Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

V občini Tržič se dogaja

30. avgust 2022

To nedeljo si izberite svoj par na Šuštarski nedelji v Tržiču. Občina Tržič v projektu za dostopno urbano infrastrukturo in boljšo mobilnost svojih občanov. Državna volilna komisija Republike Slovenije poziva k oddaji predlogov članov za volilne odbore za izvedbo volitev predsednika republike ki bodo 23. 10. 2022.

To nedeljo si izberite svoj par na Šuštarski nedelji v Tržiču

Šuštarska nedelja je sicer praznik čevljarjev, a se bodo na letošnjih stojnicah predstavili tudi ostali slovenski ponudniki z butično ponudbo slovenskih izdelkov. Prireditev bo postregla s sejmom slovenskih izdelkov, kulinarično ponudbo »Iz tržiških piskrov« in Šuštarsko tržnico izdelkov slovenskih kmetij. Manjkal ne bo niti pester zabavno-kulturni program. V nedeljo, 4. septembra 2022 bo trgovanje na stojnicah od 8. do 19. ure, uradno odprtje šuštarskega praznika pa ob 10. uri na parkirišču tržnice.

Za zabavo na glavnem odru bodo skrbeli Tilen Lotrič, Sounds of Slovenia trio in Ansambel Saša Avsenika. Poskrbljeno bo tudi za bogat otroški program in animacijo, vodeno si bo možno ogledati cerkev sv. Andreja in Fužino Germovko. Bogat program pripravljajo tudi v Tržiškem muzeju. V atriju Občine bo ob 12. uri Modna revija malo drugače: Sloves nekdanjih obuval.

Vse podrobnosti so zapisane na naši spletni strani: https://www.trzic.si/koledar-dogodkov/?m=2022-09.

Občina Tržič v projektu za dostopno urbano infrastrukturo in boljšo mobilnost svojih občanov

Tržiški podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana Dušan Bodlaj, je nedavno podpisal dogovor o sodelovanju občine Tržič v projektu »Omogočanje multimodalne mobilnosti oseb z različnimi oviranostmi«, ki je namenjen izboljšanju mobilnosti vseh občanov, predvsem tistih z okvarami vida, sluha, gibalno oviranim in starejših.

Vseslovenskemu projektu, ki ga s podporo Ministrstva za infrastrukturo (MZI) izvaja Geodetski inštitut Slovenije (GI) že od leta 2016, se je doslej pridružilo že več kot 45 občin iz vse Slovenije, cilj pa je priključitev vseh 212 slovenskih občin.

Projekt je namenjen izboljšanju dostopnosti in mobilnosti v urbanem prostoru za prebivalce z različnimi invalidnostmi in oviranostmi, predvsem za starejše, za osebe z okvarami vida in sluha ter za gibalno ovirane.

Podpisu dogovora sledi zajem podatkov o fizični dostopnosti občinske infrastrukture na samem terenu občine, ki ga bodo izvedli strokovnjaki Geodetskega inštituta Slovenije v sodelovanju s predstavniki invalidskih društev iz Tržiča in okolice, ki lahko najbolje povedo, kaj je zanje ustrezno dostopno, in kaj ne.

Zbrani podatki s terena bodo obdelani in prikazani v pregledovalniku podatkov Dostopnost prostora, kjer so na enem mestu enotno prikazani podatki o fizični dostopnosti urbanih prostorov v vseh sodelujočih občinah. Vsaka v projektu sodelujoča občina lahko te podatke uporabi za izboljšanje dostopnosti obstoječe infrastrukture in tako povečajo kakovost bivanja svojih prebivalcev.

Državna volilna komisija Republike Slovenije poziva k oddaji predlogov članov za volilne odbore za izvedbo volitev predsednika republike ki bodo 23. 10. 2022

Pri imenovanju članov volilnih odborov se najprej upoštevajo predlogi političnih strank, s katerih list kandidatov so bili na zadnjih volitvah v državni zbor izvoljeni kandidati, in sicer po vrstnem redu glede na število izvoljenih kandidatov, nato pa predlogi drugih političnih strank in lokalnih skupnosti ter njihovih delov. 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...