Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Na Občini Tržič se dogaja

9. september 2019

Sanacija po lanski oktobrski ujmi odlično napreduje, potekajo pa tudi dodatna dela. Občina Tržič bo namenila 60.000 evrov za asfaltiranje ceste v Sebenjah, uspešno pa se je zaključila sanacija divjega odlagališča nad Zdravstvenim domom Tržič. Vljudno vabljeni k izpolnjevanju ankete za trajnostni razvoj turizma v Tržiču.

Sanacija po lanski oktobrski ujmi v polnem teku

Sanacijska dela v Dovžanovi soteski uspešno in pospešeno napredujejo. "Praktično se gradi na šestih točkah, z izvajanjem smo zadovoljni. Po strugah so najnujnejše zadeve že kar popravljene," ugotavlja župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic. Trenutno poteka faza priprave sidrišč in stebrov za mostove, tako da po besedah župana Tržiča računajo, "da bodo v primeru ugodnega vremena dela do novembra končana".

Slika: Uspešen potek sanacije po lanski oktobrski ujmi 

V sklopu sanacije tudi dodatna dela

Občina Tržič bo v cesto vgradila tudi dodatno komunalno infrastrukturo oz. prazne cevi. V Jelendolu se bo podaljšal javni vodovod, v Dovžanovi soteski pa je izven tega projekta že zgrajena tako imenovana vstopna INFO točka, katere odprtje lahko pričakujemo po zaključku sanacijskih del.

Sanacija po neurju poteka tudi v Lomu, kjer cesta proti Potarjem dobiva končno obliko. "Veseli smo odločitve vodarjev in države, da bo nad križiščem cest za Potarje in Grahovše, še v letošnjem letu začela z gradnjo zadrževalnika naplavin," je poudaril župan Sajovic.

Od ostalih vodarskih del, ki ljudi močno zanimajo, je sprejeta odločitev, da se še v letošnjem letu začne sanacija zidu na Cankarjevi cesti in sanacija ceste v Lomu, kjer je Lomščica praktično spodkopala brežine občinske ceste, kar pomeni, da bi tam lahko nastalo še več škode.

Vljudno vabljeni k izpolnjevanju ankete za trajnostni razvoj turizma v Tržiču

Občina Tržič je letos pristopila v zeleno shemo slovenskega turizma, kar pomeni pomemben korak k promociji občine na slovenskem, evropskem in globalnem trgu kot okolju in družbi prijazno destinacijo.

Potrošniki in družba vse bolj povprašujejo po odgovornem in trajnostnem razvoju turizma. Z vstopom v projekt Zelena shema slovenskega turizma smo si v Občini Tržič tudi sami zastavili vprašanje, kako trajnostno upravljamo svojo destinacijo, in cilj, pridobiti odgovor nanj. S pomočjo kriterijev in kazalnikov Slovenia Green za destinacije bo t. i. zelena ekipa do sredine oktobra ocenila in spoznala našo trenutno politiko razvoja turizma in stanje trajnostnega upravljanja po posameznih področjih tudi izven turističnega okvira.

Rezultati nas bodo usmerjali pri oblikovanju in načrtovanju nadaljnjih ukrepov za trajnostno poslovanje destinacije, sistem pa nam bo v pomoč tudi pri spremljanju našega napredka skozi večletno obdobje.

Mnenje lokalnega prebivalstva, domačih in tujih obiskovalcev ter turističnega gospodarstva je pomembno za kvalitetno oceno stanja in pridobitev znaka "SLO GREEN DESTINATION", zato vas vljudno prosimo, da tudi vi, bodisi kot prebivalci ali pa obiskovalci, izpolnite ustrezno anketo in jo posredujete tudi vašim prijateljem in znancem.

Anketa je kratka in vam ne bo vzela veliko časa:

- za prebivalce: https://www.1ka.si/a/229865 

- za obiskovalce: https://www.1ka.si/a/229877 

Tiskani izvod ankete lahko prevzamete v TPICu, kamor lahko izpolnjene ankete tudi oddate. Ankete bomo zbirali do 30. septembra 2019. Več o zeleni shemi si lahko preberete na povezavi (https://www.trzic.si/projekti/slovenia-green-destination.html).

Okoli 60.000 evrov za obnovo ceste v Sebenjah

Na obnovo oz. asfaltiranje že dolgo čaka cesta do Fitnesa Stegnar v Sebenjah, kjer gre praktično za celotno ulico z desetimi hišami. "Zaključili smo kar zahtevno načrtovanje, problem je bil v odvajanju meteornih padavinskih voda, urejanju lastništva in odkupu zemljišč," pojasnjuje župan Občine Tržič in ob tem dodaja: "Uspeli smo v večini primerov, samo pri enem lastniku ni soglasja, zato bo tam cesta nekoliko ožja."

Dela se bodo predvidoma začela v mesecu septembru in bodo v roku enega meseca končana. Vrednost del, ki jih bo izvajalo podjetje Komunala Tržič d.o.o., je ocenjena na približno 60.000 evrov.

Zaključena sanacija divjega odlagališča nad ZD Tržič

Občina Tržič je v mesecu avgustu in septembru zaključila drago sanacijo divjega odlagališča nad Zdravstvenim domom Tržič. Porušen je bil dotrajan vodovodni rezervoar in odpeljanih več kot trideset kubičnih metrov odpadkov. Potrebno je bilo zgraditi dostop na cesto, odpadke odpeljati in oddati. "Žal nam je, ker občan, ki je začasno živel v bunkerju, ni sprejel pomoči medicinskega osebja in Centra za socialno delo Tržič po začasni namestitvi v instituciji," je ob tem dodal župan Občine Tržič.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...