Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

V petek se na Gorenjski plaži v Tržiču kopamo zastonj

29. junij 2018

Gorenjska plaža v pričakovanju 100 tisočega kopalca

Na Gorenjski plaži v Tržiču je vse pripravljeno na dolgo, vroče poletje. Ta petek se odpirajo vrata bazenskemu kompleksu, v katerem v tej sezoni pričakujemo sto tisočega kopalca. Prvi dan kopanja bo brezplačen, začnemo z jutranjim kopanjem med sedmo in pol deveto uro. Cene vstopnic so Gorenjcem prijazne, dogajanje na plaži pa dopolnjujeta odlična gostinska ponudba restavracije Firbc' okn in amfiteater, v katerem se bo tudi v tem poletju zvrstilo precej dogodkov in koncertov.  

Gorenjska plaža vstopa v peto leto delovanja in je v poletnem času pomemben element turistične ponudbe občine Tržič. »Vedno smo jo odpirali v zadnjem tednu junija, tako bo tudi letos. Kasnimo za dva ali tri dni zaradi težav  z uveljavljanjem garancije  za zaščitni premaz bazenske školjke. Pa tudi poletje še ni tisto, kar bi od njega pričakovali,« pravi župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic, ki v tej sezoni pričakuje 100 tisočega obiskovalko oz. obiskovalca. 

Odprtje Gorenjske plaže ob koncu tedna soupada s praznovanjem krajevnega praznika KS Bistrica pri Tržiču, v kateri stoji in bistveno pripomore k prepoznavnosti kraja in občine. »Nad plažo je tudi vse bolj priljubljeno in dobro obiskano počivališče za avtodome, nekaj korakov stran pa nastaja eden najlepših gorenjskih, če ne slovenskih, šotorišč lesenih šotorov, ki bo prav tako odprt v letošnjem letu,« turistični potencial omenja mag. Borut Sajovic, župan Občine Tržič. 

Otroci do drugega leta starosti se bodo tudi v letošnji sezoni na Gorenjski plaži kopali zastonj, cena celodnevne vstopnice za osnovnošolskega otroka stane 3 evre, za dijake in študente 4 evre, za odrasle 5 evrov, petčlanska družina pa se bo ves dan lahko v gorenjskem morju kopala za 15 evrov.

Cenik je objavljen na spletni strani podjetja Bios, ki upravlja z Gorenjsko plažo: http://bios-trzic.si/wp-content/uploads/2018/03/001_Cenik-2018-Gorenjska-pla%C5%BEa.pdf.

Letno kopališče Gorenjska plaža v Tržiču bo od petka, 29. junija 2018 odprto od nedelje do četrtka, v času od 9. do 19. ure, ob petkih in sobotah od 9. do 21. ure, od ponedeljka do petka pa tudi od 7. do 8. ure za jutranje rekreacijsko plavanje.

Slika: Vrvež na Gorenjski plaži

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...