Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

V občini Tržič se dogaja

1. februar 2022

Gradbena dela v sklopu operacije »Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju zgornje Save – Občina Tržič (DRR2) so ponovno v polnem teku. Tudi energetska sanacija gradu Neuhaus dobro napreduje.

Gradimo boljši Tržič – dela na projektu DRR2 so v polnem teku

Gradbena dela v sklopu operacije »Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju zgornje Save – Občina Tržič (DRR2) so po novoletnem premoru ponovno v polnem teku. Dela potekajo na odsekih Pod Skalco, Praproše, Slograd – Sokolnica, Loka-ICL in Na Logu. Na odsekih Mlaka -Trio in Retnje spodaj, se vgrajujeta črpališči. Sledi priključevanje le-teh na elektro omrežje, za kar se pridobiva soglasja distributerja.

Postopki priprave na gradnjo so v teku za tri večje sklope gradbišč: Snakovška cesta, Loka - ulice in Kovor (Cesta na Brdo, Iženkovo, Pod gozdom, Srednja pot), kjer se bodo dela začela konec meseca januarja. Na Snakovški cesti je konec februarja zaradi vgrajevanja kinete za meteorne vode predvidena enomesečna popolna zapora ceste, o čemer so bili krajani že obveščeni. Asfaltacija se bo, glede na temperaturne razmere, nadaljevala marca.

Grad Neuhaus dobiva lepšo podobo

Energetska sanacija gradu Neuhaus dobro napreduje. Zunanje stene objekta so v celoti pripravljene za izdelavo nove fasade, skladno s smernicami energetske sanacije. Počakati je potrebno še na vgradnjo vseh novih oken in ustrezne vremenske razmere. Ostrešje objekta z vsemi »frčadami« je obnovljeno v celoti, strešne obrobe so v celoti izdelane, streha je pokrita s kritino »bobrovec«.

V zaključni fazi je izdelava in obdelava predvidenih suhomontažnih površin in slikopleskarska obdelava vseh obstoječih predelnih sten. V celoti je na novo, v vseh prostorih, izvedena inštalacija za električno napeljavo in telekomunikacijsko povezavo; kurilnica objekta je zidarsko obnovljena in pripravljena za montažo ogrevalnega sistema. Priključek zemeljskega plina je že v objektu, izvedba strojnih inštalacij z novimi z radiatorji v celotnem objektu je v zaključni fazi, v prvem in drugem nadstropju so zamenjana okna.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...