Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Koledar dogodkov v občini Tržič


 • Za otroke

  Pravljica iz knjižnice

  Knjižnica dr. Toneta Pretnarja Knjižnica dr. Toneta Pretnarja I Balos 4, 4290 Tržič I 04 5923 883 I siktrz@trz.sik.si

  Natečaj za najboljšo poslovno idejo Tržič 2021

  splet (preko aplikacije ZOOM) Ljudska univerza Tržič | Trg svobode 18, 4290 Tržič | kristina@lu-trzic.si | 04 592 55 51 |

  V sklopu projekta ‘Tržiški kreativni center’, ki ga podpira in financira Občina Tržič, se izvaja program ‘Natečaj za najboljšo poslovno idejo Tržič 2021’. Dogodek organizira Ljudska univerza Tržič, v sodelovanju z mentorji in predavatelji, ki imajo na področju podjetništva  veliko izkušenj. Na Natečaj za najboljšo poslovno idejo Tržič 2021, se lahko prijavijo vsi, ki so dopolnili 18 let; ki imajo zanimivo in inovativno poslovno idejo, ki pa še ni razvita, a ima potencial v prihodnosti. Na Natečaj se lahko prijavijo tudi registrirana podjetja in zavodi, vendar s pogojem, da so registrirali dejavnost po 1.1. 2020.

  Več informacij in prijave:  natalija.brumen@lu-trzic.si,https://trzicpodjeten.si/natecaj-za-najboljso-poslovno-idejo-trzic-n/ 

   

  Kultura, Za otroke

  Gregorjevo - Vuč v vodo

  Tržič Občina Tržič, Tržiški muzej in Vrtec Tržič I informacije@trzic.si | 04 59 71 524 | www.visit-trzic.com |

  Gregorjevo ali »Vuč u vodo« je tržiški običaj, ki je v preteklosti živel med domačimi čevljarji. Na ta dan so namreč v svojih delavnicah prenehali z delom pri luči.

  Na gregorjevo v Tržiču tudi letos ne bomo pozabili!

  Otroci v Vrtcu Tržič, ki je ob Občini Tržič in Tržiškem muzeju nosilec letošnjega dogodka, tradicionalno naslovljenega Vuč u vodo, so v mesecu februarju skupaj s svojimi vzgojitelji začeli izdelovati gregorčke. Ti bodo od 5. marca razstavljeni v izložbah tržiških lokalov in v Galeriji Atrij Občine Tržič. Ob njih si bo v Galeriji Atrij mogoče ogledati gregorčke iz zbirke Tržiškega muzeja, tokrat predvsem tiste, ki se tako ali drugače dotikajo dediščine Kurnikove hiše. Na mostu, ki prek Tržiške Bistrice povezuje stolpnico in Občino Tržič, bodo na ogled panoji z vsebinami, ki nas opozarjajo na tradicijo praznovanja gregorjevega, člani Kulturno umetniškega društva Načeta paleta pa bodo poskrbeli, da bo Tržič na gregorjevo videti drugače, kot druge dni v letu.

  »Gregorčki« bodo zaplavali tudi v virtualni strugi, ki so jo pripravili v tržiškem vrtcu. Lahko si jo ogledate, še bolje bo, če ji priložite fotografijo svojega gregorčka. Tradicijo gregorjevega boste lahko odkrivali tudi s pomočjo reševanja zabavnih izzivov.

  Od 5. do 11. marca

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...