Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

V občini Tržič se dogaja

29. junij 2022

Ob Podružnični šoli Kovor zaživela zunanja telovadnica. V Tržič prihaja mož s črno kitaro, Vlado Kreslin.

Zunanja telovadnica ob Podružnični šoli Kovor

»Res je dobro postati fit in imeti svoj gibi gib. Kdor se zraka nadihati zna, vedno vesel je za dva,« je odmevalo na uradnem odprtju nove zunanje telovadnice ob Podružnični šoli Kovor ob koncu šolskega leta. Dolgoletne stiske gibanja učencev na podružnični šoli v Kovorju in enkrat tedenske telovadbe v matični  OŠ Bistrica, je tako konec. Investicijo v skupni vrednosti 16.675,00 evrov sta sofinancirali Občina Tržič in Krajevna skupnost Kovor.

Z aktivom športnih pedagogov, po predlogu staršev, ob upoštevanju prostorskih možnosti ob šoli so znali poiskati primernega izvajalca – TAURUS ŠPORT d.o.o..

Poleg učencev, ki so prikazali tudi uporabo vadbenih naprav, so bili navzoči še učitelji PŠ Kovor, ravnateljica in pomočnica OŠ Bistrica, športni pedagog matične šole, predstavnika Občine Tržič, predstavnica Športne Zveze Tržič ter predsednik KS Kovor. Otroci so se ob zaključku šolskega leta razveselili tudi novega modernega vadbenega igrišča. 

Glasbeni večer v Tržiškem muzeju bo obogatil Vlado Kreslin, mož s črno kitaro

Prvi julijski večer, ta petek, v Tržiški muzej prihaja legendarni glasbenik Vlado Kreslin. Številne njegove pesmi so ponarodele, nekatere so postale navdih za romane. Pred dnevi je iz rok predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja prejel državno odlikovanje – red za zasluge – za izjemen ustvarjalni prispevek k slovenski glasbeni umetnosti. Glasbeni večer v Tržiškem muzeju se v petek, 1. julija začne ob 20.30, vstopnice pa so v predprodaji v Tržiškem muzeju in TPIC Tržič.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...