Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

V občini Tržič se dogaja

31. marec 2022

Občina Tržič je prejela Zlati ISSO certifikat razvojne odličnosti za leto 2022. Objavljamo Javni razpis za dodelitev pomoči za ohranjanje in spodbujanje razvoja kmetijstva in podeželja v občini Tržič za leto 2022. Letos bomo staro mestno jedro krasili skupaj z občani. V soboto bomo tekli po ulicah Tržiča.

Občina Tržič prejela Zlati ISSO certifikat razvojne odličnosti za leto 2022

Konferenca Zlati kamen je vsakoletno srečanje deležnikov s področja lokalne samouprave. Je edini dogodek, ki je hkrati tudi vrhunec večmesečnega raziskovalnega dela o razvojnem napredku slovenskih občin v sklopu raziskovalnega projekta in izbora Zlati kamen.

Občina Tržič se je tudi letos uvrstila med občine, ki so dobile Zlati ISSO certifikat 2022, ki izkazuje izjemno kakovost življenja v naši občini ter uravnoteženo stopnjo razvoja. Izhodišče za podelitev certifikata je Indeks ISSO, ki je sestavljen iz večjega števila kazalnikov, izvedenih iz statističnih, finančnih in gospodarskih podatkov o občini. Meri doseženo stopnjo razvitosti občine.

Sestavljeni indeksi za področja kažejo, da ima občina Tržič izjemno dober razvojni položaj pri naravnem in družbenem okolju. Je na 13. mestu glede na indeks okolja in na 19. mestu glede na indeks socialne kohezije. Na teh dveh področjih se Tržič uvršča v zgornjo desetino slovenskih občin. Najbolj ugodno vrednost ima indeks brezposelnosti. Le še pri treh občinah v Sloveniji je položaj na področju brezposelnosti bolj ugoden kot je v Tržiču. Tržič sodi tudi med maloštevilne kraje pri nas, kjer smo uspeli v zadnjem obdobju zmanjšati količino zbranih odpadkov. »Tržič je najbolj izboljšal svojo uvrstitev pri dinamičnem kazalniku, ki kaže rast odhodkov za javno upravo. Tu je občina napredovala za kar 149 mest. Močno se je popravil položaj pri kazalniku, ki meri rast povprečnega bruto dohodka prebivalcev. Tu se je uvrstitev izboljšala za 78 mest,« je zapisano v obrazložitvi nagrade.

»Še eno priznanje in lepa razvojna spodbuda za občino Tržič, za vse nas. Hvala sodelavkam  ter sodelavcem, občinskemu svetu, javnim zavodom, podjetništvu ter vsem občankam in občanom. Kamen na kamen palača,« pa je po prejemu priznanja dejal mag. Borut Sajovic, župan Občine Tržič.

Javni razpis za dodelitev pomoči za ohranjanje in spodbujanje razvoja kmetijstva in podeželja v občini Tržič za leto 2022

Odprt je Javni razpis za dodelitev pomoči za ohranjanje in spodbujanje razvoja kmetijstva in podeželja v občini Tržič za leto 2022. Sredstva v višini 48.000,00 EUR bodo namenjena kot pomoč za naložbe v opredmetena sredstva na kmetijskih gospodarstvih v zvezi s primarno kmetijsko proizvodnjo (podukrepa posodabljanje kmetijskih gospodarstev in urejanje kmetijskih zemljišč in pašnikov), pomoč za naložbe v predelavo in trženje kmetijskih in živilskih proizvodov ter naložbe v nekmetijsko dejavnost na kmetiji, nove investicije za delo v gozdu in kot podpora delovanju društev s področja kmetijstva, gozdarstva in razvoja podeželja.

Razpis in razpisna dokumentacija sta objavljena na spletni strani Občine Tržič https://www.trzic.si/obcina/javni-razpisi-in-objave/.

 (O)krasimo skupaj staro mestno jedro

Občanke in občane občine Tržič prosimo in pozivamo, da se v letu 2022 pridružijo Občini Tržič pri nadgrajevanju izgleda Tržiškega, še posebej pa starega mestnega jedra Tržiča. Pilotno smo se odločili, da v letošnjem letu najprej damo priložnost prebivalcem osrčja starega mestnega jedra oz. Trga svobode. Vsi, ki stanujejo na omenjeni lokaciji, se lahko prijavijo za brezplačen prevzem okenskih korit z že zasajenimi cvetlicami na povezavi:

https://www.trzic.si/doc/aktualno/prijavnica-za-prevzem-brezplacnih-korit-z-nasajenimi-cvetlicami.pdf

V soboto tek po ulicah Tržiča

Obveščam vas, da bodo v soboto, 2. aprila 2022 v Tržiču zaprte ceste zaradi teka po ulicah Tržiča. Zapore so objavljene na povezavi:

http://www.sztrzic.si/zapora-cest_-2-4-2022/

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...