Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

KORONAVIRUS – V občini Tržič povečano povpraševanje po lokalnih kmetijskih pridelkih

2. april 2020

(koronavirus) Občina Tržič v času epidemije, s strani lokalnega prebivalstva, zaznava povečano povpraševanje po prehransko kmetijskih pridelkih lokalnega izvora. Podaljšali smo rok za oddajo vlog na Javni razpis za dodelitev pomoči za ohranjanje in spodbujanje razvoja kmetijstva in podeželja v občini Tržič v letu 2020. Obveščamo vas tudi o novih izvedenih aktivnostih Občine Tržič in Štaba civilne zaščite Občine Tržič za zajezitev epidemije koronavirusa COVID-2019 do danes, četrtka, 2. aprila 2020, do 11. ure.

Občina Tržič v času epidemije, s strani lokalnega prebivalstva, zaznava povečano povpraševanje po prehransko kmetijskih pridelkih lokalnega izvora. Z namenom promocije doma pridelanih pridelkov, bi radi omogočili lokalnim kmetovalcem in kmetovalcem iz bližnje okolice, da svojo ponudbo predstavijo na naši spletni strani in s tem omogočijo potencialnim potrošnikom, da pridobijo čim več koristnih podatkov o njihovi ponudbi. Pogoj za objavo je, da so registrirani v Registru primarnih proizvajalcev živil. V kolikor ponujajo pridelke iz predelave, pa morajo imeti v ta namen registrirano dopolnilno dejavnost.

Vse zainteresirane za promocijo ponudbe na spletni strani Občine Tržič, vljudno vabimo, da nam na elektronski naslov obcina@trzic.si posredujejo izpolnjen prijavni obrazec ter podpisano soglasje s katerim dovoljujejo, da se podatki objavijo na spletni strani. Prijavni obrazec in soglasje sta objavljena na spletni strani https://www.trzic.si/.

Na občinski spletni strani je objavljen tudi popravek javnega razpisa za dodelitev pomoči za ohranjanje in spodbujanje razvoja kmetijstva in podeželja v občini Tržič v letu 2020. Zaradi razglašene epidemije, ki posledično vpliva tudi na zamik rokov pri pridobivanju in predložitvi ustrezne dokumentacije, ki so jo vlagatelji dolžni oddati ob prijavi na razpis, se postopek izvedbe Razpisa za dodelitev pomoči za ohranjanje in spodbujanje razvoja kmetijstva in podeželja v občini Tržič v letu 2020, podaljša.
Rok za oddajo vlog je 15. 5. 2020. Pošiljke, oddane po pošti, morajo biti obvezno oddane s priporočeno pošto do 15. maja 2020 (datum poštnega žiga na dan 15. 5. 2020).

- Ker se ob določenih urah v okolici trgovin ljudje gibljejo nezaščiteni, bo Štab Civilne zaščite Občine Tržič s pomočjo Rdečega križa Tržič skušal zagotoviti nekaj prostovoljcev, ki bodo fizično prisotni in opozarjali ljudi na nujnost uporabe zaščitne opreme. Tako sta danes med 8. in 10. uro dve članici Rdečega križa že dežurali pred Mercator Supermarketom v Tržiču in opozarjali starejšo populacijo na uporabo zaščitne opreme. Trgovsko podjetje njihovo pomoč in sodelovanje pozdravlja. Podobno akcijo bodo prostovoljci Rdečega križa v sodelovanju s Policijsko postajo Tržič opravili tudi v soboto, 4. aprila med 10. in 13. uro.

- Komunala Tržič na terenu ne zaznava posebnosti. Izvedla se je kontrola postavitve začasnih obvestilnih tabel, posebnosti ni. Redarstvu smo poslali zaprosilo za kontrolo posameznih točk.

- Gasilska zveza Tržič je ustrezno razdelila zaščitna sredstva po posameznih društvih.

- Stanje na terenu v urbanih naseljih, je po pregledu s strani Štaba Civilne zaščite Občine Tržič brez posebnosti.
- Spisek prostovoljcev za oskrbo na domu v občini Tržič je objavljen na spletni strani https://www.mojaobcina.si/trzic/.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...