Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

V občini Tržič se dogaja

1. marec 2022

Večja varnost pešcev v podjetniški coni Loka. Skupaj z občani do ocvetličenega mestnega jedra. Odprt je razpis za gorenjske nevladne organizacije za spodbude za nova partnerstva na področju soočanja z izzivi dolgožive družbe. Tisoč obrazov Vinka Ribnikarja.

Večja varnost pešcev v podjetniški coni Loka

V industrijski oz. podjetniški coni Loka, kjer so podjetja vedno bolj aktivna, kar vpliva na količino prometa, Krajevna skupnost Kovor in Občina Tržič izvajata investicijo v pešpot za več varnosti pešcev, ki se lahko sedaj sprehajajo po široki pešpoti.

Ob lokalni cesti LC428 111 Industrijska cona Loka so se namreč v sklopu projekta izgradnja hodnika za pešce v naselju Loka pričela pripravljalna dela za izgradnjo hodnika za pešce.

V letu 2022 je predvidena ureditev hodnika za pešce v peščeni izvedbi v skupni dolžini 820 m in širini 2 m. Dela se bodo nadaljevala v letu 2023, ko se bo izvedla še preplastitev hodnika za pešce ter ureditev cestne razsvetljave.

Sočasno z gradnjo hodnika za pešce je predvidena še umestitev prehodov za pešce na hitrostnih ovirah.

(O)krasimo skupaj staro mestno jedro

Občanke in občane občine Tržič prosimo in pozivamo, da se v letu 2022 pridružijo Občini Tržič pri nadgrajevanju izgleda Tržiškega, še posebej pa starega mestnega jedra Tržiča. Pilotno smo se odločili, da v letošnjem letu najprej damo priložnost prebivalcem osrčja starega mestnega jedra oz. Trga svobode. Vse, ki stanujejo na omenjeni lokaciji se lahko prijavijo za brezplačen prevzem okenskih korit z že zasajenimi cvetlicami na povezavi:
https://www.trzic.si/doc/aktualno/prijavnica-za-prevzem-brezplacnih-korit-z-nasajenimi-cvetlicami.pdf 

Razpis za gorenjske NVO: Spodbude za nova partnerstva na področju soočanja z izzivi dolgožive družbe

Zavod Tri v okviru programa Grozd NVO Gorenjske objavlja razpis Spodbude za nova partnerstva na področju soočanja z izzivi dolgožive družbe. Z razpisom želijo spodbuditi ter finančno (in mentorsko) podpreti do tri partnerstva, ki bodo s projekti prispevala k izboljšanju kakovosti življenja in zdravja dolgožive družbe na Gorenjskem.

Nevladne organizacije spodbujajo, da v partnerstvu oblikujejo nove rešitve (to so akcije, storitve, programi itd.), s katerimi odgovarjajo na izzive dolgožive družbe. S tokratnim razpisom želijo spodbuditi tudi partnerstva med organizacijami, ki delujejo na različnih vsebinskih področjih, ter čez sektorsko povezovanje - partnerstva nevladnih organizacij z lokalnimi in nacionalnimi javnimi institucijami, mediji, podjetji in drugimi akterji, ki jih NVO prepoznavajo kot pomembne na področju dolgožive družbe.

Predvidena višina skupnih sredstev razpisa je 6.000,00 EUR. Prijavitelj lahko zaprosi za največ 2.000,00 EUR.

Informativna spletna delavnica za prijavitelje na aktualen razpis za gorenjske NVO bo v sredo, 2. marca 2022, ob 10. uri. Za več informacij in pojasnila lahko pišete na anka@zavod-tri.org.

Rok za prijavo: 17. 3. 2022

Tisoč obrazov Vinka Ribnikarja

V Galeriji Paviljon NOB je na ogled razstava Tisoč obrazov akademskega kiparja Vinka Ribnikarja, ki je na svoji umetniški poti raziskoval mnoge ustvarjalne smeri in pristope. Njegovo raznoliko upodabljanje lahko spoznamo že s preprostim sprehodom po Tržiču in okolici, kjer stoji veliko njegovih znamenj in drugih obeležij. Ustvarjanje je bilo gonilo njegovega življenja, delal je zase, za javna in zasebna naročila. Vsako stvaritev je zasnoval s skrbnim premislekom in jo oblikoval z natančno kiparsko roko.

Razstava, prva po umetnikovi smrti, predstavlja prerez celotne Ribnikarjeve ustvarjalnosti. Ne osredotoča se le na določena, najfinejša dela ali na obdobje nastanka kiparskih del. Umetnika želi prikazati v celoti in s tem počastiti spomin nanj. Del razstave je posvečen celo kiparjevemu delovnemu procesu.

Razstavo si je možno ogledati od torka do petka med 10. in 12. ter 16. in 18. uro, ob sobotah pa med 10. in 12. uro.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...