Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Koledar dogodkov v občini Tržič


 • Izleti, pohodi

  Planinski izlet: Krk

  iz Tržiča Planinsko društvo Tržič | stanko.koblar@gmail.com | 040 627 808 |

  V soboto, 6.10. oktobra vabljeni  na pohodniške poti na otok Krk z izhodiščem v Baški.

  Baška se nahaja na skrajnem jugovzhodu otoka, je edinstvena ter skrita med gorskimi pobočji, lahko se pohvali z več kot 90 kilometri označenih pohodniških poti. Ko se podate na te poti vas bodo zagotovo očarali nepozabni razgledi na veličastni Velebit, otok Prvić z tamkajšnjim svetilnikom, Rab, Cres in Grgur.

  Lahko se odločite za krajši ali daljši pohod.

  Po zaključku pohoda si boste lahko vzeli čas za kopanje in sprehod po mestu.

  Izleti, pohodi

  Romanje po Rožnovenski poti

  iz Brezij Društvo sveta Neža za ohranjanje kulture in razvoj kraja I Brezje pri Tržiču 55 I 041 271 635 I 040 553 417 I www.roznovenskapot.si I

  Prijatelji Rožnovenske poti vas vabijo, da se jim v soboto, 6. oktobra pridružite na romanju. Ob 8.30  uri bo sveta maša v baziliki Marije Pomagaj na Brezjah, zatem pa se boste  zbrali ob spomeniku papeža Janeza Pavla II. Na približno 12 km dolgo pot se boste odpravili ob vsakem vremenu. Hoje je za štiri ure, na pol poti, na info točki pa je poskrbljeno tudi za okrepčilo.

  Poskrbite za primerno obutev in obleko.

  Vaški sejem

  Sebenje Krajevna skupnost Sebenje | 041 390 279 | ana.gradisar@gmail.com |

  V sklopu dogajanja se bo odprl tudi Zadraški most. 

  Zdravje, šport in rekreacija

  Merjenje krvnega sladkorja

  Knjižnica dr. Toneta Pretnarja Društvo diabetikov Tržič

  Društvo bo od 10 do 11 ure v prostorih knjižnice izvajalo merjenje krvnega sladkorja, krvnega pritiska, trigliceridov in holesterola.

  ostalo

  Odprtje skulpture Lunenko

  spodnji prostori Paviljona NOB Krajevna skupnost Tržič - mesto | ks.trzic@gmail.com | 040 542 308 |

  V okviru praznovanja 55. letnice vas Krajevna skupnost Tržič-mesto vabi na odprtje skulpture LUNENKO, delo tržiškega umetnika Viljema Jakopina, ki mu sledi še kulturni program. Dogodek bo v spodnjih prostorih Paviljona NOB, galerije Ferda Mayerja, v soboto, 6. oktobra 2018 ob 17. uri.

  V kulturnem programu bodo sodelovali Mešani pevski zbor Društva upokojencev Tržiča, Glasbena šola Svarun in Plesni klub Tržič.

  Vljudno vabljeni.

  koncert

  Dobrodelni koncert Carmen Manet

  Kulturni center Tržič Rotaract klub Tržič Naklo

  Rotaract klub Tržič Naklo vas prisrčno vabi na nepozaben glasbeni uvod v barvito jesen. Oktober nam bodo letos še polepšale Carmen manet, zmagovalke evrovizijskega zbora leta 2017.

  Dobrodelni koncert bo v soboto, 6. oktobra, ob 19.00 uri v dvorani Kulturnega centra Tržič.

  Prireditev bo imela tudi čudovito humanitarno noto. Z zbranimi sredstvi bomo omogočili dodatne tearpije s psi v domu starejših občanov v Tržiču in Naklem. Kosmatinci namreč upokojencem pričarajo velike nasmehe in mnogo dobre volje.

  Vabljeni na najbolj čudovito glasbeno in humanitarno doživetje te jeseni.

