Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

V razvojno naravnani občini Tržič varno in lepo živimo

28. december 2021

Ob koncu leta se v občini Tržič lahko s ponosom ozremo na prehojeno pot. Izvedli smo številne projekte, s katerimi bo življenje in delo v občini še prijetnejše in kakovostnejše.

S konkretnimi dejanji je napredek občine Tržič občuten, viden in merljiv. Občani pa zadovoljnejši z življenjem v njej. Razvoj je tek na dolge proge. Poleg idej je potrebna tudi skrbna priprava in izvedba ter seveda dolgoletno in kontinuirano delo. Nove, varne ceste smo dobili v kompleksu BPT, delu Podljubelja, Palovič in Kovorja. V slednjem tudi pločnik. Zaključili smo s sanacijo po ujmi v Jelendolu, Dolini in Lomu. Začeli smo z 8 milijonskim kohezijskim projektom, v okviru katerega bomo zgradili 12 kilometrov kanalizacije, 6 kilometrov novega vodovoda, poleg tega pa bomo obnovili številne ceste in zgradili nove pločnike. Po koncu projekta bo Tržič lepši, bolj zelen, okolju prijaznejši in varnejši,« pravi mag. Borut Sajovic, župan Občine Tržič.

Rezultati ankete kažejo, da je visok odstotek občank in občanov zadovoljnih s kvaliteto bivanja, kakovostjo naravnega okolja, občutkov varnosti, možnostjo za rekreacijo, kulturno udejstvovanje, zaposlitev, dostopnostjo javnih storitev.

»Posodabljamo vrtce in šole. Dve novi enoti vrtca sta na voljo v Kovorju. V Pristavi smo uredili nove prostore za gorsko reševalno službo. Glasbena šola ima več prostora. Energetsko se sanira muzej. Grad Neuhaus končno dobiva novo podobo. PGD Brezje pri Tržiču je dobilo novo gasilsko vozilo. Skrbeli smo za vse, od najmlajših do najstarejših,« povzema letno dogajanje v občini župan mag. Sajovic, ki je vesel, da je Občina Tržič tudi letos prejela priznanje Prostovoljstvu prijazna občina, Priznanje za energetsko najprodornejšo občino med srednje velikimi občinami in plaketo Zlati kamen. Poleg razvoja pametne infrastrukture namenjamo veliko pozornosti digitalnemu osveščanju. Uveljavlja se Prostofer, zaživel je sistem pametnega parkiranja.

Z upanjem zremo v prihodnost na področju turizma. Kolesarski turizem, pohodniške poti, atraktivna vodenja po znamenitostih, zanimive razstave in dogodke že imamo. Več kot sto naših društev dobro dela.

»Sprejeli smo razvojni načrt do leta 2030, z uresničitvijo katerega bo življenje v Tržiču še boljše. Ponosni smo na številne, izjemne občinske nagrajence in hvaležni za visoko podporo občanov ter na dobro delo občinske uprave,« zaključuje pregled uspešnega delovnega leta mag. Borut Sajovic, župan Občine Tržič in kliče: »Srečno in srčno Tržič. Delovni in enotni smo kos vsem izzivom.«

Slika: V občini Tržič smo zazrti v prihodnost (foto: Jošt Gantar)

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...