Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

V Tržiču pozdravili 146 prvošolčkov

3. september 2018

V občini Tržič smo prvi šolski dan pričakali dobro pripravljeni. Novo šolsko leto zaznamuje dober vpis, kar 146 prvošolčkov je zjutraj sedlo v šolske klopi OŠ Tržič, Bistrica, Križe in podružničnih osnovnih šol Podljubelj, Lom in Kovor. Starejši šolarji so jim pripravili lep sprejem.

»Na novo šolsko leto smo se pripravljali skozi vse poletje in z različnimi investicijami dajali velik poudarek varnosti naših otrok. Na Bistrici imamo novo, varno krožišče, naredili smo pločnik iz Zvirč proti Kovorju, obnovljen je pločnik v Bistrici, narejena klančina pri tržiški osnovni šoli. Veliko je bilo tudi obnov znotraj samih šol. Šola v Kovorju ni samo lepša na pogled, zaradi energetske sanacije in  nove fasade je notranjost toplejša in prijetnejša,« pove župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic, ki je bil navdušen nad sprejemom, ki so ga starejši učenci pripravili prvošolcem, ki so čez noč dobili nove prijatelje, ki jim bodo pot skozi življenje delali pestrejše in zanimivejše in njihovim staršem. Učenci OŠ Bistrica so vajam, za danes zaigrano igrico in plesno glasbeno točko, posvetili celo zadnji teden počitnic.

Na sprejemu so bili prisotni tudi policisti iz PP Tržič, ki so prvošolčke še posebej opozorili na varnost, pomembnost nošenja rumenih rutk, na dostop do šole, starše pa na previdno in preudarno vožnjo.  

V enotah Vrtca Tržič (Palček, Križe in Deteljica) pa imajo v novem šolskem letu trenutno vključenih 539 otrok, od tega bo v septembru prvič vstopilo v vrtec 122 »novinčkov«.

Otroci bodo razporejeni v 29 oddelkov. Trideseti oddelek za otroke v starosti od 1 do 2 leti bo predvidoma odprt v oktobru letos. Tako bodo lahko sprejeti otroci, ki so na čakalnem seznamu in bodo dopolnili starost 11 mesecev v jesenskih mesecih. Z današnjim dnem je odprl vrata tudi nov oddelek v prostorih Doma krajanov v Kovorju, kjer je prostor dobilo 21 otrok v starosti od 3 – 6 let.

Slika: Tržiški prvošolčki

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...