Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Koledar dogodkov v občini Tržič


 • Kultura, ostalo, Za otroke, Zabava

  Soba pobega - Pozabljena čevljarska delavnica

  Dom krajanov Kovor Kulturno društvo svetega Janeza Krstnika Kovor- dramska skupina Avantura | Glavna cesta 24, 4290 Trzic | info@kamp-avantura.si

  Kulturno društvo svetega Janeza Krstnika, skupina Avantura, v soboto, 23.10., od 10. do 19. ure pripravlja sobo pobega.

  Nekoč je živel čevljar, ki je izdeloval tako dobre čevlje, da je slovel daleč naokrog. Močno je bil navezan na svojega ptička Kopitka. Ptiček mu je vsak dan ob delu lepo prepeval. Ko je nekega dne Kopitek umrl, se čevljar ni več mogel osredotočiti na delo. Čevlji so postajali vse slabše in slabše izdelani. Naročil je bilo manj in manj, saj ljudje niso hoteli nositi slabih čevljev. Čevljar se je naposled odločil, da ključ delavnice zapre v stekleno vitrino. Delavnico pa opremi z zankami in ugankami, ki vodijo do ključa. Z rešitvijo vseh ugank bi tako morebitni naslednik lahko dokazal svoje poznavanje obrti, prevzel delavnico in postal nov najboljši čevljar.

  Igra ni primerna za otroke mlajše od 12 let.

  V soboto, 23. 10. lahko preizkusiš, če si morda prav ti ta čevljar/ka. Zberi ekipo (priporočeno 2 - 6 oseb, starejših od 12 let) in se prijavi na sobo pobega v Domu krajanov Kovor. Termin rezerviraš na telefonsko številko 040 534 316. Vstopnina za celo ekipo je 5 €.

  Gledališka predstava za otroke: Čaruhle

  Dvorana Krajevne skupnosti Podljubelj Kulturno-umetniško društvo Podljubelj

  Odrasla igralska skupina Kulturno-umetniškega društva Podljubelj vabi na izvirno šentansko igrico za otroke z naslovom Čaruhle. Igra se bo odvijala v dvorani KS Podljubelj. Vstopnine ni.

  Za starejše od 15 let je za vstop obvezno izpolnjevanje pogoja PCT.

  Kultura

  Premiera Filmskega portreta o Slavku Bohincu

  Kulturni dom Križe I Cesta Kokrškega odreda 2, 4294 Križe Kulturno društvo Kruh Križe I Pod Slemenom 16, 4294 Križe I 041 204 952

  Kulturno društvo Kruh vas v soboto, 23. oktobra vabi na premiero filmskega portreta o Slavku Bohincu. Poleg premiere filma bo tudi predstavitev knjige spominov na Slavka. 

  VABILO ZA VKLJUČITEV V EKIPO PRVE POMOČI RKS – OBMOČNEGA ZDRUŽENJA TRŽIČ

  Območno združenje Rdečega Križa Območno združenje Rdečega križa Tržič I Trg svobode 31 a, 4290 Tržič I 04 597 16 90 I trzic.ozrk@ozrks.si I

  Prostovoljce in prostovoljke, ki jih zanima področje prve pomoči in pomoč ljudem vabimo, da se prijavijo za članstvo v ekipi prve pomoči RKS – OZ Tržič. 

  Vsak, ki želi biti prostovoljec v ekipah prve pomoči, mora opraviti 45 urni tečaj za bolničarja. Tečaj je brezplačen in bo organiziran jeseni. Po opravljenem tečaju so prostovoljci usposobljeni za delo bolničarja/ke in pripravljeni za delo v primeru izrednih razmer.

   

  Bolničarji ekip prve pomoči RKS so zavedeni v evidenci Regijskega centra za obveščanje.

  Vse zainteresirane vabimo, da se prijavite na e-pošto: trzic.ozrk@ozrks.si

  Dodatne informacije na tel.št.:04/597 16 90

  Kultura, ostalo, Za otroke

  Vpis novih članov v Folklorno skupino Karavanke

  Balos 4, Tržič Kulturno društvo Folklorna skupina Karavanke | Balos 4, 4290 Tržič | sasa.meglic@telemach.net | 051 332 787
  Razstave

  Razstava - Lila Prap: Dinozavri, zmaji, ptiči?!

  Galerija Paviljon Tržiški muzej | trziski.muzej@guest.arnes.si | www.trziski-muzej.si | 04 531 55 00

  Ob začetku šolskega leta bo Tržiški muzej v Galeriji Paviljon NOB odprl tradicionalno razstavo ilustracij, s katero želijo predvsem otroke in mlade povabiti v galerijo in jim približati likovno umetnost.

  Tokrat bodo razstavili dela Lile Prap, izjemno priljubljene in mednarodno uveljavljene ilustratorke in pisateljice. Njen opus obsega 17 unikatnih slikanic, ki so bile objavljene v kar 38 državah, okoli 80 tisoč jih je bilo natisnjenih v slovenščini, več kot 600 tisoč pa v tujih jezikih. Na svetovnem sejmu otroških knjig, ki vsako leto poteka v Bologni, je bila avtorica dvakrat izbrana med 97 reprezentativnih ilustratorjev sveta, v Chicagu leta 2002 pa med deset. Dvakrat je bila nominirana za najvišjo nagrado za otroško literaturo - za Andersenovo nagrado.

  V Tržiču bodo na razstavi zaživele ilustracije iz slikanic Dinozavri?!, Zmaji?! in Ptiči?!, nekatere bodo celo povečane in postavljene v prostor. Pisano razstavo bodo spremljale, prav tako kot v knjigah, radovedne kure, ki bodo na igriv način odkrivale posebnosti razstavljenih (ilustracij) živali.

  Obiskovalci bodo lahko preverili, če je tržiški zmaj edini, ki se je izvalil iz petelinjega jajca!

  Razstava bo na ogled od četrtka, 9. septembra. 

  Galerija Paviljon NOB, Predilniška cesta 12, Tržič
  Odpiralni čas: tor - pet: 10.00 - 12.00 in 16.00 - 18.00, sob: 10.00 - 12.00

  Vse aktivnosti bodo izvajali v skladu z veljavnimi ukrepi za zajezitev in obvladovanje epidemije COVID-19.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...