Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Dobrodošli na Tržiškem

Tržiško je raj za romantične iskalce skrivnosti. Stari Tržičani vedo, da so tod nekoč lazili zmaji. Eden od njih je kriv za nastanek Tržiča. Danes, ko baje zmajev ni več, obiskovalce navdušuje predvsem občutek miru in neizmerne lepote gozdnih in gorskih poti. A naj to ne zavede popotnika v teh krajih – tu ima vsak kamen svojo zgodbo.

Že samo v Dovžanovi soteski je tisoče takih zgodb.

V njenih stenah, starih 300 milijonov let, je mogoče najti na tisoče fosilov iz časov, ko še niti zmajev ni bilo. Ceste na Tržiškem niso tako stare, bile pa so tu že v času starega Rima. Takrat so po njih drdrali vozovi prek ljubeljskega prelaza, danes pa pod prelazom poteka letna dirka starodobnikov.

Prav taka paša pa so tukajšnji razgledi.

Tržiško razkošje poti pušča brez sape pohodnike, hribolazce, alpiniste, gorske kolesarje, tabornike, ljubitelje adrenalina, zmajarje, padalce, turne smučarje, skakalce, deskarje, ribiče, lovce, pa tudi zgodovinarje, geologe, pesnike in ljubitelje vsega lepega.

Na Tržiškem je vse mogoče in vse res. Če ne verjamete, se morate pač prepričati sami. Številne ideje za krajša in daljša potepanja po Tržiču in okoliških gozdovih, travnikih, planinah ter pogorjih boste našli na www.visit-trzic.com.

Slika: Divjina je največji in najbolj raznolik dirt park v Sloveniji (avtor: Luka Polajnar)

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...