Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

V občini Tržič se dogaja

25. maj 2022

Na Snakovški cesti v sklopu operacije Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju zgornje Save – občina Tržič (DRR2) zaključujemo z deli. Pred nami je teden številnih dogodkov.

Obvestilo predvideni krajši popolni zapori in o zaključevanju del na Snakovški cesti ter asfaltiranju

V četrtek, 26. 5. 2022, se bo v sklopu operacije Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju zgornje Save – občina Tržič (DRR2), z nosilno plastjo asfaltiralo drugi del vozišča (predvidoma od uvoza za Vrtno ulico do uvoza za h.š. Snakovška 62).  V naslednjem tednu se bo pod delno zaporo zaključevalo pripravo na asfaltiranje v zadnjem delu gradbišča. Od 7. 6. 2022 do 10. 6. 2022 se bo predvidoma asfaltiralo pločnik in obrabno plast vozišča. Dela bodo potekala predvidoma pod popolno zaporo. V primeru slabega vremena se bo izvedba obrabne plasti zamaknila za en teden, predvidoma od 14. do 17. 6. 2022.

V petek, 27. 5. 2022, in v ponedeljek, 30. 5. 2022, se bo asfaltiralo vozišče na odseku 13 – Loka. Dela bodo potekala pod pomično popolno zaporo.

Po asfaltiranju Snakovške ceste se nadaljuje z vgradnjo obrabne plasti na odseku 27 – Retnje spodaj in 14 – Loka - ICL.

V primeru dežja se bo izvedba zamaknila v naslednje dni. Občanke in občane še naprej prosimo za razumevanje in se jim zahvaljujemo za strpnost. Tekoče informacije bomo objavljali na spletni in FB strani Občine Tržič.

Pred nami je teden številnih dogodkov

V tem tednu se nadaljuje Teden ljubiteljske kulture. Vse dogodke najdete na spletni strani: https://www.zkotrzic.si/teden-ljubiteljske-kulture-in-sprehod-s-trziskimi-kulturniki-ob-60-letnici-zveze-kulturnih-organizacij-trzic/

Z veseljem napovedujemo Glasbene večere v Tržiškem muzeju 2022, ki jih bosta otvorili  vrhunski, temperamentni in lepi glasbenici Irena Yebuah Tiran in Eva Hren. Vstopnice so na voljo po 12,00 evrov v Službi turizem Tržič in Tržiškem muzeju.

Vljudno vabljeni na Gutenberški dan, ki bo potekal v soboto, 28. maja na pobočju gradu Alrgutenberg nad Bistrico pri Tržiču. Prireditev, ki bo potekala od 9. do 19. ure, vas bo popeljala v čas srednjega veka. Preizkusili se boste lahko v lokostrelstvu, metu sekir in nožev, v srednjeveških igrah in obiskali kotičke, ki izdajajo najbolj temačne skrivnosti srednjega veka. Prireditev se bo zaključila s koncertom skupine Noreia.

Planinsko društvo Križe vas vabi na 1. Kriška gora trail, ki bo v  soboto, 28. 5. 2022. Več informacij pa najdete v razpisu: https://www.pd-krize.si/razpis-za-1-kriska-gora-trail. Zaradi varnosti tekmovalcev bodo izvedene tudi krajše popolne zapore lokalne ceste JP 928 701 Zg. Vetrno–Gozd v Gozdu in v Prugu med 8.30 in 9.30 in med 11.00 in 13.00

Sezona žar mojstrov se odpira v velikem slogu. Vabimo vas, da se udeležite 1. Grill festa v Tržiču, ki bo v nedeljo, 29. 5. od 11. ure dalje pred prenovljeno večnamensko dvorano BPT. Ekipa žar mojstra Jerneja Kamiča vam bo ponudila prave žar specialitete. Z vami tudi duo Vagabunda ob 17h. Vstopnine ni.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...