Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

V občini Tržič se dogaja

11. maj 2022

Gradil se bo prizidek k Zdravstvenemu domu Tržič. V vrtcu Enota Križe zaključena sanacija ogrevalnega sistema, v Domu Krajevne skupnosti Brezje pri Tržiču preurejene sanitarije.

Novi prizidek k Zdravstvenemu domu Tržič

V Tržiču veliko vlagamo v primarno zdravstvo, saj se zavedamo, da je to za občane izjemnega pomena.  Občina Tržič je z dobrim sodelovanjem s sodelavci in vodstvom Zdravstvenega doma Tržič uspela pridobiti gradbeno dovoljenje za rekonstrukcijo in prizidavo obstoječega Zdravstvenega doma Tržič. Ministrstvo za zdravje RS bo projekt sofinanciralo v višini 789.451,20 EUR.

»Prizidek k Zdravstvenemu domu Tržič tako postaja realnost. S tem se bo zdravstvena dostopnost v Tržiču še povečala in izboljšala,« je zadovoljen mag. Borut Sajovic, župan Občine Tržič.

Sanacija ogrevalnega sistema v vrtcu Enota Križe

Občina Tržič je zaključila sanacijo ogrevalnega sistema v starem delu vrtca Enota Križe. Preko zimskega obdobja je namreč obstoječi ogrevalni sistem izgubljal velike količine vode, ki jo je bilo potrebno vsakodnevno  dotočiti. Da bi sanacijo ogrevalnega sistema lahko izvedli s čim manjšimi motnjami delovnega procesa, smo se skupaj z vodstvom odločili akcijo izvesti med prvomajskimi prazniki in jo tudi uspešno zaključili. Sanacija je obsegala zamenjavo 26 radiatorjev in cevno napeljavo, ki jih povezuje. Investicijo v višini 63.129,80 EUR je v celoti iz proračuna pokrila Občina Tržič.

Preurejene sanitarije v Domu Krajevne skupnosti Brezje pri Tržiču

S prevzemom izvedenih del v začetku maja letos sta Občina Tržič in KS Brezje pri Tržiču preuredila sanitarije v Domu KS Brezje pri Tržiču. V celoti se je obnovila vodovodna in kanalizacijska instalacija, talna in stenska keramika, povečala odprtina vhodnih vrat za možnost koriščenja sanitarij tudi invalidom, zamenjalo stavbno pohištvo, v moškem WC so se namestili tudi pisoarji, zamenjali vsi sanitarni elementi in oprema. Celotno investicijo v višini 15.768,72 EUR sta pokrili Občina Tržič v višini 11.668,85 EUR in KS Brezje pri Tržiču v višini 4.099,87 EUR.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...