  Več informacij o zboru si lahko preberete na www.carmenmanet.si

  Vstopnice po ceni 12 € so na voljo v predprodaji v Turistično-informacijskem centru (TIC) Tržič (04/597 15 36)

  Izobraževanje, predavanje

  Nacionalni mesec skupnega branja

  Knjižnica dr. Toneta Pretnarja Knjižnica dr. Toneta Pretnarja | 04 592 38 83 | www.knjiznica-trzic.si | siktrz@trz.sik.si
  Razstave

  Razstava: Temačni srednji vek: ''In morte ultima veritas'' (V smrti leži resnica)

  Fužina Germovka KUD Ampus | 040 855 964 | drustvo.ampus@gmail.com

  Kulturno umetniško društvo Ampus vas vabi v staro fužino Germovko, kjer pripravlja razstavo z naslovom Temačni srednji vek: ''In morte ultima veritas'' (V smrti leži resnica). Obdobje srednjega veka je poznano kot mračno obdobje človeške zgodovine, v katerem so se razvile nekatere izmed najbolj krutih, zastrašujočih metod in naprav mučenja, ki so povzročale težke telesne poškodbe, nekatere celo smrt. Razstavljeni rekviziti so replike, unikatni predmeti izdelani po predlogah zgodovinsko podkrepljenih virov, izpod rok članov kulturno-umetniškega društva Ampus, katerih namen je ljudem pokazati kako krut je lahko človek do sočloveka, kako daleč seže človeška domišljija in poudariti ter opomniti ljudi na to, da vsekakor mučenje ni stvar preteklosti, ampak v drugačnih oblikah, v nekaterih državah po svetu pa celo podobnih, obstaja tudi danes in je vsakodnevno prisotno mogoče celo v naši bližini.

  Razstava bo odprta od 27. septembra vsak dan od 17:00 do 20:00 ure do vključno 7. oktobra. 

  Razstava ni primerna za otroke mlajše od 12 let, za otroke od 12. do 15. leta je obvezno spremstvo s starši oz. skrbniki.

   

  Kultura, Za otroke

  Razstava ilustracij Vena Dolenca; Moč domišljije

  Galerija Paviljon Tržiški muzej | trziski.muzej@guest.arnes.si | www.trziski-muzej.si | 04 531 55 00 |

  Slikar, ilustrator, pesnik in glasbenik Veno Dolenc nas bo tokrat presenetil z ilustracijami za otroke iz slikanic O skopuhu, ki se je skril v blagajno, Sanje male miške in knjig Visoko v gorah, globoko v vodah in Moč ti je dana. Avtor z mojstrsko risbo upodablja junake iz svoje bogate domišljije, ki ne pozna meja, in z izjemnim občutkom za človeške like poudarja njihove značajske poteze. Njegove ilustracije s pravo mero humorja, ponekod tudi satiričnosti ter hudomušnimi vsebinskimi poudarki prisrčno zabavajo bralce in gledalce vseh generacij.

  Za mlade in najmlajše bodo bibliotekarji Knjižnice dr. Toneta Pretnarja ob razstavi pripravili ure pravljic, ki bodo ob četrtkih, ob 17. uri. Za skupine iz vrtca bodo po predhodnem dogovoru pripovedovali pravljice, ki jih ilustriral Veno Dolenc.

  Razstava bo od torka do petka med 10. in 12. ter 16. in 18., ter ob sobotah med 10. in 12. uro na ogled do 26. 10. 2018.

  Teden otroka

  Trg svobode 31a Rdeči križ Tržič | 04 59 71 690

  V osnovnih šolah, vrtcih in v naših prostorih (Trg svobode 31a) zbiramo šolske potrebščine, prehranske izdelke z daljšim rokom uporabnosti ter igrače.

  Kultura, Razstave

  Razstava: 70 let Društva upokojencev Tržič

  Galerija Atrij Tržiški muzej | trziski.muzej@guest.arnes.si | www.trziski-muzej.si | 04 531 55 00 |
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...