Pojdi na glavno vsebino

Slovenia Green Destination

TRŽIČ JE VSTOPIL V ZELENO SHEMO SLOVENSKEGA TURIZMA

S pridobitvijo znaka Slovenia Green Destination se bo Tržič na slovenskem, evropskem in globalnem trgu pozicioniral kot okolju in družbi prijazna destinacija.

Zelena shema slovenskega turizma (ZSST) je nacionalni program in certifikacijska shema, ki pod krovno znamko SLOVENIA GREEN združuje vsa prizadevanja za trajnostni razvoj turizma v Sloveniji, destinacijam in ponudnikom ponuja konkretna orodja za oceno in izboljšanje trajnostnega delovanja ter skozi znamko Slovenia Green to zeleno delovanje tudi promovira.

Na letošnji poziv Slovenske turistične organizacije se je odzvala tudi Občina Tržič ter se prijavila v postopek pridobitve znaka Slovenia Green. V ta namen je župan imenoval zelenega koordinatorja ter člane zelene ekipe, ki sodelujejo pri pridobivanju podatkov, ocenjevanju, oblikovanju razvojnih ukrepov in ciljev ter si bodo v nadaljevanju prizadevali za njihovo uresničevanje.

Župan Občine Tržič, mag. Borut Sajovic je že maja na MINFOSu podpisal tudi t.i. ZELENO POLITIKO, temeljno zavezo destinacije, da deluje po trajnostnih načelih in si nenehno prizadeva za izboljšave.

Na poti do znaka Slovenia Green, kar bo predvidoma trajalo do konca letošnjega leta, bodo člani zelene ekipe z različnimi aktivnostmi zbirali podatke o trajnostnem razvoju občine, izvedli anketiranje deležnikov; lokalnega prebivalstva, obiskovalcev in turističnega gospodarstva, osveščali deležnike o pomenu trajnostnega razvoja ter naredili analizo trenutnega stanja na področju okolja, kulturne in naravne dediščine, turistične ponudbe in produktov. Rezultati analize bodo služili za pripravo konkretnih akcijskih načrtov v prvi polovici prihodnjega leta.

O konkretnih aktivnostih vas bomo sproti obveščali preko aktualnih komunikacijskih poti.

Kontaktna oseba - zeleni koordinator: Mateja Dolžan, Urad za gospodarstvo in družbene dejavnosti (mateja.dolzan@trzic.si, 04 59 71 518).

Mnenje lokalnega prebivalstva, domačih in tujih obiskovalcev ter turističnega gospodarstva je pomembno pri pridobivanju podatkov in za pridobitev znaka zato vas prosimo za izpolnitev kratke anonimne ankete, ki je objavljena na spletnih straneh www.visit-trzic.com v rubriki TOP3 in www.obcina.trzic.si v rubriki Aktualno. Tiskani izvod ankete lahko prevzamete v TPICu, kamor lahko izpolnjene ankete tudi oddate. Ankete bomo zbirali do 30. septembra 2019.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se