Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

V občini Tržič se dogaja

23. junij 2021

V Tržiču cenimo in spoštujemo delo veteranskih organizacij, ki združujejo in povezujejo. Nova varovalna podlaga fitnesa na prostem v Športnem parku OŠ Križe. Ob dnevu državnosti več dogodkov tudi v Tržiču.

V Tržiču cenimo in spoštujemo delo veteranskih organizacij, ki združujejo in povezujejo

Občina Tržič že trinajsto leto zapored izvaja Javni razpis za sofinanciranje na področju delovanja veteranskih, častniških, obrambnih in drugih domoljubnih društev in združenj. Za delovanja teh društev je iz občinskega proračuna v 2021 namenila 4.000 evrov. Namen razpisa je sofinanciranje redne dejavnosti in programov s področja veteranskih, častniških, obrambnih in drugih domoljubnih društev in združenj, ki niso zajeti v drugih razpisih Občine Tržič. Na javni razpis je prispelo šest vlog, ki so jih poslali: Združenje borcev za vrednote NOB Tržič, Občinsko združenje slovenskih častnikov Tržič, Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Tržič, Združenje mobiliziranih Gorenjcev v redno nemško vojsko v času 1943-1945, Policijsko veteransko društvo Sever – Gorenjska ter Združenje vojaških gornikov Slovenije. Vsem šestim vlogam je bilo ugodeno skladno z merili in kriteriji za vrednotenje prijav javnega razpisa.

Nova varovalna podlaga fitnesa na prostem v Športnem parku OŠ Križe

V Športnem parku OŠ Križe je Občina Tržič investirala v izdelavo ustrezne varovalne podlage fitnesa na prostem, ki ustreza pogojem šolskih športnih igrišč, namenjenim za uporabo osnovnošolski mladini. Investicijo v višini nekaj več kot 16.000 evrov z DDV, je Občina Tržič pokrila iz sredstev proračuna, namenjenih za vzdrževanje športnih objektov in naprav.

Ob dnevu državnosti več dogodkov tudi v Tržiču

V četrtek, 24. junija 2021, ob 20. uri pripravlja Občina Tržič osrednjo svečanost ob dnevu državnosti na Gorenjski plaži. Slavnostni govorniki na slovesnosti bodo predstavniki treh različnih generacij; Katarina Langus, učenka OŠ Križe; generalmajor dr. Andrej Osterman, nekdanji načelnik generalštaba Slovenske vojske; ter Marija Ahačič Pollak, častna občanka Občine Tržič.

Kulturni program bodo oblikovali Pihalni orkester Tržič, Plesni klub Tržič in vokalna skupina Katarince, Osnovne šole Tržič, Podružnice Lom pod Storžičem.

Pred slovesnostjo, ob 18. uri pa vas vabimo v galerijo Atrij na odprtje razstave ob 30. obletnica osamosvojitve, ki jo pripravlja Tržiški muzej. Ta vas vodi od prve jasno izražene ideje o združitvi Slovencev v pomladi narodov leta 1848, preko prvič jasno zapisane misli o samostojni Sloveniji leta 1941 in razvoja osamosvojitvene misli med slovenskimi izseljenci, vse do osemdesetih let prejšnjega stoletja, ko je misel na samostojnost dobila krila tudi v matični domovini.

Na praznični dan, 25. junija 2021 vas veteranska društva vabijo na tradicionalni pohod po poteh teritorialne obrambe. Zbor bo ob 8. uri pri gostišču Karavla 297. Od tam se boste podali na planino Preval ali Korošico (smer pohoda je odvisna od vremenske napovedi). Po povratku, predvidoma ob 13. uri, je pri spomeniku Policijsko veteranskega društva predvideno polaganje vencev, nato pa se venec položi še pri spomeniku Veteranov vojne za Slovenijo.

Prav tako v petek, ob 20. uri pa si lahko na programu Tržič.tv ogledate koncert Zvoki Slovenije. Pihalni orkester Tržič vas bo, kot se za praznik spodobi in kot smo iz preteklega leta vajeni, z zabavnim programom slovenske glasbe popeljal izven tržiške občine na izlet po naših statističnih regijah. Koncert bo predvajan tudi preko Facebook strani pihalnega orkestra in na spletni strani www.po-trzic.si.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...