Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

V občini Tržič se dogaja

18. maj 2022

Urejen plato pred Domom KS Bistrica, kako oživiti mestno jedro, Glasbeni večeri v Tržiškem muzeju, nocoj znan Naj športnik Tržiča za leto 2021

Urejen plato pred Domom Krajevne skupnosti Bistrica pri Tržiču

V sredini letošnjega aprila smo prevzeli izvedena dela pri ureditvi dvorišča Doma KS Bistrica pri Tržiču. Na novo smo uredili peskolove in meteorno kanalizacijo, pripravili jašek za priključitev na javno kanalizacijsko omrežje, položili robnike in s pranimi betonskimi ploščami tlakovali celotno dvorišče na južni strani objekta.

Investicijska vzdrževalna dela sta financirali Občina Tržič v višini 13.304,70 EUR z DDV in KS Bistrica pri Tržiču v višini 6.503,11 EUR z DDV.

Anketa – Oživitev starega mestnega jedra

Do 30. junija je na spletni strani Občine Tržič (https://www.1ka.si/a/e880c5df) objavljena anketa, v kateri želimo pridobiti vaše mnenje o možnostih oživitve starega mestnega jedra in življenja v njem.

 Tudi letos bodo Glasbeni večeri v Tržiškem muzeju

Šest izjemnih glasbenih večerov nam tudi v letošnjem letu pripravljajo v Trži-škem muzeju v sodelovanju z Občino Tržič. V petek, 27. maja se bosta kot prvi glasbeni gostji v Pollakovem salonu predstavili vrhunski glasbenici Irena Yebuah Tiran in Eva Hren. Pripravili sta bogat program, na katerem bomo sli-šali slovenske in španske ljudske pesmi.

Od junija do konca avgusta se bodo predstavili še Mala mestna muzika (17. junij), Vlado Kreslin (1. julij), Ajda Stina Turek in vibrafonist Vid Jamnik (15. julij), Žigan Krajnčan (5. avgust) in Katalena (26. avgust). 

Vstopnice za Glasbene večere, katerih umetniška vodja je Romana Krajnčan, so na voljo v Tržiškem muzeju in v TPIC Tržič.

Danes bo proglašen Naj športnik Tržiča za leto 2021

Nocoj ob 19. uri bo Športna zveza Tržič v sodelovanju z Občino Tržič proglasila naj športnika in naj perspektivnega športnika Tržiča za leto 2021.

Podelila bo tudi priznanja obetavnim športnikom, ter tistim, ki so v preteklem letu osvojili naslov državnega prvaka. Prireditev, ki bo v  Kulturnem centru Tržič, bo vodil stand-up komik Rok Bohinc Program bodo popestrili učenci Glasbene šole Tržič in akrobatska skupina FLIP. Vstop je prost.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...