Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

V občini Tržič se dogaja

17. avgust 2022

Elektronske dovolilnice za parkiranje na občinskih parkiriščih. Gasilski dom v Kovorju ima novo streho. Rekreativna kolesarska prireditev L'Etape by Tour de France bo potekala tudi po cestah občine Tržič. Z legendarnim Andrejem Šifrerjem bomo sklenili poletje na Gorenjski plaži.

Elektronske dovolilnice za parkiranje na občinskih parkiriščih

Občina Tržič je v okviru projektov digitalizacije in  pametnih mest in skupnosti, uvedla upravljanje z vsemi vrstami elektronskih dovolilnic za parkiranje na občinskih parkiriščih in preverjanje veljavnosti le-te.

Vrste dovolilnic, ki jih omogoča Občina Tržič so: mesečna/letna za vse uporabnike in abonmaji: letne dovolilnice za upravičene uporabnike, posebne vrste dovolilnic kot npr. dovolilnica za rezervirane površine in dostavo.

Sprememba pri vpeljavi digitalne dovolilnice je takšna kot pri uvedbi e-vinjet: plastificiranih dovolilnic ne bo več, ampak so zavedene elektronsko v aplikaciji EasyPark. Z digitalizacijo zasledujemo cilje pametnih mest in skupnosti in eden izmed ciljev je poenostavitev in pocenitev storitev za občana. V tem primeru odpadejo dodatni, materialni stroški v višini 2 evra.

Nekateri že uporabljajo aplikacijo EasyPark, za tiste, ki te opcije nimajo, pa bo nakup dovolilnice mogoč na blagajni v Sprejemni pisarni Občine Tržič ali v TPICu. V tem primeru bo postopek nakupa dovolilnice v EasyPark za vas opravila Občina Tržič in vam izdala potrdilo o nakupu.

Postopek za abonmaje je zaenkrat enak kot do sedaj, prične se z oddajo vloge in plačilom takse. Ko je odločba za vlogo izdana, vas pozovemo k nakupu in sporočimo območno kodo za plačilo abonmaja. Abonma preko aplikacije EasyPark plačate sami, lahko pa vam to uredimo v Sprejemni pisarni na Občini Tržič.

Digitalne dovolilnice so uvedene s 25. 7. 2022, brezplačno aplikacijo EasyPark pa lahko pridobite na povezavi: https://easypark.si/sl.

Za registracijo in uporabo mobilne aplikacije EasyPark potrebujete mobilno številko in plačilno kartico.

Cena abonmaja G – dovolilnice za obiskovalce, ki bodo parkirali na Cankarjevi cesti, pri Zdravstvenem domu, Za Mošenikom in na Tržnici, znaša 20 evrov na mesec oz. 200 evrov na leto.

Abonma E - Tourist (Parkirišče Ljubelj Zelenica) znaša 20 evrov (letna, samo osebna vozila). Abonma F - Tourist (Parkirišče Dovžanova soteska) pa 40 evrov (letna, velja za vsa tri parkirna mesta).

Gasilski dom v Kovorju ima novo streho

Sanacija strehe in podstrehe Gasilskega doma PGD Kovor obsega zamenjavo letev, ojačitev ali zamenjavo dotrajanih elementov ostrešja, strešnika, napušča, snegolovov, kleparskih izdelkov (žlebovi, obrobe, žlote, odtoki), strelovoda, prestavitev obstoječih strešnih oken in montaža dveh novih strešnih oken, sanacijo dimnika oziroma dimniške kape, parno zaporo, toplotno izolacijo, deskanje podstrehe in izdelavo lesene podkonstrukcije poda podstrehe s toplotno izolacijo in položitvijo OSB plošč.

Skupna vrednost investicije znaša 63.464,46 evra. Od tega je Občina Tržič prispevala 16.500 evrov, KS Kovor 15.000 evrov, preostanek pa PGD Kovor.

Rekreativna kolesarska prireditev L'Etape by Tour de France premierno v Sloveniji – trasa poteka tudi po občini Tržič

3. in 4. septembra 2022 bo prestolnica Gorenjske, mesto Kranj, obarvana kolesarsko. Medtem ko bo sobotno popoldansko kolesarsko dogajanje brezplačno za vse generacije: od najmlajših na poganjalčkih do malo starejših in odraslih na vseh vrstah koles skoncentrirano na Slovenskem trgu in z organiziranim družinskim kolesarjenjem v okolici Kranja, pa bo nedeljsko v znamenju tekmovalne rekreativne karavane cestnih kolesarjev in kolesarjev na gravel kolesih.

Slednji se bodo preizkusili na krajši, 70 km ali daljši, 145 km dolgi in razgibani trasi s startom in ciljem v Kranju, potekata pa skozi še deset občin: Šenčur, Medvode, Vodice, Komenda, Cerklje na Gorenjskem, Kamnik, Preddvor, Radovljica, Naklo in Tržič. V času dirke bo veljal poseben prometni režim z zaporami cest, saj etapna preizkušnja Dirke po Franciji za rekreativne kolesarje ponuja nepozabno kolesarsko doživetje. Podobno, kot ga okusijo profesionalni kolesarji: vožnja po zaprtih cestah, potegovanje za rumeno majico, borba za osvojitev pikčaste in zelene majice na posebej označenih odsekih na trasi. Prvi gorski cilj bo na Šenturški gori, drugi pa na Jamniku, medtem ko se bo najmočneje pritiskalo na pedala na »šprint segmentu« v Tupaličah, malo pred Preddvorom.

Prireditve L'Etape so pod okriljem najprestižnejše kolesarske prireditve v svetu kolesarstva Tour de France in potekajo v 21 državah po celem svetu. Slovenija se tako zasluženo zarisuje na svetovni zemljevid tovrstnih prireditev, saj z izjemnimi kolesarji: Tadejem Pogačarjem, Primožem Rogličem in Matejem Mohoričem (slednji je tudi ambasador L'Etape Slovenia), kroji vrh svetovnega kolesarstva.

Prijava na nepozabno kolesarsko doživetje Dirke po Franciji za nedeljo, 4. 9., je  še mogoča do vključno 21. 8. 2022 na spletni strani: https://slovenia.letapebytourdefrance.com/registration.

Z legendarnim Andrejem Šifrerjem bomo sklenili poletje na Gorenjski plaži

Andrej Šifrer že več kot 50 let ustvarja v slovenskem glasbenem prostoru, na katerem je pustil neizbrisljiv pečat. Generacije smo odraščale ob pesmih, kot so Gorska roža, Za prijatelje, Vse manj je dobrih gostiln. Njegovi teksti v sebi nosijo iskrenost, s katero se lahko poistoveti vsak izmed nas, medtem, ko nas ritmi zapeljejo v plesne korake.

Za tematsko piko na i koncerta, ki ga ob koncu poletja na Gorenjski plaži organizira Občina Tržič,  bosta poskrbela Beer Belly Band z irsko tradicionalno glasbo in Fridayz Band z Markom Stankovičem, finalistom v oddaji Slovenija ima talent.

Vstopnice so v predprodaji v TPIC Tržič po 5 evrov za študente, dijake, ter upokojence in po 8 evrov za vse ostale. Na dan dogodka bo enotna cena za vse obiskovalce 10 evrov, vstopnice pa bodo na voljo pred vhodom na prireditveni prostor.

Poslovimo se od čudovitega poletja, kot se to spodobi, z unikatnim koncertom v amfiteatru Gorenjske plaže, v soboto, 27. avgusta 2022, od 21. ure dalje.  

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...