Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

V občini Tržič se dogaja

3. maj 2022

Občina Tržič vključena v prvo regijsko mrežo izposoje koles GORENJSKA.BIKE. V Tržiču cenimo in spoštujemo delo veteranskih organizacij, ki združujejo in povezujejo. Mag. Borut Sajovic se poslavlja od županske funkcije.

Občina Tržič vključena v prvo regijsko mrežo izposoje koles GORENJSKA.BIKE

Lepi dnevi vabijo na kolo, ki si ga v občini Tržič lahko tudi izposodite. Začela se je namreč nova sezona kolesarskega sistema Gorenjska.bike, ki je začel delovati v juliju 2020. V okviru projekta Hitro s kolesom smo s projektnimi partnerji  (BSC, poslovno podporni center, d.o.o., Kranj, Občina Bled, Občina Jesenice, Mestna občina Kranj, Občina Naklo, Občina Radovljica, Občina Tržič in CIPRA Ljubljana), vzpostavili prvo regijsko mrežo izposoje koles »GORENJSKA.BIKE«, v katero je vključenih 28 postaj.

Električna in navadna kolesa so v Tržiču na izposojo na treh postajah: na parkirišču pred Občino in Upravno enoto, na parkirišču BPT in na Deteljici.

Sistem je zelo enostaven za uporabo in sicer preko aplikacije MOBILN.SI, ki si jo naložite na svoj mobilni telefon ali s prijavo na spletni strani gorenjska.bike. Ob registraciji morate imeti veljaven e- poštni naslov, izberete si uporabniško ime in geslo, ter potrdite plačilo preko svojega bančnega računa. Lahko izbirate med mesečnim in letnim paketom; mesečni za navadno kolo znaša 5, za električno kolo pa 10 evrov. Za letni paket boste odšteli 12,50 evra za navadno in 25 evrov za električno kolo. Izposoja in vračilo vam bosta vzela le nekaj trenutkov. Potrebno je le slediti navodilom na zaslonu terminala. Navodila za uporabo prejmete ob registraciji ali pa si jih preberete na www.gorenjska.bike.

Kolesa s svojim uporabniškim imenom lahko uporabljate v vseh zgoraj naštetih partnerskih občinah. »Skrbite zase in za okolje, zato si za izlet okoliških občin namesto avtomobila raje izberite kolo,« je še zapisala Janja Nemc iz TPIC Tržič.

V Tržiču cenimo in spoštujemo delo veteranskih organizacij, ki združujejo in povezujejo

Občina Tržič že trinajsto leto zapored izvaja Javni razpis za sofinanciranje na področju delovanja veteranskih, častniških, obrambnih in drugih domoljubnih društev in združenj. Za delovanja teh društev in delo komisije je iz občinskega proračuna v 2022 namenila 4.000 evrov. Namen razpisa je sofinanciranje redne dejavnosti in programov s področja veteranskih, častniških, obrambnih in drugih domoljubnih društev in združenj, ki niso zajeti v drugih razpisih Ob-čine Tržič.

Na javni razpis je prispelo šest vlog, ki so jih poslali: Združenje bor-cev za vrednote NOB Tržič, Občinsko združenje slovenskih častnikov Tržič, Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Tržič, Združenje mobilizira-nih Gorenjcev v redno nemško vojsko v času 1943-1945, Policijsko veteransko društvo Sever – Gorenjska ter Združenje vojaških gornikov Slovenije.

Vsem šestim vlogam je bilo ugodeno skladno z merili in kriteriji za vrednotenje prijav javnega razpisa. Poudarek pri ocenjevanju, ki ga je izvedla strokovna komisija, je bil dan na vsebino ter količino programov ter njihovo zahtevnost izvedbe, pri sofinanciranju redne dejavnosti pa so bili upoštevani: število članov iz Trži-ča, odstotek plačane članarine za preteklo leto, višina članarine za tekoče leto, prepoznavnost delovanja ter skrb za člane in podmladek društev oz. združenj. V teh dneh že poteka podpisovanje pogodb o sofinanciranju na področju delovanja veteranskih, častniških, obrambnih in drugih domoljubnih društev in združenj, sredstva pa bodo prijaviteljem nakazana v enkratnem znesku v 30. dneh od sklenitve pogodbe.

Mag. Borut Sajovic se poslavlja od županske funkcije

Župan občine Tržič, mag. Borut Sajovic, je bil glede na neuradne delne izide glasovanja na volitvah v Državni zbor Republike Slovenije izvoljen za poslanca Državnega zbora Republike Slovenije. Z dnem potrditve mandata v Državnem zboru Republike Slovenije, to je predvidoma v sredini maja 2022, mu bo prenehal mandat župana Občine Tržič. Mag. Borut Sajovic bo do potrditve mandata poslanca opravljal vse dolžnosti in obveznosti župana, po prenehanju funkcije pa bo, skladno z veljavnimi predpisi, funkcijo župana opravljal podžupan Občine Tržič, g. Dušan Bodlaj. Po potrditvi mandata poslanca Državnega zbora Republike Slovenije mora župan obvestiti Občinsko volilno komisijo in Občinski svet Občine Tržič, ki odločata skladno s svojimi prisojnostmi.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...