Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Koledar dogodkov v občini Tržič


 • Za otroke, Zdravje, Zdravje, šport in rekreacija

  Tek po Poti treh zvonov

  igrišče pod kostanjčki (Žiganja vas) Krajevna skupnost Sebenje I Sebenje 43, 4294 Križe I ks.sebenje@gmail.com I

  V septembru ŠKD Žiganja vas skupaj s KS Sebenje organizira Tek po Poti treh zvonov.

  Prireditev bo v soboto, 3. septembra 2022 na igrišču pod Kostanjčki. Štart za deklice in dečke bo ob 10. uri, štart za odrasle ob 10.30 uri.

  Prijave so mogoče preko elektronske pošte ali na dan tekmovanja od 8.30 do 9.45 ure na štartu teka.

  Prijavnina za udeležbo na tekmovanju znaša 15,00 EUR za odrasle; 10,00 EUR za dijake, študente in upokojence; otroci imajo brezplačno. Prijavnina se plača ob prevzemu štartne številke.

  Vsi tekmovalci nastopajo na lastno odgovornost oziroma na odgovornost prijavitelja. na tekmovanju imajo pravico do nastopa vsi, ki se bodo prijavili za tekmovanje do določenega prijavnega roka. Tekmovanje bo v vsakem vremenu.

  Tek šteje za skupni seštevek tržiškega pokala in za Tržiške športne igre. 

  Informacije in prijava: Gregor Polanšek (polansek@gmail.com).

  Kultura, Za otroke

  Festival starih iger

  atrij Občine Tržič Tržiški muzej I Muzejska 11, 4290 Tržič I www.trziski-muzej.si I 04 53 15 500 I trziski.muzej@guest.arnes.si I

  Lepo vabljeni otroci, družine in vsi, ki se radi igrate, da se nam pridružite na Festivalu starih iger in igrač, ki bo v soboto, 3. septembra 2022, od 10. do 13. ure v atriju Občine Tržič.

  Lahko se boste preizkusili v igranju starih namiznih iger, poslušali glasbo, se posladkali z ajdovim šmornom, predvsem pa se družili in se zabavali.

  Vstop je prost.

  Kultura

  Vikend smeha: FETIŠ NA PUTER (Gledališče Toneta Čufarja Jesenice)

  Kulturni dom Križe Kulturno društvo Kruh Križe I Pod Slemenom 16, 4294 Križe I 041 204 952 I

  Samo še na gumb pritisnem in bom točno tam, kamor sem namenjen. Si misli vsak, ki vstopi v dvigalo. Majhen prostor, ki si ga za nekaj trenutkov deliš z neznanci. Nepomemben trenutek v življenju posameznika, ki se pelje z dvigalom na cilj. Kaj pa, če ti neznanci nosijo pomemben del tvoje zgodbe. In ker jih ne ogovorimo, izgubimo možnost tega spoznanja. Kaj pa, če se dvigalo ustavi in se s tem ustavi tudi tvoje življenje? In tako trenutek v dvigalu postane del spoznanja, del sestavljanke tvojega življenja. Morda je naključje, morda pa je točno to, kar si potreboval, da lahko prideš na cilj. Preživeti čas v majhnem prostoru s popolnim neznancem.

  Igralca sta prejela nagrado Matiček za igralski dvojec v tej predstavi na 59. Linhartovem srečanju 2021, vsi avtorji pa posebno priznanje za avtorski pristop.

  Cena vstopnice za predstave na Vikendu smeha je 5€. Priporočamo vnaprejšnje rezervacije na tel.: 041-204-952 ali e-naslov: david.ahacic@gmail.com.

  Piknik društva diabetikov

  Društvo diabetikov Tržič I Ročevnica 61, 4290 Tržič I 040 283 492 I diabetiki.trzic@gmail.com I
  Izobraževanje, predavanje, Zdravje, šport in rekreacija

  Začetni tečaj feratanja: vzpon po zavarovanih plezalnih poteh

  Zelenica (Spodnji plot), Mojstrana in Hvadnik (Gozd Martuljek) CheraHiking, Primož Štamcar s.p. | Podljubelj 189, 4290 Tržič | +386 (0)31 375 122 | cherahiking@gmail.com I

  Spoznajte osnovna pravila in opremo za varno gibanje v feratah -
  Osnovno usposabljanje za začetnike za varno plezanje po zavarovanih plezalnih poteh in vzpon po dveh feratah.

  Začetni tečaj feratanja: vzpon po zavarovanih plezalnih poteh - feratah Zelenica (Spodnji plot), Mojstrana in Hvadnik (Gozd Martuljek)

  Razstave

  Razstava: Ana Zavadlav; Pod rdečim klobukom-medved, čriček in zmerjavca

  Galerija Paviljon Tržiški muzej I Muzejska 11, 4290 Tržič I www.trziski-muzej.si I 04 53 15 500 I trziski.muzej@guest.arnes.si I
  Galerija Paviljon je zaživela pravljično življenje z junaki ilustracij Ane Zavadlav. Otroci in starši se navdušujemo nad njimi v otroških slikanicah in revijah Ciciban in Cicido, stroka pa je njeno delo nagradila z dvema Levstikovima nagradama in plaketo Hinka Smrekarja. Vabljeni na obisk v pravljično galerijo!
  Pri razstavi s posojo gradiva prijazno sodeluje založba Mladinska knjiga.

  Vabljeni na ogled razstave od torka do petka med 10. in 12. ter med 16. in 18. uro, ob sobotah pa od 10. do 12. ure.

  ostalo

  Jesen na planini

  Lešanska planina Medgeneracijsko društvo Bloški prstki I Velike Bloke 1385 Bloke I bloski.prstki@gmail.com I 031 809 734, 041 358 082 I

  Na Lešanski planini bodo od 19. 8. do 26. 9. izvajali promocijo planine in planšarskega življenja, skrbi za naravo in življenje z manj odpadki, kot se je odvijal na tej planini nekdaj, prenos znanja med generacijami, skrb za medgeneracijsko solidarnost. Na prireditvah bodo izvajali aktivnosti: pripovedovanje zgodb, zbiranje etnološkega gradiva, ogledi pastirske koče in planine, degustacije hrane in pijače, prikaz predelave mleka in sirarjenja, prodaja domačih pridelkov in izdelkov, pastirske igre, odhod krav iz planine.  

  Razstave

  Razstava starih igrač in iger

  Galerija Atrij Tržiški muzej I Muzejska 11, 4290 Tržič I www.trziski-muzej.si I 04 53 15 500 I trziski.muzej@guest.arnes.si I

  Razstava je odprta od ponedeljka do petka od 8. do 18. ure.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...