Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Koledar dogodkov v občini Tržič


 • Sejmi, trgovina

  Vaški sejem

  Sebenje Krajevna skupnost Sebenje I Sebenje 43, 4294 Križe I ks.sebenje@gmail.com I

  V soboto, 2. oktobra, ob 10. uri bodo v središču Sebenj ponovno organizirali vaški sejem. Osrednja tema vaškega sejma bo PRVA POMOČ.

  Na sejmu bodo gostili člane Območnega združenja Rdečega križa Tržič in člane PGD Križe. Prostovoljci nam bodo osvežili naše vedenje glede osnovnega nudenja prve pomoči in oživljanje z AED napravo. Na sejmu bo možno tudi opraviti meritev višine sladkorja v krvi.

  Delavnice bodo zasnovane tako, da obiskovalci sejma ne bomo le pasivni opazovalci, temveč se bomo sami aktivno preizkusili v nudenju prve pomoči. Le tako se bo vsak posameznik lahko prepričal, da je sposoben pomagati svojemu bližnjemu ob neljubih situacijah. Nikoli ne veste, kdaj boste te veščine potrebovali.

  Zaradi prireditve bo med 7. in 15. uro popolna zapora cest LC428 101 od stan. objekta Sebenje 30a, do stan. objekta Sebenje 43 in JP928 282 od stan. objekta Sebenje 33, do stan. objekta Sebenje 43.

  Za otroke

  Tržiški abonmajček 2019/2020: Na dvorišču

  Kulturni center Tržič Občina Tržič I Trg svobode 18, 4290 Tržič I 04 5971 536 I informacije@trzic.si I

  srčno upamo, da je prišel čas, ko se bomo lahko ponovno srečali in podružili ob gledališkem dogajanju v Kulturnem centru Tržič.
  Lepo vabljeni k ogledu sklepne predstave Tržiškega abonmaja za otroke, sezona 2019/2020, ki bo v soboto, 2. 10. 2021, ob 11. uri. 
  Gospa Romana in gospod Ferdo sta soseda. Oba kmetujeta in na njunem dvorišču je polno živali. Toda dvorišče je razmejeno z ograjo. To pa zato, ker se Romana in gospod Ferdo po značaju in odnosu do živali zelo razlikujeta. Romana ima živali rada, pušča jim, da se prosto gibljejo, jih ne privezuje in ne zapira v kletke. Gospod Ferdo ravna ravno nasprotno. Pri njem so živali privezane, zaprte, uporablja jih za delo in pridobivanje hrane. Zaradi tega njegove živali večkrat pobegnejo na svobodo, ali k Romani. Soseda se zaradi tega ves čas prerekata.

  Posamezne vstopnice bodo na voljo po 6,00 eur v TPIC Tržič in eno uro pred predstavo na blagajni Kulturnega centra.

  Režija: Ivana Djilas
  Avtor besedila in pesmi: Feri Lainšček
  Avtor glasbe in glasbeni producent: Lojze Krajnčan
  Kostumi: Jelena Prokovič
  Koreograf: Žigan Krajnčan
  Oblikovanje in izdelava lutk: Barbara Bulatović

  Igrata in pojeta: Romana Krajnčan in Danijel Malalan
  Produkcija: SSG Trst in DreamArt v sodelovanju s Cankarjevim domom Ljubljana  Izobraževanje, predavanje

  Izobraževalni izlet: skrivnostna Notranjska

  iz Tržiča Ljudska univerza Tržič | Trg svobode 18, 4290 Tržič | kristina@lu-trzic.si | 04 592 55 51 |

  Ljudska Univerza vas vabi na izobraževalni izlet na Notranjsko.

  Za otroke, Zabava

  Gutenberški dnevi - odpovedano

  Grad Gutenberg, 4290 Bistrica pri Tržiču Kulturno društvo Ampus I Podljubelj 151, 4290 Tržič I drustvo.ampus@gmail.com I sl-si.facebook.com/KudAmpus

  Kulturno-umetniško društvo Ampus vas vabi na Gutenberške dneve.

  V naravni idili, odeti v srednjeveško kuliso, s poudarkom na ruševinah nekdaj mogočnega gradu, vas bomo popeljani v čas visokega in poznega srednjega veka.

  Osrednji dogodek tega dne bo koncert petčlanske zasedbe glasbenikov Noreia, ki preigravajo tradicionalne irske, škotske in bretonske melodije.

  V zadnjem času skupina aktivno spaja »keltsko« tradicijo z našo lastno dediščino – slovensko ljudsko glasbo, ki je precej bolj bogata kot bi si lahko mislili.

  Na koncertu bodo obiskovalci tako lahko slišali že nekoliko pozabljene zvrsti naše ljudske glasbe kot so npr. mafrina, mazurka, štajeriš in šaltin

  Izleti, pohodi

  Planinski izlet: Velika Baba (nezahtevna označena pot) - odpovedano

  iz Tržiča Planinsko društvo Tržič | Balos 4, 4290 Tržič | pd.trzic@gmail.com| www.planinsko-drustvo-trzic.si/ |

  Planinsko društvo Tržič, vas v soboto, 2. oktobra vabi na planinski pohod na Veliko Babo, ki je najvišji vrh vzhodnega grebena nad dolino Lepene.

  Prijave in informacije pri Stanku Koblarju na telefonski številki: 040 627 808, ali elektronski pošti: stanko.koblar@gmail.com

  Basnga pa da - muuu!

