Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

V občini Tržič se dogaja

26. oktober 2021

Povzetki 23. seje Občinskega sveta Občine Tržič. Dela na največjem projektu v občini Tržič v zadnjem desetletju (DRR2) tečejo po planu. V ponedeljek komemoracija ob dnevu spomina na mrtve.

23. seja Občinskega sveta Občine Tržič

V četrtek, 21. oktobra so se na 23. redni seji sestali člani Občinskega sveta Občine Tržič. Izmed devetih točk dnevnega reda izpostavljamo naslednje:

  • Za pomočnika odgovornega urednika glasila Tržičan so potrdili Jeleno Dolenc. Za nadomestnega člana Nadzornega odbora Občine Tržič so potrdili Anžeta Perčiča, za nadomestnega člana Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja pa je bil potrjen Jaka Jankovec. Tržiški svetnice in svetniki potrdili tudi predlog prejemnikov priznanj Občine Tržič za leto 2021. Naziv častni občan Občine Tržič se bo ob občinskem prazniku podelil prof. dr. Ernestu Petriču. Plakete Občine Tržič se podeli OZG OE Zdravstveni dom Tržič in Hermini Krese. Diplomo Občine Tržič pa bodo prejeli Anže Hribar in Marta Mesarek ter skupinsko Marko Poljanc in Pavel Jazbec.
  • Člani Občinskega sveta so bili nadalje seznanjeni z letnim delovnim načrtom in finančnim načrtom Vrtca Tržič za šolsko leto 2021/2022 in letnim programom športa v občini Tržič za leto 2022. Ta zagotavlja, da bo Občina Tržič iz občinskega proračuna za leto 2022 namenila 214.000 evrov za sofinanciranje športnih vsebin, ki so v javnem interesu in se sofinancirajo iz javnih sredstev, kar je 11.000 evrov več kot v letu 2021.
  • Občinski svet Občine Tržič podpira namero, da Občina Tržič pristopi k podelitvi koncesij za izvajanje gospodarske javne službe obdelave določenih vrst komunalnih odpadkov ter odlaganja ostankov predelave ali odstranjevanja komunalnih odpadkov z območja Občine Tržič JAVNEMU PODJETJU VODOVOD KANALIZACIJA SNAGA d.o.o. in je zadolžil župana, da z občinsko upravo pripravi vse potrebne dokumente za podelitev koncesij.
  • V prvi obravnavi je bil predlog Odloka o subvencioniranju socialno varstvene storitve socialnega servisa v občini Tržič. S sprejetjem predlaganega Odloka se bo v občini Tržič socialno varstveno storitev socialnega servisa t. i. celodnevno povezavo preko osebnega telefonskega alarma, opredelilo kot storitev, ki bo za občane subvencionirana iz sredstev občinskega proračuna.

Gradbena dela operacije Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju zgornje Save – občine Tržič (DRR2) tečejo po planu

Konec tedna so se gradbena dela pričela Pod Skalco in na odseku Kriška cesta - Vetrov, predvidoma v torek, 2. novembra pa bodo stroji zabrneli na Ulici Kokrškega odreda. Prosimo za upoštevanje prometne signalizacije in obvozov.

Dan spomina na mrtve

Na pokopališču v Tržiču bo komemoracija ob dnevu spomina na mrtve v ponedeljek, 1. novembra 2021, ob 10. uri. V kulturnem programu bodo sodelovali Pihalni orkester Tržič in učenci Osnovne šole Bistrica.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...