pa je naziv Prostovoljstvu prijazna občina prvič pridobilo 11 občin.
Priznanje Prostovoljstvu prijazna občina je ponovno potrdila Občina Tržič. »Četrtič zapored smo prostovoljstvu prijazna občina. Taka je manj kot vsaka peta v državi. Izpolnjujemo stroge kriterije financiranja, delovanja in prostorskih možnosti za delovanje društev, ki jih merljivo spremlja Slovenska filantropija. Se potrudim, da skupaj zgodbo še nadgradimo. Zagotovo zmoremo. Čestitam in se zahvaljujem vsem občankam in občanom Tržiča, prostovoljcem in posameznikom, vključenih v številna naša društva in organizacije,« je po prejemu priznanja povedal mag. Borut Sajovic, župan Občine Tržič.

Občini Tržič je bil letos naziv podeljen za zagotavljanje finančnih sredstev za delo mentorjev prostovoljcev, kar je za razvoj prostovoljstva velikega pomena, za spodbujanje prostovoljstva in vlaganja v infrastrukturo, ki omogoča tudi boljše delo prostovoljskim organizacijam, predvsem športnim organizacijam in organizacijam za zaščito in reševanje, ter udeležbo župana na prostovoljskih dogodkih in podelitev priznanj najzaslužnejšim prostovoljcem.

Gorska reševalna služba Tržič v novih prostorih z novim vozilom

Gorska reševalna služba v Tržiču, ki je bila ustanovljena leta 1937, je z današnjim dnem (25. maj 2021) bogatejša za novo vozilo in prostore za delovanje. Prvotno je bil sedež društva GRS Tržič na Policijski postaji Tržič, zadnjih nekaj let so imeli gorski reševalci sestanke v prostorih Planinskega društva Tržič, od decembra lani pa imajo tržiški gorski reševalci svoje prostore v bivši Komunali na Pristavniški 31.

Zaradi ukrepov za zajezitev epidemije Covid-19, bo slavnostna predaja prostorov in novega vozila šele danes, ob 17. uri. Slovesnosti bo prisostvoval minister za obrambo mag. Matej Tonin in predstavniki Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje.

Začenjajo se Glasbeni večeri v Tržiškem muzeju

Z veseljem napovedujemo Glasbene večere v Tržiškem muzeju 2021, ki jih že sedmo leto zapored pripravlja za vse ljubitelje dobre glasbe Tržiški muzej v sodelovanju s programsko vodjo Romano Krajnčan in podporo Občine Tržič.
Prvi koncert bo na sporedu v petek, 4. junija 2021, ob 20. 30. Z nami bodo legendarni NEW SWING QUARTET, ki se ponaša s svetovnim slovesom ene najboljših gospel skupin nasploh. Koncert bo ob lepem vremenu na vrtu muzeja, v primeru slabega vremena pa v Pollakovem salonu ali, če bo potrebno zaradi vladnih zdravstvenih ukrepov, v Kulturnem centru Tržič.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...