Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Varovanje gozda in zaščita lastnika

25. februar 2014

Ustanovitev društva Društva lastnikov gozdov Zgornje Gorenjske

Z namenom varovanja gozdov in zaščito njihovih lastnikov smo lani, 8. novembra ustanovili Društvo lastnikov gozdov Zgornje Gorenjske. Občani, posebej ostareli, pogosto težko najdejo izvajalca gozdnih del, prav tako so pogosto nevešči pri oddaji njihovega gozda v zakup, še bolj pa pri prodaji. Za vse te dileme se obrnite na svojo občino in povezali vas bodo z Društvom, ki vam bo vaše dileme poizkušalo rešiti ali vsaj svetovati.

Društvo bo v dogovoru z vami, na osnovi odločbe Zavoda za gozdove, izbralo in nadziralo izvajalca proizvodnih, gojitvenih in varstvenih del v gozdu ter uredilo odkup lesa, poskrbelo bo, da bodo dela tako izvedena kot to zahteva odločba: pravočasno, strokovno in, da se posekajo dejansko označena drevesa; da so opravljena gojitvena in varstvena dela.

Lastnik je oziroma bo sproti obveščen o poteku del in vseh stroških, namreč pri prodaji lesa je vedno prikazana cena končnega kupca. Pogosti so primeri, ko ostareli lastniki dajo gozd v upravljane drugim ali ga celo prodajo in so na koncu razočarani. Prav sedaj, ko se uvaja davek na nepremičnine, so ostareli lastniki lahko plen teh dejanj. Zato vam svetujemo, predno se odločate za izbiro izvajalca del v vašem gozdu, predno daste gozd v upravljane ali pred prodajo, da se oglasite na svoji občini.

Kontakt: Jože Skumavec, tel. št. 031 213 718, e-pošta: skumavec@siol.net

Društva lastnikov gozdov Zgornje Gorenjske
Predsednik: Peter Torkar

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...