Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

V občini Tržič se dogaja

30. september 2021

Gradbena dela operacije Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju Zgornje Save – občina Tržič so se začela. Varnejša pot za pešce skozi vaško jedro v Kovorju. Koča na Kriški gori ima samooskrbno sončno elektrarno.

Gradbena dela operacije Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju Zgornje Save – občina Tržič so se začela

Dela na drugem največjem projektu v zgodovini občine Tržič so se pričela včeraj (27. 9. 2021) na odseku Loka – polnilnica proti CČN. Spomnimo, da bo občina Tržič pridobila kanalizacijsko omrežje v skupni dolžini 11.758,5 metrov, od tega 10.707 metrov gravitacijske kanalizacije in 1.051,5 metrov tlačnega kanala ter 10 črpališč. Občini Tržič je uspelo pridobiti več kot 2,9 milijona evrov evropskih in državnih sredstev.

Prihodnji ponedeljek, 4. oktobra se dela začnejo še na dveh odsekih in sicer Retnje – Smuk ter Kriška cesta – Vetrovo.

Občane in obiskovalce občine Tržič prosimo za upoštevanje prometne signalizacije in obvozov.

Varnejša pot za pešce skozi vaško jedro v Kovorju

Z izgradnjo hodnika za pešce skozi vaško jedro v Kovorju, bo pot zanje varnejša. V sklopu ureditve hodnika za pešce bo zgrajena tudi nova meteorna kanalizacija, delno bo sanirana voziščna konstrukcija, postavljena nova javna razsvetljava, glede na konfiguracijo terena pa bodo zgrajeni tudi novi podporni in oporni zidovi.

Samooskrbna sončna elektrarna na Koči na Kriški gori

V četrtek, 23. septembra 2021 je bila v distribucijski sistem priključena samooskrbna sončna elektrarna na Koči na Kriški gori.

Po izdelani projektni dokumentaciji in pripravljalnih delih sta podjetji Elektro Celje, d. d. in Elektro Gorenjska, d. d., ki sta del skupine ECE, na streho Koče na Kriški gori postavili sončno elektrarno. Vgrajenih je 54 PV fotovoltaičnih modulov OSDA SOLAR, monokristalni moduli 410 W, proizvajalca OSDA. Vgrajen je razsmernik Solar edge SE 25 k-RW000NNN2. Priključna moč naprave je 22,14 kWp.

S proizvedeno energijo bo oskrbovana Koča na Kriški gori, s proizvedenimi viški pa tudi Zavetišče v Gozdu.
»S sončno elektrarno bomo privarčevali pri stroških uporabe električne energije, saj je življenjska doba elektrarne 40 let in več, proizvajalec fotonapetostnih modulov pa zagotavlja najmanj 25-letno garancijo na njihovo delovanje,« pravi predsednik Planinskega društva Križe Stanislav Ficko.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...