Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

V občini Tržič se dogaja

8. marec 2022

Občina Tržič namenja 222 tisočakov za sofinanciranje letnih programov športa. Razširitev ekološkega otoka pri vhodu v vrtec Deteljica. Javni razpis za vse zainteresirane lastnike, ki bi želeli oddati svojo nepremičnino preko javne najemne službe. V petek, na predvečer sv. Gregorja bomo v Tržiču spustili vuč v vodo.

Občina Tržič namenja 222 tisočakov za sofinanciranje letnih programov športa

V minulih dneh smo s podpisom pogodb zaključili Javni razpis za sofinanciranje športnih programov v Občini Tržič za leto 2022. Vsi izbrani izvajalci programov športa so na svoje račune že prejeli prvi obrok odobrenih sredstev. Na javni razpis se je uspešno javilo 19 društev oziroma klubov, ki na območju občine že leta izvajajo različne športne programe, namenjene vsem starostnim skupinam občank in občanov na področju rekreacije, kakovostnega in vrhunskega športa ter športa starejših. Občina Tržič bo v letošnjem letu iz proračuna v ta namen razdelila 222.000,00 EUR, kar je za 19.000,00 EUR več kot v letu 2021. Dodatnih 11.000,00 EUR se je porazdelilo na vse razpisane športne programe, 8.000,00 EUR, od katerih je polovico prispevala iz svojih prihrankov ŠZ Tržič,  pa na predlog Odbora za družbene dejavnosti Občinskega sveta na program prostočasne športne vzgoje otrok in mladine, torej za naše najmlajše športnike.

Razširitev ekološkega otoka pri vhodu v vrtec Deteljica

Zabojnik za papir je na ekološkem otoku pri vrtcu Deteljica večkrat prenapolnjen s papirjem in kartonsko embalažo. Ekološki otok pri novem parku Bistrica pa lokacijsko z vidika prometne ureditve ni na najbolj ustreznem mestu, zato smo prepotrebni zabojnik za zbiranje papirja prestavili na ekološki otok pri vhodu v vrtec Deteljica. Tako sta sedaj na lokaciji pri vrtcu Bistrica na voljo dva zabojnika z modrim pokrovom.

Občanke in občane pozivamo k pravilnemu odlaganju na ekoloških otokih in opozarjamo, da kosovni odpadki sodijo na Zbirni center v Kovor. 

V zabojnike na ekoloških otokih je prepovedano nepravilno odlaganje odpadkov. Prav tako je prepovedano odlaganje odpadkov poleg zabojnikov ali v bližino ekološkega otoka. Nadzor nad ekološkimi otoki v občini poostreno izvaja Medobčinski inšpektorat Kranj. 

Urejen in dobro vzdrževan prostor spodbuja vedenje posameznika, da tudi sam ohranja osnovni red in čistočo. Del tega smo vsi, zato skupaj uporabljamo te površine in le skupaj lahko prispevajmo k boljšemu okolju. 

Odprt je Javni razpis za vse zainteresirane lastnike, ki bi želeli oddati svojo nepremičnino preko javne najemne službe

Analiza, ki jo je opravil Stanovanjski sklad RS, ki je s sprejetjem novele Stanovanjskega zakona postal nosilec Javne najemne službe kaže, da je v Sloveniji veliko število praznih stanovanj v javni in zasebni lastni, prav tako v občini Tržič. Zainteresirani lastniki, ki bi želeli oddati svojo nepremičnino preko javne najemne službe, se lahko javijo na razpis Stanovanjskega sklada RS, ki je objavljen na povezavi: https://ssrs.si/novice/javna-najemna-sluzba/ 

Vuč u vodo – Gregorjevo 2022

Tržiška šega »Vuč u vodo« nedvomno spada med najlepše in najtežje pričakovane dogodke v koledarskem letu. Šego obujamo na predvečer sv. Gregorja. Gre za večstoletni tržiški običaj, ki je v preteklosti živel med domačimi čevljarji. Na ta dan so namreč v svojih delavnicah prenehali z delom pri luči.

Glavna slovesnost bo v petek, 11. marca, ko bodo gregorčki zaplavali po Tržiški Bistrici. V Tržiču se boste od 16. ure dalje lahko udeležili delavnic in drugih dogodkov. V Kurnikovi hiši bo manjša razstava gregorčkov Osnovne šole Križe, od 16. ure dalje bo potekala delavnica peke ptičkov v krušni peči. V sobi Mici Kurnik se boste lahko preizkusili v igranju družabne igre Etno skrinca. Prav tako si boste lahko od 16. ure dalje v preddverju Kulturnega centra Tržič izdelali svojega gregorčka. V atriju Občine Tržič bo ob 18. uri odprtje razstave Ko luč na vodi še ni bila gregorček: Tržič in feldmaršal Radetzky, s kulturnim programom, ki ga pripravlja Osnovna šola Križe. V spremstvu tržiškega pihalnega orkestra bo po programu krenil sprevod, ki se bo zaključil z dejanjem, ki je v tržiškem praznovanju gregorjevega ključen – vuč bo šla v vodo.

 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...