Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

V občini Tržič se dogaja

25. avgust 2022

V občini Tržič smo dobro pripravljeni na novo šolsko leto. Gorenjsko plažo je letos obiskalo več kot 20 tisoč obiskovalcev. Poziv za zbiranje vlog oškodovancev – SUŠA 2022. Sobotni koncert legendarnega Andreja Šifrerja z Gorenjske plaže prestavljen v prireditveno dvorano BPT.

V pričakovanju novega šolskega leta

Medtem ko so otroci uživali zaslužene počitnice in nabirali moči za novo šolsko leto, je bilo v tržiških osnovnih šolah in vrtcu opravljenih kar nekaj del, da bodo pogoji za učenje in bivanje še boljši.

V OŠ Bistrica so prenovili kabinet pedagoginje, opravili servisni pregled in pridobili potrdilo o brezhibnem delovanju sistema aktivne zaščite. Investicija je vredna 4.660,56 evra. 

Prenovljenega igrišča se bodo razveselili učenci Podružnične šole Lom pod Storžičem. Za sanacijo igrišča, na katerem so se obnovila igrala in ograje ter dodale senčilne mreže, bo KS Lom pod Storžičem prispevala 1000 evrov, preostalih 5.290 evrov pa dodala Občina Tržič.

V OŠ Križe so bile potrebne obnove štiri učilnice, za kar je strošek v višini 24.780,64 evra z DDV, v celoti pokrila Občina Tržič. Prav tako je občina v celoti financirala nakup 60 garderobnih omaric v višini 4.758 evrov z DDV, tako da bodo sedaj na voljo vsem učencem od 4. do 9. razreda.

»Res je dobro postati fit in imeti svoj gibi gib. Kdor se zraka nadihati zna, vedno vesel je za dva,« je odmevalo na uradnem odprtju nove zunanje telovadnice ob Podružnični šoli Kovor ob koncu šolskega leta. Dolgoletne stiske gibanja učencev na podružnični šoli v Kovorju in enkrat tedenske telovadbe v matični  OŠ Bistrica, je tako konec. Investicijo v skupni vrednosti 16.675,00 evrov sta sofinancirali Občina Tržič in Krajevna skupnost Kovor. Prispevek KS Kovor znaša 2.200 evrov.

Nova zunanja telovadnica ob POŠ Kovor (foto_arhiv Občine Tržič)

Na podlagi uspešnega kandidiranja na javnem razpisu, bo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport z 20.000 evri sofinanciralo postavitev nizke plezalne stene okvirne skupne površine 145 m2 s samostoječo konstrukcijo in plezalno površino z 900 plezalnimi oprimki v Dvorani tržiških olimpijcev. Osnovni namen je ponuditi dodatno športno aktivnost in postaviti v športno dvorano plezalno steno, ki bo omogočala vadbo in rekreacijo širši skupini uporabnikov (otroci, rekreativci, tekmovalci začetniki, člani GRS in enot CZ,…) preko celega leta, ne glede na vremenske pogoje.

Zaradi postavitve nove plezalne stene v DTO bo potrebno staro ogrevalno plezalno steno razstaviti in prestaviti na drugo lokacijo. Prestavljena bo v OŠ Križe in bo v prvi vrsti predstavljala dodatno športno infrastrukturo za izvajanje pouka športne vzgoje. Izvedena bo prilagoditev stene za montažo na novi lokaciji in delna obnova z namestitvijo dodatnih 100 plezalnih oprimkov in dobavo novih varovalnih blazin. Vrednost izvedbe del je ocenjena na 9.000 evrov.

Vrtec Tržič je v začetku meseca julija izvedel pomembno investicijo za enoto Križe, in sicer nakup in montažo klimatskih naprav. Poletja zadnja leta postajajo vse bolj vroča in zaradi južne lege enote Križe, v kateri je zaradi izpostavljenosti soncu čez cel dan močna toplotna obremenitev, je bil nakup klimatskih naprav nujno potreben. V zadnjih letih so v vrtcu vse bolj opažali, da v vročih dneh, v obdobjih vročinskih valov, postanejo otroci hitreje razdražljivi, utrujeni, nerazpoloženi in manj ješči. V času počitka so razmere pogosto postale nevzdržne.

