Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Zaprosilo - trgovine

16. marec 2020

Štab civilne zaščite Tržič naproša in obvešča vse odprte trgovine v občini, naj skladno z zakonodajo poskrbijo za svoje zaposlene, prav tako za obiskovalce.

Priporočila: pred trgovine naj izobesijo letake o omejenem načinu poslovanja, razkuževanje rok nakupovalcev pred vstopom v trgovino in po izstopu iz trgovine. Nacionalni inštitut za javno zdravje bo v 24 urah izdal tudi priporočila glede omejitev števila potrošnikov, ki so lahko hkrati v prostoru (vir: https://www.rtvslo.si/zdravje/novi-koronavirus/javno-zivljenje-v-sloveniji-ustavljeno/517291#)

Namerno širjenje bolezni in neupoštevanje navodil se skladno z zakonom sankcionira!


POZIV DELODAJALCEM: ZAŠČITITE SVOJE ZAPOSLENE IN STRANKE

Spoštovani,

v četrtek, 12. 3. 2020 je Vlada RS razglasila epidemijo. Za zajezitev epidemije koronavirusa COVID-2019 so bili sprejeti že številni ukrepi. Razmere se iz dneva v dan spreminjajo, Slovenija je vstopila v t. i. 2. fazo in ukrepi se bodo v prihodnjih dnevih in tednih še zaostrovali. Ustanovljen je bil Krizni štab Republike Slovenije. Od danes naprej (ponedeljka, 16. 3. 2020), so do nadaljnjega zaprte vse vzgojno-izobraževalne ustanove v Republiki Sloveniji, ustavljen je javni potniški promet (avtobusi in vlaki), gostinski lokali in hoteli se zapirajo ...

Zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19 je Vlada Republike Slovenije na podlagi Zakona o nalezljivih boleznih izdala odlok, s katerim je začasno prepovedala ponudbo ter prodajo blaga in storitev neposredno potrošnikom na območju Republike Slovenije, z določenimi izjemami. Odlok je stopil v veljavo danes, 16. marca 2020, ob 00.00 uri. Sem se uvrščajo nastanitvene, gostinske, velnes, športnorekreacijske, kinematografske, kulturne, frizerske, kozmetične in pedikerske storitve, kot tudi storitve iger na srečo in druge podobne dejavnosti.

Iz začasne prepovedi je izvzeta ponudba ter prodaja blaga in storitev potrošnikom na daljavo ter sledeče dejavnosti: prodajalne z živili vključno s prodajo kmetijskih pridelkov na kmetiji; lekarne; prodajalne z medicinskimi pripomočki in ortopedskimi pripomočki; program vrt in kmetijstvo v prodajalnah; kmetijske prodajalne; bencinske servise; banke; pošte; dostavne službe; trafike in kioske za prodajo časopisov in revij ter druge nujne storitve za zagotavljanje javne varnosti in zdravja.

Na Občini Tržič pozivamo in prosimo vse delodajalce, ki spadate pod zgoraj navedene izjeme, da nemudoma ustrezno zaščitite svoje zaposlene in stranke v vaših trgovinah. Samo z odgovorni ravnanjem bomo lahko zajezili epidemijo koronavirusa COVID-19 in preprečili eskalacijo. Vsem, ki ste že sprejeli in uvedli ukrepe za zaščito zaposlenih in strank pa se iskreno zahvaljujemo.

Občina Tržič

Obrazec za dostavo pomoči

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...