Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

V občini Tržič se dogaja

29. julij 2021

Slovenska bakla čez Stari Ljubelj k zamejskim Slovencem. Obnova dostopne ceste v Paloviče. Podpis koncesijske pogodbe z Zavetiščem za zapuščene živali Ljubljana. Na večernem Poletnem torkanju nocoj Abba Mia tribute band.

Slovenska bakla čez Stari Ljubelj k zamejskim Slovencem

Slovenska bakla – simbol trdnosti, trajnosti, modrosti, samozavesti, povezovanja in upanja je zakrožila po celotni Sloveniji. V torek, 20. 7. 2021 je preko Starega Ljubelja prešla tudi slovensko mejo, sprejeli so jo zamejski Slovenci avstrijske Koroške.

Na krajši slovesnosti sta župan občine Tržič mag. Borut Sajovic in prvi podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije mag. Janez Sodržnik Slovensko baklo predala predsedniku krovne športne organizacije Slovencev na avstrijskem Koroškem Marijanu Veliku. Od njega so baklo nato prevzeli mladi športniki iz občine Selle.
Slogan, ki spremlja Slovensko baklo – »Imamo olimpijske sanje!« že uspešno spremlja slovenske športnike in vsem želimo uspešne nastope še naprej.

Obnova dostopne ceste v Paloviče

V sklopu sanacije asfaltnih cestišč se je uredil 250 metrski odsek dostopne ceste v Paloviče, in sicer nosilna in obrabna plast voziščne konstrukcije ter vzdolžno odvodnjavanje.

Podpis koncesijske pogodbe z Zavetiščem za zapuščene živali Ljubljana

V četrtek, 29. 7. 2021 bosta župan občine Tržič mag. Borut Sajovic in direktorica Živalskega vrta Ljubljana Barbara Mihelič podpisala koncesijsko pogodbo, ki bo urejala javno službo zagotavljanja zavetišča za zapuščene živali na območju Občine Tržič. Pogodba bo podpisana za dobo 5 let. V modernem zavetišču bo za zapuščene živali dobro poskrbljeno tako z vidika veterinarske oskrbe kot tudi bivanja. Ob najdbi zapuščene živali na območju občine Tržič pokličite Zavetišče za zapuščene živali Ljubljana na telefonsko številko + 386 (0)1 256 02 79 ali jih obvestite po e-pošti, na naslov info@zavetisce-ljubljana.si (http://zavetisce-ljubljana.si/).
Več informacij je zapisanih na povezavi: https://www.trzic.si/za-obcane/druzbene-dejavnosti/varnost/zapuscene-zivali.html 

Poletna torkanja – Abba Mia tribute band

Poletna torkanja na Trgu svobode v Tržiču so že v polnem teku. Prvo torkanje je minilo s skupino Avtomobili, nocoj, 27. 7. 2021, od 20. ure dalje, pa se bomo vrnili v čas disko krogel, svetlečih oblačil in predvsem zlatega obdobja disko glasbe. Waterloo, Honey, Honey, Mamma Mia, SOS, Dancing Queen, Fernando, Knowing Me, Knowing You, Money, Money, Money, Take A Chance On Me, Thank You For The Music in še mnoge druge uspešnice skupine Abba bodo zazvenele skozi Tržič. Za razvajanje naših borbončic bodo poskrbeli tržiški gostinci. Vstop je prost.
Vse uporabnike (stanovalce, najemnike in lastnike lokalov) prosimo za razumevanje, saj bo Trg svobode danes, od 14.ure, do predvidoma srede, 28. 7. do 6. ure, zaprt.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...