Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Koledar dogodkov v občini Tržič


 • Izleti, pohodi

  VII. Zimski pohod na Kal


  koncert, Kultura

  Božično - novoletni koncert: Božična sanjarjenja

  Dvorana tržiških olimpijcev Kulturno društvo Pihalni orkester Tržič | marusa.zlindra@gmail.com | 051 269 342 |

  Leto je naokoli, pred vrati je praznično decembrsko vzdušje, z njim pa tudi nepogrešljiv del tržiškega kulturnega dogajanja v zadnjem mesecu leta. Tržiški godbeniki in godbenice se na tradicionalni koncert, ki se bo, kot je zvesta publika že vajena, odvil 26. decembra, ob 19.00, v Dvorani tržiških olimpijcev, pripravljajo s polno paro z enim samim namenom – predstaviti se tržiškemu občinstvu v najboljši možni luči. Za orkestrom je še eno zanimivo leto, polno umetniškega ustvarjanja in raznoraznih gostovanj in nastopov, zato je prav, da se ob izteku starega leta prepustimo sanjarjenju s Pihalnim orkestrom Tržič, ki se mu bo na odru kot gostja večera pridružila ena najboljših slovenskih pevk mlajše generacije, Nina Strnad. Od Straussovih polk in valčkov, preko slovenske popevke do tradicionalnih božičnih viž – tržiška godba bo zadovoljila uho slehernega obiskovalca. Zato prisrčno vabljeni na koncert, da kar se da dobro razpoloženi skupaj stopimo naproti novemu letu! 

  Vstopnice bodo na voljo v predprodaji po 8 evrov v TPIC Tržič in na dan koncerta pred vhodom v dvorano. Za več informacij nas spremljajte na naši Facebook strani.

  Zdravje, šport in rekreacija

  Drsanje na Ravnah

  Drsališče na Ravnah Občina Tržič | Balinarski klub Tržič AC Žepič | 04 59 71 536 ali 040 256 606 | informacije@trzic.si ali dusankavcic64@gmail.com |

  Občina Tržič v sodelovanju z Balinarskim klubom AC Žepič vam je tudi letos omogočila drsanje na Ravnah.

  Drsališče bo za rekreacijsko drsanje odprto od ponedeljka do petka od 16.00 do 19.00, ob sobotah od 10.00 do 12.00 in od 16.00 do 19.00. Ob nedeljah in praznikih od 10.00 do 12.00 in od 15.00 do 19.00. Drsanje je BREZPLAČNO, možna je tudi izposoja drsalk.

  Poleg rekreacijskega drsanja pa bodo potekale tudi naslednje aktivnosti na ledu. Ob sredah in petkih bo med 19.30 in 21.30 kegljanje na ledu, ob četrtkih pa hokej.

  ostalo

  Koledovanje Kulturnega društva folklorna skupina Karavanke

  po vaseh v občini Tržič Kulturno društvo folklorna skupina Karavanke I 051/332-787 I sasa.meglic@telemach.net I

  Koledovanje je star predkrščanski narodni običaj v času okrog novega leta. Kristjani so običaj prevzeli ter ga postavili v čas božiča. Koledniki se preoblečejo v svete tri kralje in hodijo po vaseh ter zbirajo darove za revne družine z otroki.  Star običaj bodo pred prazniki obujali pevci in pevke folklorne skupine Karavanke. 

  V petek, 21. decembra od 17. ure dalje bo koledovanje na Loki,

  V soboto, 22. decembra prav tako od 17. ure dalje v Kovorju,

  v četrtek, 27. decembra bodo od 17. ure dalje obiskali Senično in Sebenje,

  v petek, 28. decembra od 17. ure pa bodo v Žiganji vasi. 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...