Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Tradicionalne prireditve

Na Tržiškem je skoraj vsak dan nekaj novega

Kaj zamujate? Več kot 100 prireditev vsako leto. S prireditvami živita ves Tržič in okolica. Organizirane so številne pevske, plesne, gledališke, lutkovne, folklorne in druge kulturno-umetniške prireditve ter fotografske, likovne in sorodne razstave. Poleg rekreacijskih in športnih dogodkov, jasno.

Katero nedeljo se splača biti v Tržiču?

Mama vseh tukajšnjih prireditev je Šuštarska nedelja, ki se odvija prvo nedeljo v septembru. Stoletja nazaj so na prvo septembrsko nedeljo v čevljarski vajenci po zahtevnem praktičnem izpitu dobili potrdilo, da so opravili vajeniško dobo, in postali pomočniki. Kaj mislite, da je sledilo? Sejem in vsesplošna veselica.

Slika 1: Na Šuštarsko nedeljo tržiške ulice oživijo v sejemskem vzdušju (avtor: Luka Rener)

Česa še ne gre zamuditi?

Uživajte na Mednarodnih dnevih mineralov, fosilov in okolja (MINFOS). Navijajte na mednarodni dirki starodobnih avtomobilov in motociklov na Ljubelju. Tu so še "Vuč v vodo", Festival tržiških bržol, Ples brez meja na Ljubelju, "Vomnsk' poh" in desetine drugih, tradicionalnih ali enkratnih prireditev.

Slika 2: Na makadamski cesti, ki vodi do gorskega prelaza Ljubelj, vsako leto tekmujejo vozniki starodobnikov (avtor: Vili Vogelnik)

In leto je naokoli.

Ko se kaj dogaja, je še posebej bogata kulinarična ponudba tako v mestu kot na turističnih kmetijah v okolici. Greh je zamuditi toliko dobrega!

Slika 3: Gregorjevo sodi med najbolj težko pričakovane tržiške prireditve (avtor: Špela Kurnik)

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...