Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Koledar dogodkov v občini Tržič


 • Kultura, Razstave

  Razstava: Dolomiti - mesto gradov

  Galerija Atrij | Trg svobode 18 | 4290 Tržič Tržiški muzej | Muzejska 11, 4290 Tržič | www.trziski-muzej.si | 04 53 15 500 | trziski.muzej@guest.arnes.si I

  Vrhovi Dolomitov Žive Agrež spominjajo na gradove med oblaki, saj jih prikazuje s spreminjajočimi se barvami in edinstvenimi oblikami. Po besedah umetnostne zgodovinarke Anamarije Stibilj Šajn dela odražajo veličastno resničnost gora, občudovanje in spoštovanje ter globoko čutenje njihove unikatnosti, in pa slikarkino strast, s katero jih je ustvarila ter z njo prevzela tudi gledalca.

  Razstava bo odprta do 28. 2. 2020, od ponedeljka do petka, od 9. do 17. ure.

  Za otroke

  Otroške počitniške delavnice modernega mozaika

  Ljudska univerza Tržič Ljudska univerza Tržič | info@lu-trzic.si | 04/592 55 51 in 04/592 55 50
  Za otroke

  Počitniške delavnice

  Knjižnica dr. Toneta Pretnarja Knjižnica dr. Toneta Pretnarja I Balos 4, 4290 Tržič I 04 5923 883 I siktrz@trz.sik.si

  Na delavnici Živali pozimi z Rosano Tavčar bodo otroci zgodbe in pogovor o živalih spremenili v knjižna kazala, voščilnice, lonček za pisala. Vsak bo ustvaril/narisal svoj strip oziroma reklamni plakat. Zadnji dan bo čisto pravi zimski ples živali. 

  200 tržiških metrov, mnogo zgodb

  Tržič AroundBled, ARGOS - Association of Regional Tourist Guides of Slovenia in Občina Tržič |

  V okviru praznovanja Mednarodnega dneva turističnih vodnikov ste vabljeni na kratek sprehod, ki bo osvetlil nekatera poglavja tržiške zgodovine. Ste se kdaj spraševali o francoski zastavi in drugih spomenikih ob cesti ter o tem, ali čevljarski stroji v stavbi nekdanjega Peka še brnijo? Vodeni ogled bomo začeli pred Sokolnico, se sprehodili po okolici in dogodek zaključili z ogledom proizvodnih prostorov Proalpa v nekdanjem Peku.

  V sodelovanju z Združenjem regionalnih turističnih vodnikov Slovenije Argos in čevljarskim podjetjem Proalp vas na druženje vabim lokalna turistična vodnica Neža Vovk. Ogled je brezplačen,predhodne prijave niso potrebne. Dobrodošli!

  Za dodatne podatke sem vam na voljo na naslovu neza@aroundbled.com.

  ***
  MEDNARODNI DAN TURISTIČNIH VODNIKOV
  Svetovna zveza turističnih vodnikov WFTGA je bila ustanovljena 21. februarja 1985. Od leta 1990 se njen "rojstni dan" slavi kot Mednarodni dan turističnih vodnikov. Okrog tega dneva se turistični vodniki po vsem svetu predstavijo lokalni javnosti s številnimi tematsko raznolikimi brezplačnimi vodenji. Namen teh je spoznati lepote in vrednote domačega kraja in delo turističnih vodnikov na domačem terenu.

  https://www.facebook.com/events/590964575087856/

  Izobraževanje, predavanje

  Bralni krožek v Domu Petra Uzarja

  Dom Petra Uzarja Knjižnica dr. Toneta Pretnarja I Balos 4, 4290 Tržič I 04 5923 883 I siktrz@trz.sik.si

  Za stanovalce doma.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...