Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Koledar dogodkov v občini Tržič


 • Zdravje, šport in rekreacija

  Občinsko prvenstvo v plavanju

  Gorenjska plaža, Cesta Ste Marie aux Mines 11 Športna zveza Tržič I Cankarjeva cesta 1, 4290 Tržič I sportna.zveza.trzic@t-2.net I 059 01 03 13 in 051/354 064 |

  Športna zveza Tržič razpisuje občinsko prvenstvo v plavanju, ki bo v torek, 8. 8. 2023 ob 17. uri na Gorenjski plaži. 

  Vsak udeleženec tekmovanja prejme praktično darilo.

  ostalo, Zabava

  Kino z zvezdami, film Indiana Jones in artefakt usode

  Amfiteater Gorenjska plaža I Cesta Ste Marie aux Mines 11, 4290 Tržič Miran Starman s.p. | Goričane 12a, 1215 Medvode | 041 66 71 15 | www.kinozzvezdami.si | info@kinozzvezdami.si

  Na sporedu je film Indiana Jones in artefakt usode (akcijski film, pustolovski film). Traja 2h in 24min.

  Od priznanega scenarista in režiserja Jamesa Mangolda prihaja zadnje poglavje sage o enem največjih filmskih junakov. Film Indiana Jones in artefakt usode še zadnjič spremlja nominiranca za oskarja, Harrisona Forda, v svoji legendarni vlogi arheologa z bičem in obeta razburljivo pustolovščino.

  Piše se leto 1969 in Indiana Jones je pripravljen obupati. Več kot desetletje je poučeval arheologijo na kolidžu Hunter v New Yorku in je tik pred upokojitvijo v svojem skromnem stanovanju, v katerem trenutno živi sam. Stvari se hitro spremenijo, ko ga nenapovedano obišče njegova odtujena krščenka Helena Shaw, ki išče redek artefakt, ki mu ga je dal njen oče – gre za zloglasno napravo, ki naj bi imela moč izslediti časovne razpoke. Uspešna prevarantka Helena ukrade artefakt in hitro zapusti državo, da bi ga prodala najboljšemu ponudniku. Ker Indy nima izbire, pobriše prah s svojega znamenitega klobuka in usnjene jakne za še eno, tokrat zadnjo vožnjo.

  Poleg Harrisona Forda bomo v filmu videli Phoebe Waller-BridgeAntonia BanderasaKaren AllenJohna Rhysa-DaviesaShaunette Renée WilsonThomasa KretschmannaTobya JonesaBoyda HolbrookaOliviera RichtersaEthanna Isidora in Madsa Mikkelsena.

  Ni dvoma, da Indiana Jones ostaja en najbolj priljubljenih filmskih likov: Ameriški filmski inštitut je pustolovca označil za drugega največjega filmskega heroja vseh časov.

  Harrison Ford je svojo prvo vlogo Indiane Jonesa odigral, ko mu je bilo 38 let, zadnjo pa sedaj, ko šteje 80 let.

  Navdih za artefakt, ki je osrednji element filma, Arhimedov mehanizem, je bil resnični artefakt – mehanizem, ki so ga uporabljali antični grki za izračun in prikaz informacij astronomskih pojavov. Opisan je kot najstarejši znani primer analognega računalnika.

  Lokacije snemanja filma Indiana Jones in artefakt usode so bile v Maroku, na Siciliji, Škotskem in Angliji, poleg tega pa tudi v studiu “Pinewood Studios”, ki se nahaja malo izven centra Londona.

  Mangold je k sodelovanju povabil izjemno ekipo, ki so jo med drugim sestavljali scenograf Adam Stockhausen, director fotografije Phedon Papamichael, kostumografinjo Joanno Johnston, nadzornika posebnih efektov, Alistaira Williamsa in nadzornika vizualnih efektov, Andrewja Whitehursta.

  Skupaj so tako razvili osupljive vizualne podobe filma in njegove neverjetne akcijske prizore, vključno z največjimi scenografskimi elementi: prizor z vlakom iz leta 1944, pregon s konji skozi parado, ki vodi v newyorško podzemno železnico, divji pregon s tuk tuki po ulicah Tangerja, napetosti poln potop v Grčiji in spektakularno odločilno sekvenco.

  Harrison Ford (Indiana Jones) je igral v nekaterih izmed najbolj uspešnih in priznanih filmov v zgodovini kinematografije, vključno z znamenitimi Vojnami zvezd in franšizo Indiana Jones in kar v osmih filmih, nominiranih za oskarja za najboljši film.

  Ford je prejel številne nominacije za najboljšega igralca, vključno z nominacijo za oskarja, nominacijo za zlati globus in nominacijo za nagrado BAFTA.

  Vse prejšnje filme Indiana Jones je režiral Steven Spielberg, tokrat pa je režijsko taktirko prepustil Jamesu Mangoldu. Sam se je podpisal kot izvršni producent, prav tako pa tudi legendarni George Lucas.

  CENA VSTOPNIC:

  • odrasli: 5,00€
  • otroci, dijaki, študenti, seniorji nad 60 let: 4,00€

  Dnevi odprtih vrat na Lešanski planini

  Lešanska planina Medgeneracijsko društvo Bloški prstki | Velike Bloke 47, Velike Bloke, 1385 Nova Vas | 031 809 734 | bloski.prstki@gmail.com

  Dnevi odprtih vrat na Lešanski planini bodo potekali od 10. 6. 2023 do 24. 9. 2023. 

  Razstave

  Pregledna razstava tržiških likovnikov: 50-leta prejšnjega stoletja

  Galerija Atrij, Trg svobode 18, 4290 Tržič Tržiški muzej I Muzejska 11, 4290 Tržič I www.trziski-muzej.si I 04 53 15 500 I trziski.muzej@guest.arnes.si I

  Člani Društva tržiških likovnikov vabijo na ogled razstave v Galerijo Atrij Občine Tržič. Za temo razstave so izbrali toplino prijetnih in nostalgičnih spominov na povojna leta olajšanja, svobode, pričakovanja, vzpona in delovnega zanosa iz 50. leta prejšnjega stoletjaNastalo je veliko spominov. Ustvarjalci pravijo, da vsem botrujejo zgodbe – močne in nabite s čustvi.

  Vabljeni na ogled in obujanje spominov.

  Razstava bo na ogled do 28. 8. 2023 od ponedeljka do petka od 8. do 18. ter ob sobotah, nedeljah in praznikih od 10. do 16. ure.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...