Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

V občini Tržič se dogaja

11. november 2021

Sanacija vodovoda na odseku Ceste na Brdo. Električna kolesa na zimskih počitnicah. PGD Brezje bogatejše za novo najsodobnejše orodno vozilo za tehnično reševanje. V Kovorju izpeljali že četrti Festival ljubiteljskega igranega filma #FLIF.

Sanacija vodovoda na odseku Ceste na Brdo

Na odseku Ceste na Brdo je bilo v zadnjih letih veliko vodovodnih okvar, zato je Občina Tržič pristopila k obnovi cca. 100 metrov vodovoda. Dela na odseku so zaključena do asfaltacije. Še pred zimo bo cestišče asfaltirano z grobim asfaltom, spomladi 2022 pa bo asfaltirano celotno vozišče s finim asfaltom, ker se je na tem delu ceste že saniralo posedene jaške kanalizacije. Asfaltacijo naj bi se izvedlo sočasno z deli na DRR2, v neposredni bližini.

Električna kolesa na zimovanju

Z mesecem novembrom, ko dnevi postajajo vse hladnejši in neprijazni za kolesarjenje, smo v Tržiču s sistemom Gorenjska.bike prešli na zimovanje. Kolesa si bo ponovno možno izposoditi spomladi, predvidoma v mesecu marcu, do takrat pa bomo skušali sistem še bolj izpopolniti.

PGD Brezje bogatejše za novo najsodobnejše orodno vozilo za tehnično reševanje

PGD Brezje je najmanjše gasilsko društvo v občini, krasi pa ga izjemna delavnost in srčnost. »Hvala prav vsem in vsakomur, ki je karkoli prispeval k, za varnost kraja in občine, izjemnemu nakupu ter dosežku. Zadovoljen sem, da sem s sodelavci v upravi in občinskimi svetniki lahko držal dano besedo iz prvega mandata. Prav vsa naša tržiška gasilska društva že imajo novo glavno tehnično vozilo, večina tudi dve. Brezje so bile zadnje. Hvaležen sem tudi vodstvu in širšemu poveljstvu naše Gasilske zveze Tržič za usklajene in sodelujoče programe opremljanja. Tudi načrt za naprej obstaja in bo realiziran,« pravi mag. Borut Sajovic, župan Občine Tržič.

Festival ljubiteljskega igranega filma #FLIF

Kar 28 filmov so si lahko gledalci skozi pet sklopov ogledali na sobotnem Festivalu ljubiteljskega igranega filma #FLIF, ki so ga že četrto leto zapored pripravili v Domu krajanov v Kovorju.

»Obisk je bil, za naš mali kraj, kar presenetljivo velik. Od 14. do 20. ure se je zvrstilo okrog 70 gledalcev. Obiskovalci so si lahko postregli s pokovko in vodo ter glasovali za svoj najljubši film. Obiskal nas je tudi ocenjevalec filmov, slovenski režiser, Vojko Anzeljc, ki je za vse predvajane filme napisal kratek strokoven komentar. Spomnil se je svojih začetkov ustvarjanja ljubiteljskega filma, s popolnoma drugačno tehnologijo v drugih časih. Kljub temu, da vsi niso prejeli nagrade, je vse ustvarjalce pohvalil, saj ve, koliko truda je vloženega v sam nastanek kratkega filma,« je po festivalu povedala Tjaša Kokalj, ena od organizatork.

Posebno omembo za kostumografijo in glasbeno zvočno sliko je prejel film Once Upon a Time, za masko film Šeši, za scenografijo film Alternativa, za posebne vizualne učinke pa film Robbery Cassette vol. 2. Prav tako je posebno omembo prejel mladinski film Lopovi in policaji za celotno ekipno delo, filmi Brothers Among the Dead, Časač in Odsev pa so dobili posebno omembo za iskanje nove poetike.

Večer pa je vrhunec dosegel s podelitvijo nagrad.

Nagrado za najboljši film po izboru občinstva je prejel Robbery Cassette vol. 2, nagrado za najboljšo montažo film Z neba, za najboljšo fotografijo Šeši, za najboljši scenarij Once Upon a Time, za najboljšega igralca Tine Ugrin v filmu Alternativa, nagrado za najboljšo igralko je Vojko Anzeljc podelil kar obema zvezdama filma Popolni odboj, Katji Raušl in Petri Bauman. Nagrado za najboljšo režijo je prejel Žiga Kukovič za film Ringlšpil in nagrado za najboljši film, film Predam se, Matica Poropatiča.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...