  Lešanska planina - Dobrča (KO Leše 851) Medgeneracijsko društvo Bloški prstki | Špela Bohinjec Modic | 031 809 734 | bloski.prstki@gmail.com

  Namen prireditev je prenašanje tradicije, prikazovanje načina življenja, ki izginja in prenos znanja iz generacije na generacijo. Zadnja leta je bila ponudba Lešanske planine močno okrnjena, zadnje leto pa na planini sploh ni bilo več pastirja.
  Širši namen je s promocijo in dejavnostjo društva, planino ponovno oživiti, pomagati pastirju pri izvajanju njegove naloge ter s tem spodbuditi, da bo planina postala bolj priljubljena in bo Agrarna skupnost v prihodnjih letih lažje dobila ustreznega pastirja, ki bo planino vodil v smeri razvoja in tradicije in bo spet delovala kot nekoč.
  Z znanjem in izkušnjami želi društvo pripraviti nastavke za projekte, ki jih bo možno prijaviti na razpise za financirane s strani evropskih sredstev.

  Za vsa vprašanja in informacije so vam na voljo na FB Lešanska Dobrča, FB Bloski prstki ali na e mail: bloski.prstki@gmail.com.

  Razstave

  Razstava - Lila Prap: Dinozavri, zmaji, ptiči?!

  Galerija Paviljon Tržiški muzej | trziski.muzej@guest.arnes.si | www.trziski-muzej.si | 04 531 55 00

  Ob začetku šolskega leta bo Tržiški muzej v Galeriji Paviljon NOB odprl tradicionalno razstavo ilustracij, s katero želijo predvsem otroke in mlade povabiti v galerijo in jim približati likovno umetnost.

  Tokrat bodo razstavili dela Lile Prap, izjemno priljubljene in mednarodno uveljavljene ilustratorke in pisateljice. Njen opus obsega 17 unikatnih slikanic, ki so bile objavljene v kar 38 državah, okoli 80 tisoč jih je bilo natisnjenih v slovenščini, več kot 600 tisoč pa v tujih jezikih. Na svetovnem sejmu otroških knjig, ki vsako leto poteka v Bologni, je bila avtorica dvakrat izbrana med 97 reprezentativnih ilustratorjev sveta, v Chicagu leta 2002 pa med deset. Dvakrat je bila nominirana za najvišjo nagrado za otroško literaturo - za Andersenovo nagrado.

  V Tržiču bodo na razstavi zaživele ilustracije iz slikanic Dinozavri?!, Zmaji?! in Ptiči?!, nekatere bodo celo povečane in postavljene v prostor. Pisano razstavo bodo spremljale, prav tako kot v knjigah, radovedne kure, ki bodo na igriv način odkrivale posebnosti razstavljenih (ilustracij) živali.

  Obiskovalci bodo lahko preverili, če je tržiški zmaj edini, ki se je izvalil iz petelinjega jajca!

  Razstava bo na ogled od četrtka, 9. septembra. 

  Galerija Paviljon NOB, Predilniška cesta 12, Tržič
  Odpiralni čas: tor - pet: 10.00 - 12.00 in 16.00 - 18.00, sob: 10.00 - 12.00

  Vse aktivnosti bodo izvajali v skladu z veljavnimi ukrepi za zajezitev in obvladovanje epidemije COVID-19.

  Izobraževanje, predavanje

  Prijave na delavnico Komuniciranje na splenih omrežjih

  Kulturni dom Križe Zveza kulturnih organizacij Tržič I Cankarjeva cesta 1a, 4290 Tržič I www.zkotrzic.si I 04/592-46-30 I zkotrzic@gmail.com I

  Zveza kulturnih organizacij Tržič in OI JSKD Tržič razpisujeta delavnico Kako komunicirati na spletnih omrežjih. Delavnica bo v četrtek, 14. 10. 2021 ob 17. uri v Kulturnem domu v Križah.

  Še posebej v času epidemije se je pokazalo, kako pomembno je, da naše društvene dejavnosti ne živijo le med (stalnimi) obiskovalci prireditev, temveč so prisotne tudi na spletu, saj je to izredno pomemben način komuniciranja, oglaševanja in širjenja kroga sledilcev.

   

  Prijave in informacije na: zkotrzic@gmail.com

  VABILO ZA VKLJUČITEV V EKIPO PRVE POMOČI RKS – OBMOČNEGA ZDRUŽENJA TRŽIČ

  Območno združenje Rdečega Križa Območno združenje Rdečega križa Tržič I Trg svobode 31 a, 4290 Tržič I 04 597 16 90 I trzic.ozrk@ozrks.si I

  Prostovoljce in prostovoljke, ki jih zanima področje prve pomoči in pomoč ljudem vabimo, da se prijavijo za članstvo v ekipi prve pomoči RKS – OZ Tržič. 

  Vsak, ki želi biti prostovoljec v ekipah prve pomoči, mora opraviti 45 urni tečaj za bolničarja. Tečaj je brezplačen in bo organiziran jeseni. Po opravljenem tečaju so prostovoljci usposobljeni za delo bolničarja/ke in pripravljeni za delo v primeru izrednih razmer.

   

  Bolničarji ekip prve pomoči RKS so zavedeni v evidenci Regijskega centra za obveščanje.

  Vse zainteresirane vabimo, da se prijavite na e-pošto: trzic.ozrk@ozrks.si

  Dodatne informacije na tel.št.:04/597 16 90

  Kultura, ostalo, Za otroke

  Vpis novih članov v Folklorno skupino Karavanke

  Balos 4, Tržič Kulturno društvo Folklorna skupina Karavanke | Balos 4, 4290 Tržič | sasa.meglic@telemach.net | 051 332 787
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...