Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

V občini Tržič se dogaja

25. november 2021

Začenja se sanacija brežin na vodotoku Lomščica in sanacija usada na cesti Pot na Bistriško planino, na balinišču na Ravnah tudi letos brezplačno drsamo ...

Sanacija brežin na vodotoku Lomščica

V tem tednu se bodo pričela gradbena in sanacijska dela na vodotoku Lomščica v naselju Slap.
Projekt je del sanacijskega programa po poplavah oktobra 2018 na povodju Zgornje Save. Obravnava sanacijo hudournika Lomščica na začetku naselja Lom oz. na zaključku naselja Slap pri Tržiču, natančneje na odseku dolžine okoli 90 metrov v območju pod stanovanjsko gospodarskimi poslopji Slap 25. Odsek se nahaja na spodnjem teku hudournika okoli 250 metrov pred iztokom v Tržiško Bistrico. Dostop do struge je predviden iz poti v zasebni lasti.

Sanacija usada na cesti Pot na Bistriško planino

Sanacijska dela se izvajajo tudi na cesti Pot na Bistriško planino proti vili Bistrica. Sanacija usada je predvidena v dolžini 27 metrov. Predvidena je gradnja podporne konstrukcije, temeljena na železnih pilotih in armirano betonskim zidom. Tekom sanacije bo rekonstruirana tudi polovica ceste, kjer bo zamenjan asfalt in ustroj ceste.

Na Ravnah se tudi letos brezplačno drsa

Balinarski klub Tržič AC Žepič v sodelovanju z Občino Tržič tudi v letošnjem letu vabi na drsanje na balinišče na Ravnah. Prvi drsalci so na svoj račun prišli že minuli vikend. Drsališče je za rekreacijsko drsanje odprto od ponedeljka do petka med 16. in 19., ob sobotah, nedeljah, praznikih in v času šolskih počitnic med 10. in 12. ter med 16. in 19. uro. Kegljanju na ledu so namenjeni ponedeljki in srede med 19.30 in 21.30, hokej na ledu se bo igral ob četrtkih med 19.30 in 21.30, rekreacijsko kegljanje na ledu pa bo ob petkih med 19.30 in 21.30.
Uporaba drsališča je brezplačna, možna je tudi izposoja drsalk. Obisk drsališča je mogoč v skladu z veljavnimi vladnimi predpisi in navodili NIJZ-ja.

Za potrebe ureditve parkiranja v času obratovanja začasnega drsališča bo od 19. 11. 2021 do 1. 2. 2022 med 10. in 12. uro ter med 16. in 22. uro delna zapora ceste in hodnika za pešce od balinišča na naslovu Ravne 9 do stanovanjskega bloka na naslovu Ravne 21.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...