Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

V občini Tržič se dogaja

16. februar 2022

S ponedeljkom popolna zapora Snakovške ceste v Križah. Objavljamo pogoje za pridobitev pravice do uporabe plakatnih mest v Tržiču za redne volitve v DZ RS. Ob kulturnem prazniku odkritje skulpture Nepozabljen – nezlomljiv na Ljubelju. Poslovil se je nekdanji župan in časni občan Občine Tržič Valentin Tomazin. V Podljubelju sta doma mladinska svetovna prvaka v dvosedu.

S ponedeljkom, 21. februarja popolna zapora Snakovške ceste v Križah

Na Snakovški cesti v Križah so v teh dneh dela v polnem teku. Izvajalec je pričel z izkopi za fekalno kanalizacijo in pripravami na najzahtevnejši del – polaganje meteorne kinete. Do nedelje, 20. februarja bodo dela potekala ob polovični zapori ceste, z začetkom šolskih počitnic, v ponedeljek, 21. februarja pa bo cesta popolnoma zaprta za ves promet, z namenom, da bo trajanje popolne zapore za najmlajše udeležence v prometu in njihove starše kar najkrajše. Popolna zapora bo predvidoma trajala okoli mesec dni. Želja vseh je, da učenci v naslednje šolsko leto vstopijo po varnejši šolski poti z novim pločnikom, krajanom pa izboljšamo bivanjsko okolje z izgradnjo kanalizacije, obnovo vodovoda, javne razsvetljave in druge infrastrukture. Na Občini Tržič se že vnaprej zahvaljujemo vsem prebivalcem in obiskovalcem za strpnost in razumevanje.

Na Ljubelju odkritje skulpture »Nepozabljen – nezlomljiv«

Ob letošnjem kulturnem prazniku smo na Ljubelju, na platoju pred predorom, odkrili skulpturo japonskega umetnika Seijija Kimota »Nepozabljen – nezlomljiv«.

Enaka skulptura - dvojček, je bila leta 2019 odkrita na avstrijski strani. Skulpturi sta postavljeni, da bi povezovali Slovenijo in Avstrijo in vse Evropejce v skupnem prizadevanju za mir, povezovanje, medsebojno razumevanje in ohranjanje demokratičnih evropskih vrednot. Postavljeni sta, da bi se ohranil spomin na jetnike, ki so med junijem 1943 in majem 1945 v nečloveških razmerah gradili predor skozi Ljubelj. Jetniki iz trinajstih različnih evropskih držav, so bili zaprti v esesovsko nacistično koncentracijsko taborišče Ljubelj (Loibl) - zunanje taborišče Mauthausna in gradili predor Ljubelj - strateško pomembno prometno infrastrukturo za tretji rajh.

Postavitev skulpture sta finančno omogočila Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije in Občina Tržič, podpornica postavitve je tudi nemška zvezna dežela Posarje.

(foto: Iztok Pipan)

Pogoji za pridobitev pravice do uporabe plakatnih mest v Tržiču za redne volitve v Državni zbor Republike Slovenije

Občina Tržič zagotavlja brezplačna plakatna mesta organizatorjem volilne kampanje za redne volitve v Državni zbor Republike Slovenije, ki bodo v nedeljo, 24. aprila 2022. Brezplačna plakatna mesta se zagotavljajo na tablah, ki bodo za ta namen razporejene na območju občine Tržič.

Organizatorji volilne kampanje morajo vloge za dodelitev brezplačnih plakatnih mest poslati najkasneje do vključno petka, 4. 3. 2022, na e-naslov: obcina@trzic.si ali na naslov: Občina Tržič, Trg svobode 18, 4290 Tržič, s pripisom »VOLILNA KAMPANJA«.

Občina Tržič bo vloge organizatorjev volilne kampanje zbrala in po načelu enakopravnosti, z žrebom, določila lokacijo brezplačnih plakatnih mest.

Podrobnosti so zapisane na občinski spletni strani: https://www.trzic.si.

Poslovil se je Valentin Tomazin, nekdanji župan in častni občan Občine Tržič

Zapustil nas je častni občan Občine Tržič in francoskega mesta Sainte Marie aux Mines, nekdanji direktor BPT in nekdanji župan Občine Tržič Valentin Tomazin. Njegovo delo in njegov doprinos k razvoju občine tako na lokalni kot tudi na mednarodni ravni je lokalno okolje zaznamovalo za vedno.

Matevž Vertelj in Vid Kralj postala mladinska svetovna prvaka v dvosedu

Mlada Podljubeljčana sta osvojila prvo slovensko zlato medaljo na mladinskih svetovnih prvenstvih v tem športu. S sankanjem se ukvarjata skoraj deset let, v dvosedu pa sta začela voziti šele na začetku letošnje sezone. Vsem čestitkam se pridružujemo tudi na Občini Tržič. Hvala tudi trenerjem, društvu in vsem predanim navijačem, ki so jima stali ob strani, verjeli vanju ter ju spodbujali.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...