Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Koledar dogodkov v občini Tržič


 • Zdravje, šport in rekreacija

  Turnir trojk v košarki

  Osnovna šola Bistrica I Begunjska cesta 2, 4290 Tržič I Športna zveza Tržič, Cankarjeva cesta 1, 4290 Tržič, telefon: 05/90-10-313, e-mail: sportna.zveza.trzic@t-2.net

  Športna zveza Tržič organizira turnir trojk v košarki, ki bo v petek, 22.11.2019, ob 18. uri v OŠ Bistrica. 

   Na turnirju bodo veljala streetball pravila ( v ekipi trojk lahko nastopijo največ štirje igralci). Pred finalno tekmo bosta tekmovanji v zabijanju in metanju trojk. Potek tekmovanja bo odvisen od števila prijavljenih ekip.

  Zadnji rok za prijave je torek, 19. november 2019. Prijave s poimenskim seznamom igralcev je treba posredovati na naslov : Športna zveza Tržič, Cankarjeva cesta 1, 4290 Tržič,  telefon: 05/90-10-313,  e-mail: sportna.zveza.trzic@t-2.net.

  PRIJAVNINE NI.

   Zmagovalna ekipa prejme pokal v trajno last, igralci prvih treh ekip  pa prejmejo medalje. Zmagovalca v zabijanju in metanju trojk prejmeta  mali pokal.

  RAZGLASITEV POKALOV IN PODELITEV PRIZNANJ BO PO KONČANEM TEKMOVANJU.

  ostalo

  Srečanje pogovorne skupine

  Knjižnica dr. Toneta Pretnarja Knjižnica dr. Toneta Pretnarja I Balos 4, 4290 Tržič I 04 5923 883 I siktrz@trz.sik.si

  Tržiški abonma za odrasle: Obisk stare gospe

  Kulturni center Tržič Občina Tržič | informacije@trzic.si | 04 59 71 536 | www.visit-trzic.com

  Majhno, od sveta pozabljeno podeželsko mesto je na robu preživetja: prebivalci so popolnoma obubožani, občinska blagajna je že dolgo prazna.  A v krajanih se je pojavil žarek upanja. V mesto se namreč po več desetletjih vrača njihova nekdanja sokrajanka, ki je bila kot mlado dekle prisiljena kraj zapustiti v skrivnostnih okoliščinah… Zdaj prihaja kot ena najbogatejših žensk na svetu. Pripravljena je velikodušno pomagati svojemu rodnemu kraju in podariti pol milijarde mestu, drugo polovico pa razdeliti med njegove prebivalce. Meščani jo navdušeno sprejmejo, a bogatašinja zahteva za finančno pomoč strašljivo protiuslugo, ki jo odločno zavrnejo. Nato vsi čakajo, kaj se bo zgodilo.

  Duhovita in napeta družbena satira o morali, preživetju, pohlepu, odgovornosti posameznika in moči kapitala. Pa tudi o resnici, pravici, maščevanju in intimnih človeških odnosih.

  Kultura, Razstave

  Razstava: Obrazi ulice, fotografska razstava

  Galerija Atrij | Trg svobode 18 | 4290 Tržič Tržiški muzej | trziski.muzej@guest.arnes.si | www.trziski-muzej.si | 04 531 55 00

  V Atriju bodo preko fotografij predstavljene življenjske zgodbe mladih v Sloveniji, ki se soočajo z različnimi izzivi težje socialne vključenosti. Razstavljena dela so nastala v okviru usposabljanja Zavoda APIS o družbeno angažirani rabi fotografije pod mentorstvom fotografa Luka Dakskoblerja. Ustvarilo jih je dvanajst mladinskih delavcev iz osmih držav Evropske unije, ki delajo z ranljivimi mladimi in želijo fotografijo uporabljati pri svojem vsakodnevnem delovanju.

  Kultura, Razstave

  Razstava: Marko Pogačnik

  Galerija Paviljon NOB | Predilniška cesta 12 | 4290 Tržič Tržiški muzej | www.trziski-muzej.si | 04 53 15 500
  Kultura

  Teden splošnih knjižnic

  Knjižnica dr. Toneta Pretnarja I Balos 4 I 4290 Tržič Knjižnica dr. Toneta Pretnarja I Balos 4, 4290 Tržič I 04 5923 883 I siktrz@trz.sik.si

  Splošne knjižnjice tretje leto zapored praznujejo teden splošnih knjižnic po vsej Sloveniji. Od 18. do 22. novembra so v Knjižnjici dr. Toneta Pretnarja za obiskovalce pripravili potopisno predavanje in predstavitev knjige Igorja Gruberja Rumena na obroke ter predstavitev knjige dr. Tanje Tomazin Postmodernizem v slovenskem in srbskem romanu. Za otroke pa smo pripravili gledališko predstavo KU KUC gledališča z naslovom Pika in Cene v pravljici. V tem prazničnem tednu bomo pred vhodom v knjižnjico podarjali odpisane knjige. Pridite in jim ponudite nov dom.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...