Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Slovenia Green Destination

TRŽIČ JE VSTOPIL V ZELENO SHEMO SLOVENSKEGA TURIZMA

S pridobitvijo znaka Slovenia Green Destination se bo Tržič na slovenskem, evropskem in globalnem trgu pozicioniral kot okolju in družbi prijazna destinacija.

Zelena shema slovenskega turizma (ZSST) je nacionalni program in certifikacijska shema, ki pod krovno znamko SLOVENIA GREEN združuje vsa prizadevanja za trajnostni razvoj turizma v Sloveniji, destinacijam in ponudnikom ponuja konkretna orodja za oceno in izboljšanje trajnostnega delovanja ter skozi znamko Slovenia Green to zeleno delovanje tudi promovira.

Na poziv Slovenske turistične organizacije se je v letu 2019 odzvala tudi Občina Tržič ter se prijavila v postopek pridobitve znaka Slovenia Green. V ta namen je župan imenoval zelenega koordinatorja ter člane zelene ekipe, ki sodelujejo pri pridobivanju podatkov, ocenjevanju, oblikovanju razvojnih ukrepov in ciljev ter si bodo v nadaljevanju prizadevali za njihovo uresničevanje.

Župan Občine Tržič, mag. Borut Sajovic je že maja 2019 na MINFOSu podpisal tudi t.i. ZELENO POLITIKO, temeljno zavezo destinacije, da deluje po trajnostnih načelih in si nenehno prizadeva za izboljšave.

Na poti do znaka Slovenia Green so člani zelene ekipe z različnimi aktivnostmi zbirali podatke o trajnostnem razvoju občine, izvedli anketiranje deležnikov; lokalnega prebivalstva, obiskovalcev in turističnega gospodarstva, osveščali deležnike o pomenu trajnostnega razvoja ter naredili analizo trenutnega stanja na področju okolja, kulturne in naravne dediščine, turistične ponudbe in produktov. Rezultati analize bodo služili za pripravo konkretnih akcijskih načrtov.

O konkretnih aktivnostih vas bomo sproti obveščali preko aktualnih komunikacijskih poti.

O rezultatih anketiranja lokalnega prebivalstva, turističnega gospodarstva in obiskovalcev v letu 2019

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...