Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Koledar dogodkov v občini Tržič


 • Zdravje, šport in rekreacija

  Pohod v spomin Majde Haler

  iz Ljubelja Planinsko društvo Tržič | stanko.koblar@gmail.com | 040 627 808 |

  Planinsko društvo Tržič, vodniški odsek vas vabi, da se jim pridružite na spominskem pohodu iz Ljubelja na Zelenico. Ob 8. uri je zbor pohodnikov na Ljubelju za vzpon po zahtevni neoznačeni poti čez Ljubeljščico, ob 10. uri pa se bodo zbrali pohodniki na Ljubelju, ki bodo do Zelenice odšli po nezahtevni označeni poti.

  ostalo, Zdravje, šport in rekreacija

  Deseti jubilejni šahovski turnir Križe 2018

  Kulturni dom Križe Krajevna skupnost Križe

  Ob krajevnem prazniku ste vabljeni na odprti Šahovski turnir, ki bo v nedeljo 7. oktobra ob 10. uri, v Kultunem domu v Križah.

  ostalo

  Spominska slovesnost ob 74. obletnici požiga vasi Gozd

  Gozd Zveza borcev za vrednote NOB Tržič I

  Ob dnevu praznovanja Krajevnih skupnosti Križe in Senično, Krajevni odbor za ohranjanje vrednot NOB Križe skupaj z Občinskim odborom ZBNOB Tržič in z veliko podporo Občine Tržič ter z Osnovno šolo Križe, s Planinskim društvom Križe in z gasilskim društvom Križe, v nedeljo, 07.10.2018, ob 11. uri v vasi Gozd prireja spominsko
  slovesnost ob 74. obletnici požiga vasi.

  Na spominski slovesnosti bodo sodelovali: učenke in učenci OŠ Križe, Glasbena šola Tržič in pevski zbor.

  Pozdravni nagovor: g. župan Občine Tržič, mag. Borut SAJOVIC, Slavnostni govornik: g. Srečko KNAFELC,
  predsednik Društva Zarja, Velike Lašče.

  Vse, ki bi želeli prevoz iz Križev do vasi Gozd in nazaj naprošamo, da sporočijo najkasneje do petka 5.10.2018 na kontakt: Jure Jerkič, GSM: 041 203 110

  Izobraževanje, predavanje

  Nacionalni mesec skupnega branja

  Knjižnica dr. Toneta Pretnarja Knjižnica dr. Toneta Pretnarja | 04 592 38 83 | www.knjiznica-trzic.si | siktrz@trz.sik.si
  Razstave

  Razstava: Temačni srednji vek: ''In morte ultima veritas'' (V smrti leži resnica)

  Fužina Germovka KUD Ampus | 040 855 964 | drustvo.ampus@gmail.com

  Kulturno umetniško društvo Ampus vas vabi v staro fužino Germovko, kjer pripravlja razstavo z naslovom Temačni srednji vek: ''In morte ultima veritas'' (V smrti leži resnica). Obdobje srednjega veka je poznano kot mračno obdobje človeške zgodovine, v katerem so se razvile nekatere izmed najbolj krutih, zastrašujočih metod in naprav mučenja, ki so povzročale težke telesne poškodbe, nekatere celo smrt. Razstavljeni rekviziti so replike, unikatni predmeti izdelani po predlogah zgodovinsko podkrepljenih virov, izpod rok članov kulturno-umetniškega društva Ampus, katerih namen je ljudem pokazati kako krut je lahko človek do sočloveka, kako daleč seže človeška domišljija in poudariti ter opomniti ljudi na to, da vsekakor mučenje ni stvar preteklosti, ampak v drugačnih oblikah, v nekaterih državah po svetu pa celo podobnih, obstaja tudi danes in je vsakodnevno prisotno mogoče celo v naši bližini.

  Razstava bo odprta od 27. septembra vsak dan od 17:00 do 20:00 ure do vključno 7. oktobra. 

  Razstava ni primerna za otroke mlajše od 12 let, za otroke od 12. do 15. leta je obvezno spremstvo s starši oz. skrbniki.

   

  Teden otroka

  Trg svobode 31a Rdeči križ Tržič | 04 59 71 690

  V osnovnih šolah, vrtcih in v naših prostorih (Trg svobode 31a) zbiramo šolske potrebščine, prehranske izdelke z daljšim rokom uporabnosti ter igrače.

  Kultura, Razstave

  Razstava: 70 let Društva upokojencev Tržič

  Galerija Atrij Tržiški muzej | trziski.muzej@guest.arnes.si | www.trziski-muzej.si | 04 531 55 00 |
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...