Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

V občini Tržič se dogaja

19. julij 2022

V minulih mesecih smo v občini Tržič obnovili številna vozišča in tako poskrbeli za še večjo varnost udeležencev v prometu. Zvečer nam bo na Poletnem torkanju igral Adi Smolar.

Že v lanskem letu je Občina Tržič obnovila prvi del odseka proti deponiji Kovor. Zaradi slabe voziščne konstrukcije in dotrajanega asfalta je tudi v letošnjem letu Občina Tržič v mesecu juniju  preplastila odsek asfaltnega vozišča od križišča Hudo do deponije Kovor (Spodnji del).

V mesecu juniju smo v sklopu projekta obnove asfaltov  obnovili 250 m dolg odsek vozišča Balos - Blejska cesta ('Kovternica'). Uredilo se je odvodnjavanje ter postavilo prometno opremo za vodenje prometa.

V mesecu juniju je Občina v sodelovanju s krajani zaselka Za Farovžem, sofinancirala del stroškov asfaltiranja v dolžini 140 m in ureditve odvodnjavanja vozišča.

V mesecu juliju poteka sanacija usada vozišča na Kranjski cesti. Trenutno mimo gradbišča poteka izmenični promet. Previden zaključek del je do konca meseca julija.

V mesecu juniju je  bila izvedena  sanacija asfalta vozišča pod Košuto-Geben, v dolžini 300 m. Na delih kjer so bile poškodbe vozišča velike, so se izvedle globinske sanacije konstrukcije. Na novem delu je urejeno tudi površinsko odvodnjavanje cestišča.

Adi Smolar na večernem Poletnem torkanju

Na današnjem Poletnem torkanju, ki bo ob 20. uri na Trgu svobode, bo za poletno vzdušje poskrbel kantavtor Adi Smolar. V svojih pesmih, ki jih ustvarja že 40 let, se loteva raznovrstnih tem, znan pa je tudi po sporočilnosti besedil, ko na preprost način opozarja na napake, hkrati pa tudi zabava, tolaži in svetuje.

S ponudbo Iz tržiških piskrov bosta z nami Ekokmetija Šlibar in Taborniški dom Šija.

Zaradi prireditve bo med 16. in 01. uro popolna Trga svobode, in sicer od križišča Trga svobode in Balosa do križišča Trga svobode in Partizanske ulice.

Vstopnine ni.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...