Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

V občini Tržič se dogaja

14. julij 2021

Na Javnem razpisu za sofinanciranje redne dejavnosti in socialnih, zdravstvenih in humanitarnih programov humanitarnih in invalidskih društev v občini Tržič za leto 2021, razdeljenih dobrih 12 tisoč evrov. Vzdrževanje in obnavljanje cest se nadaljuje tudi v poletnih mesecih. Tudi v Tržiču smo nosili olimpijske sanje.

Javni razpis za sofinanciranje redne dejavnosti in socialnih, zdravstvenih in humanitarnih programov humanitarnih in invalidskih društev v občini Tržič v letu 2021

Občina Tržič že šestnajsto leto zapored izvaja javni razpis za sofinanciranje redne dejavnosti in socialnih, zdravstvenih in humanitarnih programov humanitarnih in invalidskih društev, na katerega smo v letu 2021 prejeli 27 prijav. Predmet javnega razpisa je sofinanciranje redne dejavnosti in socialnih, zdravstvenih in humanitarnih programov humanitarnih in invalidskih društev v občini Tržič. Vsem prijavljenim nevladnim, neprofitnim humanitarnim in invalidskim društvom in organizacijam za opravljanje humanitarne dejavnosti ter župnijske karitas z območja občine Tržič ali izven nje, ki pa v svoje programe vključujejo tudi uporabnike s stalnim prebivališčem v občini Tržič, je bilo ugodeno. »Zadovoljen sem, da občanom in društvom lahko pomagamo na hiter in učinkovit način. Cenim njihovo delo in izjemne rezultate v dobro ljudi,« pravi mag. Borut Sajovic, župan Občine Tržič.

Med 27 prijaviteljev je bilo skladno z merili in kriteriji javnega razpisa razdeljenih 12.281,49 evra, od tega skoraj 7.500 evrov med društva s sedežem ali enoto v Tržiču, ki jih predstavljajo: Društvo invalidov Tržič, Društvo diabetikov Tržič, OZ Rdeči križ Tržič, ZŠAM Tržič, AURIS ter Župnijski karitas Križe in Tržič-Bistrica. Prijaviteljem s sedežem ali enoto v Tržiču bodo dodeljena sredstva namenjena za redno delovanje ter prijavljene projekte, tistim, s sedežem izven tržiške občine, med katerimi izstopajo gorenjska društva, pa sofinanciramo le programe, ki jih morajo uporabljati tudi občani Tržiča. Trenutno je občina v zaključni fazi izvedbe javnega razpisa za sofinanciranje redne dejavnosti in socialnih, zdravstvenih in humanitarnih programov humanitarnih in invalidskih društev, saj bo v prihodnjih dneh s prijavitelji sklenila pogodbe o sofinanciranju.

Vzdrževanje in obnavljanje cest se nadaljuje tudi v poletnih mesecih

V začetku meseca julija je Občina Tržič v sodelovanju z Gorenjsko gradbeno družbo (GGD) uredila najbolj poškodovan odsek vozišča pri križišču za deponijo. Odsek, dolg 110 m, je bil zaradi številnih poškodb na vozišču že potencialno nevaren za udeležence v prometu. Istočasno se je uredila nivojska izravnava vozišča ter odvodnjavanje.
Krajani Rebra so v preteklem letu uredili 400 m makadamskega vozišča ter ga pripravili za asfaltiranje. Ta del odseka je urejen z ustreznimi nakloni ter odvodnjavanjem. V tem mesecu pa je Občina Tržič v sodelovanju z GGD ta odsek ceste tudi asfaltirala.

Prejšnji mesec je občina v sodelovanju z KS Podljubelj uredila najbolj kritičen odsek vozišča na Vretenu. Odstranjen in poškarpiran je bil večji del skalnate brežine ter urejen naklon in odvodnjavanje vozišča. Razširjen del bo pripomogel k boljši preglednosti ovinka ter varnosti uporabnikov.

V Palovičah se izvaja kompletna obnova nosilne in obrabne plasti voziščne konstrukcije v dolžini 250 metrov. V sklopu obnove bo na novo izdelano tudi površinsko odvodnjavanje odseka - mulde.
Občina Tržič je na pobudo krajanov izdelala oporni zid na najožjem delu vozišča na Zgornjem Vetrnem. Vozišče bo širše za pol metra. V preteklosti je veliko težav povzročalo naletelo kamenje, ki je padalo iz neutrjene brežine. Gradnja opornega zidu bo zaključena do 16. julija letos.

Slovenska olimpijska bakla na poti v Tokio se je ustavila tudi v Tržiču

Občina Tržič in Športna zveza Tržič sta skupaj z Olimpijskim komitejem Slovenije - Združenje športnih zvez, organizirala sprejem slovenske olimpijske bakle v Tržiču, ki je potekalo na športnem igrišču v Križah 10. julija letos. Bakla je prepotovala že tri četrtine Slovenije in obiskala slovenske občine. S slovensko baklo želimo širiti sporočila solidarnosti, upanja in jeklene volje ter pokazati, da sta rekreativni in vrhunski šport med seboj tesno povezana.

Hvala tržiškim olimpijcem: Andreju Jermanu, Mileni Kordež in Mitju Oraniču, da so bili z nami in skupaj z otroki aktivnega tedna športa ponesli baklo, ki pot nadaljuje po Gorenjski. Dogodek so popestrili člani Plesnega kluba Tržič.

Vsem udeležencem poletnih olimpijskih iger v Tokiu želimo veliko sreče in čim boljše uvrstitve.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...