Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

V občini Tržič se dogaja

16. september 2021

Pogoj PCT od danes dalje potreben tudi za vstop v prostore občinske stavbe. Cepljenje po krajevnih skupnostih prihodnji teden. Na četrtkovi seji Občinskega sveta Občine Tržič bodo svetnice in svetniki razpravljali tudi o predlogu cen storitev gospodarske javne službe na področju obdelave določenih vrst komunalnih odpadkov.

Vstop v prostore Občine Tržič le z dokazilom PCT

Na podlagi določil Odloka o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2 (Ur. list RS, št. 146/2021), ki ga je sprejela Vlada Republike Slovenije, vas obveščamo in seznanjamo, da ste od srede, 15. septembra 2021 dalje, za vstop v prostore Občine Tržič dolžni izpolnjevati pogoj PCT.

Občina Tržič sprejema stranke le po predhodnem dogovoru z javnim uslužbencem ali na telefonsko številko 04 597 15 10 ali e-poštni naslov: obcina@trzic.si. Predhodna najava ni potrebna za vstop v sprejemno pisarno. Po vstopu v prostore morate izpolnjevati vse veljavne ukrepe (razkuževanje rok, zaščitna maska, ohranjanje razdalje, itd.).

Cepljenje po krajevnih skupnostih prihodnji teden

Zdravstveni dom Tržič v sodelovanju z Občino Tržič in krajevnimi skupnostmi želi cepljenje proti covid-19 čimbolj približati vsem občankam in občanom Tržiča.

Zato bo prihodnji teden organizirano cepljenje na terenu. V torek, 21. septembra 2021, se bo od 8. do 9. ure možno cepiti v Žiganji vasi pred trgovino Tuš, od 10. do 11. ure v Sebenjah v križišču pred Domom krajanov, isti dan od 12. do 13. ure pa vas cepilna ekipa pričakuje v Seničnem pred Domom krajanov. Na izbiro bosta cepivi Comirnaty-Pfizer in Janssen – Johnson. Kandidati za cepljenje naj imajo s seboj kartico zdravstvenega zavarovanja in osebni dokument.

Obvezne prijave za cepljenje v KS Sebenje zbira Alenka Golmajer Terziev na GSM 040 738 469 ali na ks.sebenje@gmail.com, v KS Senično pa Marjana Zupan na GSM 031 669 245 ali na ks.senicno@gmail.com.

Napoved 22. redne seje Občinskega sveta Občine Tržič

V četrtek, 16. septembra 2021, ob 17. uri bo v Kulturnem centru Tržič 22. redna seja Občinskega sveta Občine Tržič. Na dnevnem redu bo med drugim poročilo o poslovanju podjetja Komunala Tržič d.o.o. za poslovno leto 2020, predlog cen storitev gospodarske javne službe na področju obdelave določenih vrst komunalnih odpadkov, svetnice in svetniki bodo razpravljali o ukinitvi statusa javnega dobra, razpravljali in odločali bodo o članih uredništva glasila Tržičan, potrjevali mandat nadomestnega člana Občinskega sveta Občine Tržič in odločali o Občinski volilni komisiji. Tako kot običajno pa se bo seja začela z vprašanji in pobudami članov Občinskega sveta ter pregledom in realizacijo sklepov prejšnje seje.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...