Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

V občini Tržič se dogaja

1. junij 2022

Občina Tržič tudi letos uspešno potrdila naziv Prostovoljstvu prijazna občina. Začela so se vzdrževalna dela od iztoka mHE Pristava do bivšega železniškega mostu. Izvajalcem s področja kulture razdeljenih dobrih 80 tisoč evrov. Obnovljen prireditveni prostor BPT izziv tudi za koncertno dejavnost.

Občina Tržič tudi letos uspešno potrdila naziv Prostovoljstvu prijazna občina

Slovenska filantropija je na dan prostovoljstva, ki ga praznujemo 24. maja, ponovno potrdila naziv Prostovoljstvu prijazna občina 34 slovenskim občinam. Med njimi je tudi občina Tržič. Za aktivno spodbujanje prostovoljstva občanov in podporo delovanju prostovoljcev in prostovoljskih organizacij pa je ta naziv prvič pridobilo sedem občin. Občina Tržič je priznanje prejela za sofinanciranje prostovoljskih organizacij, zagotavljanje sredstev za delo mentorjev prostovoljcev ter vlaganje v infrastrukturo, ki omogoča boljše delo prostovoljskim organizacijam, predvsem na področju športa ter zaščite in reševanja ter za zahvale prostovoljcem. 

Začela so se vzdrževalna dela od iztoka mHE Pristava do bivšega železniškega mostu

V sklopu projekta, katerega investitor je Direkcija RS za vode, Sektor območja Zgornje Save, je predvidena sanacija struge Tržiške Bistrice (dolvodno od bivšega železniškega mostu za Križe).

Na odseku je predvidena vzpostavitev pretočnosti, sanacija spodkopanih temeljev desnobrežnega zidu in zagotovitev poplavne varnosti desnobrežnih stanovanjskih objektov.

Izvajalcem s področja kulture razdeljenih dobrih 80 tisoč evrov

Iz proračuna Občine Tržič bo izvajalcem s področja kulture, ki so bili izbrani na osnovi javnega razpisa za sofinanciranje kulturnih dejavnosti razdeljenih 82.335,06 evra. Med prejemniki sredstev je 19 kulturnih društev, ki tako ali drugače oblikujejo in oživljajo kulturni utrip v občini. 

Obnovljen prireditveni prostor BPT izziv tudi za koncertno dejavnost

Območje nekdanje Bombažne predilnice in tkalnice – BPT je izjemen spomenik tehnično kulturne dediščine, ki postaja stičišče povezovanja starega z novim. V prenovljenem prireditvenem prostoru BPT bo zaživela tudi koncertna dejavnost.

Prvi glasbeni koncert pripravlja Občina Tržič v soboto, 11. junija 2022, ob 21. uri s skupinama Queen Real Tribute band in BQL. Vstopnice so že na voljo v Službi Turizem Tržič. 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...