Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Koledar dogodkov v občini Tržič


 • Praktična delavnica: Poletna rez sadnih rastlin

  nekdanja šola Leše Krajevna skupnost Leše I Leše 51, 4290 Tržič I (04) 597 15 50 I

  Rez poleg pravilnega gnojenja predstavlja najpomembnejši ukrep za zdravje rastlin in njihovih sadežev. Rez je zelo enostavna, če se le držimo zakonitosti fiziologije in rasti sadnih dreves ter ne ponavljamo vsakoletnih napak.

  Na delavnici o poletni rezi in negi sadnih rastlin nam bo strokovnjak  v praksi prikazal poletno rez jablan in še nekaterih drugih vrst sadnih dreves, ki rastejo v sadovnjaku ob vpadnici  v Leše.

  Delavnico prikaza poletne rezi sadnih dreves bo vodil Dr. Jan Bizjak, uni. dipl. inž. agr.

  Dobite se ob devetih na igrišču pri šoli, kjer bodo v učilnici a pomočjo power point predstavitve imeli najprej kratek teoretični uvod, nato pa se odpravimo v  sadovnjak, kjer se boste rezi in nege sadnih rastlin lotili v živo.

  koncert, Kultura

  Fest Mest: koncert Pihalnega orkestra Tržič in Mestne godbe Metlika

  atrij Občine Tržič Občina Tržič | informacije@trzic.si | 04 59 71 524, 051 627 057

  FEST MEST je praznovanje kulture, umetnosti in kulinarike v 21 zgodovinskih mestih, vse leto, od Pirana do Ptuja. Izberite najljubše dogodke in obiščite mesto. V vsakem vas čaka tudi FEST MEST+, s sprehodom po mestu, jedilnikom v izbrani restavraciji in večernim dogodkom. Čaka vas leto kulture in nepozabnih doživetij.

  Prva omemba metliške godbe sega že v leto 1829, ko je o njej pisal rojak, jezikoslovec in zbiratelj etnološkega gradiva Ivan Navratil. Metliške godce je omenil še dvakrat: ko so leta 1847 v Metliki dobili nove zvonove in naslednje leto, ko je avstrijski cesar Ferdinand I. dal narodom novo ustavo in je »turška muzika po mestu svirala«. Za uradno letnico ustanovitve Mestne godbe Metlika je sicer obveljalo leto 1850, kar pa še vedno pomeni, da Metličane instrumentalna glasba razveseljuje že več kot 170 let!

  Pihalni orkester Tržič pa ima svoje zametke letu 1927, ko so posamezni zanesenjaki v tržiški občini pričeli z organizacijo godbe na pihala in z iskanjem talentiranih posameznikov, ki bi se lahko naučili igranja različnih inštrumentov, ki so jih takrat naročili iz Češke. Danes, mnogo preigranih melodij in sklenjenih prijateljstev pozneje, orkester spada med najkvalitetnejše tovrstne ljubiteljske sestave v Sloveniji.

  Kljub častitljivi starosti oba orkestra sestavljajo številni mladi glasbeniki, ki občinstvo zapeljujejo s pestrim in žanrsko raznolikim repertoarjem. 

  Vstop je prost, pred koncertom pa vabljeni še na brezplačno vodenje po starem mestnem jedru Tržiča. Zbor ob 15.30 pri zmaju iz petelinjega jajca. 

   

  ZA DEŽJEM POPLEŠE SONCE: VALENTINO KANZYANI, Benjamin Shock, Roots in Session, Wide Dimension, Emily

  Gorenjska plaža, Cesta Ste Marie aux Mines 11 GLASBENO DRUŠTVO FANKADELIK I Pot na Zali Rovt 3 4290 Tržič I www.facebook.com/events/825359968998398/?ref=newsfeed I
  Fankadelik Ent. predstavlja dogodek ZA DEŽJEM POPLEŠE SONCE, ki bo v  soboto, 9. Septembra od 20. ure dalje na Gorenjski plaži. Nastopil bo svetovno priljubljeni didžej, Valentino Kanzyani. Dogodek je dobrodelne narave , organiziran za malo borko Nikito in njeno družino, ki je v poplavah izgubila dom in je čez noč v trenutku ostala brez vsega.
  Na dobrodelnem dogodku bodo sodelovali tudi: Benjamin Shock, Roots Session, Emily in Wide Dimension.

  Dnevi odprtih vrat na Lešanski planini

  Lešanska planina Medgeneracijsko društvo Bloški prstki | Velike Bloke 47, Velike Bloke, 1385 Nova Vas | 031 809 734 | bloski.prstki@gmail.com

  Dnevi odprtih vrat na Lešanski planini bodo potekali od 10. 6. 2023 do 24. 9. 2023. 

  Razstave

  Sloves Pekovih modnih revij

  Galerija Atrij, Trg svobode 18 Tržiški muzej I Muzejska 11, 4290 Tržič I www.trziski-muzej.si I 04 53 15 500 I trziski.muzej@guest.arnes.si I

  Razstava predstavlja modne revije, ki so jih od leta 1972 pripravljali ob Šuštarski nedelji. Na njih so kulturo povezovali z zabavo in tradicijo s sodobnostjo. Pod pokroviteljstvom Peka so se razcvetele v osemdesetih in odcvetele v devetdesetih letih 20. stoletja. A niso nastale iz nič. Zrasle so na bogatih modnih izkušnjah Peka in se žlahtnile s tržiško čevljarsko dediščino. 

  Razstava bo na ogled do 1. 10. 2023, od ponedeljska do petka med 8. in 18. uro.

  Zdravje, šport in rekreacija

  Brezplačni dnevi plesa za vse programe plesnega kluba Tržič

  Plesni klub Tržič Plesni klub Tržič I Cankarjeva cesta 20, 4290 Tržič I +386 (0)40 635 710 I plesni.klub.trzic@gmail.com I

  Plesni klub Tržič  4. do 16. septembra vabi na brezplačne dneve plesa. Informacije in prijave na: plesni.klub.trzic@gmail.com ali po telefonu: 040 635 710.

  Zdravje, šport in rekreacija

  Vpis v programe Plesnega kluba Tržič

  Plesni klub Tržič Plesni klub Tržič I Cankarjeva cesta 20, 4290 Tržič I +386 (0)40 635 710 I plesni.klub.trzic@gmail.com I

  Plesni klub Tržič vabi v vpis v programe, ki jih razpisujejo. Več o programih si oglejte na njihovi spletni strani: https://plesniklubtrzic.si/

  Razstave

  Razstava Petra Škerla

  Galerija Paviljon NOB I Predilniška cesta 12 I 4290 Tržič Tržiški muzej I Muzejska 11, 4290 Tržič I www.trziski-muzej.si I 04 53 15 500 I trziski.muzej@guest.arnes.si I

  Peter Škerl je priznani ilustrator, ki ga že vrsto let poznamo iz otroških revij in slikanic - likovno je opremil že več kot sto knjižnih izdaj. Razstava v Paviljonu je posvečena njegovim ilustracijam v slikanicah, ki se tako ali drugače dotikajo treh kultnih mož slovenske kulture – Franceta Prešerna, Ivana Cankarja in Jožeta Plečnika, dodane pa so jim še ilustracije k ljudski pripovedi Rajski vrt, ki govori o tem, kako se je lahko toliko lepot znašlo na tako majhnem koščku zemlje, kot je naša Slovenija.

  Razstava je odprta od ponedeljka do petka od 10. do 12, ter od 16. do 18., ter ob sobotah od 10. do 12. ure.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...