Enota Križe, kjer se nahaja tudi centralna kuhinja vrtca, je odprta čez celo poletje, saj je z vidika zagotavljanja prehrane za vse delujoče oddelke, logistike ter kadra v poletnih mesecih to najbolj racionalno. Z ustreznimi klimatskimi napravami je bilo potrebno opremiti vse igralnice, kakor so svetovali strokovnjaki za hlajenje po ogledu lokacije. S tem v vrtcu dvigamo kakovost bivanja in dela tako za vseh 8 oddelkov otrok kot za vse zaposlene. 

Investicijo je s sredstvi v višini 11.006,35 EUR z DDV financirala Občina Tržič, skladno s finančnim načrtom vrtca za leto 2022.

Med jesenskimi počitnicami se bo navaljevala obnova notranjih prostorov enote Deteljica.

Poziv za zbiranje vlog oškodovancev – SUŠA 2022

Na podlagi Sklepa Uprave RS za zaščito in reševanje o ocenjevanju škode na kmetijskih pridelkih zaradi posledic suše v letu 2022  (št. 844-18/2022-13-DGZR z dne 12. 8. 2022) je Občina Tržič pričela z zbiranjem vlog oškodovancev, ki so utrpeli škodo zaradi posledic suše.

Oškodovanci lahko škodo prijavijo tako, da izpolnijo Obrazec 2  - Ocena škode v tekoči kmetijski proizvodnji na pridelkih, povzročene po naravni nesreči in ga do vključno ponedeljka, 19. 9. 2022, oddajo v sprejemni pisarni Občine Tržič.

Vlogi naj priložijo tudi fotografije, s katerimi izkazujejo nastanek škode.

Podrobnosti so zapisane na spletni strani www.trzic.si.

Koncert jubilanta Andreja Šifrerja z Gorenjske plaže prestavljen v prireditveno dvorano BPT

 Letošnje poletje je bilo s svojimi sončnimi in toplimi dnevi izjemno prijazno do kopalcev na Gorenjski plaži. Z obiskom kompleksa so večinoma zadovoljni in se radi vračajo. Obiskovalci prihajajo z različnih koncev Sloveniji, med njimi pa je vse več tudi tujcev. Sredi avgusta smo se razveseli 20 tisočega obiskovalca letos.

Sezono na Gorenjski plaži običajno zaključimo z glasbenim koncertom, ki ga vsako zadnjo soboto v avgustu organizira Občina Tržič. Zaradi slabe vremenske napovedi smo letos primorani koncert z Gorenjske plaže prestaviti pod streho, v prenovljeno prireditveno dvorano BPT.

V goste smo povabili Andreja Šifrerja, ki že več kot 50 let ustvarja v slovenskem glasbenem prostoru in v katerem je pustil neizbrisljiv pečat. Generacije smo odraščale ob pesmih, kot so Gorska roža, Za prijatelje, Vse manj je dobrih gostiln. Njegovi teksti v sebi nosijo iskrenost, s katero se lahko poistoveti vsak izmed nas, medtem, ko nas ritmi zapeljejo v plesne korake.

Za tematsko piko na i koncerta, ki ga ob koncu poletja organizira Občina Tržič,  bosta poskrbela Beer Belly Band z irsko tradicionalno glasbo in Fridayz Band z Markom Stankovičem, finalistom v oddaji Slovenija ima talent.

Vstopnice so v predprodaji v TPIC Tržič po 5 evrov za študente, dijake, ter upokojence in po 8 evrov za vse ostale. Na dan dogodka bo enotna cena za vse obiskovalce 10 evrov, vstopnice pa bodo na voljo pred vhodom na prireditveni prostor.

Vabljeni na koncert v prenovljeno prireditveno dvorano BPT, v soboto, 27. avgusta 2022, od 21. ure dalje.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se