Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Koledar dogodkov v občini Tržič


 • Razstave

  Otvoritev razstave: 20-LETNICA ZADNJIH IGER BREZ MEJA NA CALABRIJI

  Avla v Osnovni šoli Tržič | Šolska ulica 7 | 4290 Tržič Lado Srečnik | sladko.s@gmail.com

  Vabljeni na otvoritev razstave 20-LETNICA ZADNJIH IGER BREZ MEJA NA CALABRIJI, ki bo v ponedeljek 18.11.2019, ob 17.uri v avli Osnovne šole Tržič.  Avtor je Lado Srečnik v sodelovanju s Silvom Japljem in člani tržiške ekipe.

  Tridesete jubilejne, evropske, a zadnje IGRE BREZ MEJA so bile od 8. do 13. junija 1999 v kraju LE CASTELLA, v občini Isola di Capo Rizzuto v regiji Calabrija na jugu Italije.

  Na  razstavi bo na ogled več kot 200 fotografij, ki so jih prispevali avtor razstave Lado Srečnik, član Foto kluba Tržič, Dušan Hren in Igor Prah, režiserja   RTV Slovenije, in Stojan Saje, novinar Gorenjskega glasa. Poleg fotografij bodo na ogled zasluženi pokal, tekmovalni dresi, drugi spominki in dokumenti s Calabrije.  

  Program prireditve:

  • V uvodu bo 30-minutno predavanje prof. dr. Maje Dolenc, prof. šp. vzg. z naslovom Šport za vsakogar – šport za zdravje in sprostitev.
  • Krajši kulturni program bodo izvedli člani Zbora Slovenske filharmonije Mateja Langus in učenci Osnovne šole Tržič.
  • Z nami bodo člani tržiške ekipe Calabrija 1999, s katerimi se bo pogovarjal kapetan ekipe Silvo Japelj, in skupaj bodo odprli razstavo.

  Program bosta povezovala Mateja Dolžan in David Primožič.

   

  Prisrčno vabljeni na otvoritev razstave in druženje s člani tržiške ekipe. Potrdili bomo kako pomembno je športno udejstvovanje za uspeh v življenju.

  Razstava bo na ogled do 9. decembra 2019, zaokrožila bo lahko tudi po ostalih osnovnih šolah, na ogled bo tudi v Domu Petra Uzarja v Bistrici pri Tržiču.

  ostalo

  Šola za bodoče straše: Uvod in komunikacija med staršema

  Zdravstveni dom Tržič Zdravsteveni dom Tržič I Blejska cesta 10, 4290 Tržič I natasa.kavar@zd-trzic.si I (04) 598 22 32 I

  Če se bo vaša družina povečala za malega, težko pričakovanega družinskega člana, vas obveščamo, da v Zdravstvenem domu Tržič poteka Šola za bodoče starše.

  Spregovorili boste o poteku nosečnosti in zdravem življenjskem slogu, se pogovarjali in iskali odgovore na vprašanja o porodu in poporodnem obdobju z vidika novorojenčka, matere in očeta.

  Uvod v šolo za strarše in komunikacijo med staršema bo vodila diplomirana medicinska sesta, Nataša Kavar. Dobite se  v ponedeljek, 18. 11. v avli Zdravstvenega doma Tržič.

   

  Izobraževanje, predavanje

  Delavnica za odrasle: Odkrivamo lepoto čipke - klekljarska delavnica

  Knjižnica dr. Toneta Pretnarja Knjižnica dr. Toneta Pretnarja I Balos 4, 4290 Tržič I 04 5923 883 I siktrz@trz.sik.si

  Knjižnica dr. Toneta Pretnarja Tržič vas v ponedeljek, 18. novembra, od 18.15 do 20.15 vabi na delavnico za odrasle, z naslovom Odkrivamo lepoto čipke. Klekljarska delavnica bo potekala pod mentorstvom Vlaste Prešeren.

  Kultura

  Teden splošnih knjižnic

  Knjižnica dr. Toneta Pretnarja I Balos 4 I 4290 Tržič Knjižnica dr. Toneta Pretnarja I Balos 4, 4290 Tržič I 04 5923 883 I siktrz@trz.sik.si

  Splošne knjižnjice tretje leto zapored praznujejo teden splošnih knjižnic po vsej Sloveniji. Od 18. do 22. novembra so v Knjižnjici dr. Toneta Pretnarja za obiskovalce pripravili potopisno predavanje in predstavitev knjige Igorja Gruberja Rumena na obroke ter predstavitev knjige dr. Tanje Tomazin Postmodernizem v slovenskem in srbskem romanu. Za otroke pa smo pripravili gledališko predstavo KU KUC gledališča z naslovom Pika in Cene v pravljici. V tem prazničnem tednu bomo pred vhodom v knjižnjico podarjali odpisane knjige. Pridite in jim ponudite nov dom.

  Kultura, Razstave

  Razstava: Obrazi ulice, fotografska razstava

  Galerija Atrij | Trg svobode 18 | 4290 Tržič Tržiški muzej | trziski.muzej@guest.arnes.si | www.trziski-muzej.si | 04 531 55 00

  V Atriju bodo preko fotografij predstavljene življenjske zgodbe mladih v Sloveniji, ki se soočajo z različnimi izzivi težje socialne vključenosti. Razstavljena dela so nastala v okviru usposabljanja Zavoda APIS o družbeno angažirani rabi fotografije pod mentorstvom fotografa Luka Dakskoblerja. Ustvarilo jih je dvanajst mladinskih delavcev iz osmih držav Evropske unije, ki delajo z ranljivimi mladimi in želijo fotografijo uporabljati pri svojem vsakodnevnem delovanju.

  Kultura, Razstave

  Razstava: Marko Pogačnik

  Galerija Paviljon NOB | Predilniška cesta 12 | 4290 Tržič Tržiški muzej | www.trziski-muzej.si | 04 53 15 500
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...