Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

VIKEND TRŽIŠKIH POTI – Rekreativno gorsko-kolesarsko druženje v Tržiču

27. september 2019

Tržič v svojem goratem zaledju ponuja razkošje poti, ki preprosto vabi gorske kolesarje, da ga doživijo. V zadnjih letih se je Tržič razvil v destinacijo, ki tovrstne goste dobro razume in jim ponuja vse več tega, kar potrebujejo in pričakujejo.

Ta konec tedna, v soboto, 28. in v nedeljo,  29. septembra 2019, bo v Tržiču Vikend tržiških poti/Tržič Trail Days. Občina Tržič to rekreativno gorsko-kolesarsko druženje pripravlja z Zavodom Trans Julius, organizatorjem najodmevnejšega rekreativnega enduro dogodka v regiji.

Vikend druženja v hribih nad Tržičem bo poskrbel za nepozabno doživetje. V središču ne bo tekmovanje, temveč uživanje na kolesu v prijetni družbi v čudovitem gorskem okolju.

Za vodene ture se je možno prijaviti le še do petka, izbira pa je pestra; od enduro enoslednic v bližnji okolici Tržiča do klasične gorskokolesarske ture do planin pod Košuto, brez ali z e-pogonom.

V soboto in v nedeljo se program pred Dvorano tržiških olimpijcev začne ob 9. uri. Udeležencem bodo na voljo delavnice spretnostne vožnje, plezalne delavnice, otroška športna zabava na napihljivih igralih, plesne delavnice, pa tudi učenje popravila koles.

Komisija za turno kolesarstvo Planinske zveze Slovenije organizira vodeno turo Trans Karavanke: Jezersko – Tržič, po delu pravkar odprte daljinske gorsko kolesarske poti Trans Karavanke.

Sobotni večer bo prava glasbena poslastica, saj bo pred dvorano nastopila pop-rock, funk, fusion skupina KiNG FOO.

Prijave zbirajo na povezavi: https://www.trans-julius.com/vikend-trziskih-poti-prijava?fbclid=IwAR1aCFUG0zxjAlvubYEJns2e2coHhne5-LCEI8BDcZwwTJTZ8PX7w-Qb2Ps 

»Pohodništvo in gorsko kolesarjenje ima med Tržičani in našimi dragocenimi gosti vse več prijateljev, sobodajalci polnejše prenočitvene kapacitete, polnijo se planinske tržiške planinske koče. Dom na Kofcah se lahko pohvali z nazivom Naj planinska koča 2019,« pravi župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic, ki je mnenja, da »kdor enkrat kolesari, vedno kolesari.« Vikend tržiških poti je po županovem mnenju izjemni dogodek in priložnosti za promocijo tržiškega turizma.  

Oglejte si promocijski video o Vikendu tržiških poti na: https://www.youtube.com/watch?v=vJIJsFTHGgg 

Več informacij preberite na: FB: @enduro.trans.julius or @YisitTrzic

Spletna stran:  https://www.visit-trzic.com/prireditve/vtp.html 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...