Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Koledar dogodkov v občini Tržič


 • Izobraževanje, predavanje

  UŽU – Knjige so zame: Alternativne oblike zdravljenja

  Ljudska univerza Tržič Ljudska univerza Tržič I Trg svobode 18, 4290 Tržič| info@lu-trzic.si | 04/592 55 51 in 04/592 55 50 I

  Program je namenjen izključno brezposlenim in zaposlenim, prednost pri vključitvi imajo starejši od 45 let. Program poteka v okviru projekta ZNA2.

  ostalo

  Javni nastop učencev glasbene šole

  Glasbena šola Tržič Glasbena šola Tržič I Šolska ulica 2, 4290 Tržič I (04) 598 07 00 I gs-trzic@guest.arnes.si I

  Učenci glasbene šole Tržič vas vabijo na javni nastop, v šolske prostore, v sredo, 20. okrtobra ob 18. uri.

  ostalo

  Stara hišna imena v naselju Tržič

  Kulturni center Tržič I Cankarjeva cesta 5, Tržič Občina Tržič in Razvojna agencija RAGOR I 04 59 71 524, 04 581 34 16 I informacije@trzic.si, klemen.klinar@ragor.si

  Hišna imena označujejo domačije in pripadajoča polja, travnike, gozdove ter predvsem ljudi, ki na teh domačijah živijo. Ta "domača" imena so nastala iz potrebe po lažjem ločevanju domačinov med seboj in so se na domačijah obdržala kljub menjavi lastnikov in njihovih priimkov. V njih se ohranja domače narečje in njegove krajevne govorne posebnosti. V razlagi hišnih imen se večkrat skrivajo tudi zanimive zgodovinske podrobnosti o kraju ali domačiji.

  V občini Tržič zbiraje hišnih imen zaokrožamo s popisom v naselju Tržič. Identificirana hišna imena bodo izdana v posebni knjižici in objavljena na spletni strani https://www.hisnaimena.si/.

  V sredo, 20. 10. ob 19. uri ste vabljeni v Kulturni center Tržič na odkrivanje dediščine domačega kraja in predstavitev zbranih hišnih imen.

  Za udeležbo na srečanju je zahtevano izpolnjevanje pogoja PCT.

  VABILO ZA VKLJUČITEV V EKIPO PRVE POMOČI RKS – OBMOČNEGA ZDRUŽENJA TRŽIČ

  Območno združenje Rdečega Križa Območno združenje Rdečega križa Tržič I Trg svobode 31 a, 4290 Tržič I 04 597 16 90 I trzic.ozrk@ozrks.si I

  Prostovoljce in prostovoljke, ki jih zanima področje prve pomoči in pomoč ljudem vabimo, da se prijavijo za članstvo v ekipi prve pomoči RKS – OZ Tržič. 

  Vsak, ki želi biti prostovoljec v ekipah prve pomoči, mora opraviti 45 urni tečaj za bolničarja. Tečaj je brezplačen in bo organiziran jeseni. Po opravljenem tečaju so prostovoljci usposobljeni za delo bolničarja/ke in pripravljeni za delo v primeru izrednih razmer.

   

  Bolničarji ekip prve pomoči RKS so zavedeni v evidenci Regijskega centra za obveščanje.

  Vse zainteresirane vabimo, da se prijavite na e-pošto: trzic.ozrk@ozrks.si

  Dodatne informacije na tel.št.:04/597 16 90

  Kultura, ostalo, Za otroke

  Vpis novih članov v Folklorno skupino Karavanke

  Balos 4, Tržič Kulturno društvo Folklorna skupina Karavanke | Balos 4, 4290 Tržič | sasa.meglic@telemach.net | 051 332 787
  Razstave

  Razstava - Lila Prap: Dinozavri, zmaji, ptiči?!

  Galerija Paviljon Tržiški muzej | trziski.muzej@guest.arnes.si | www.trziski-muzej.si | 04 531 55 00

  Ob začetku šolskega leta bo Tržiški muzej v Galeriji Paviljon NOB odprl tradicionalno razstavo ilustracij, s katero želijo predvsem otroke in mlade povabiti v galerijo in jim približati likovno umetnost.

  Tokrat bodo razstavili dela Lile Prap, izjemno priljubljene in mednarodno uveljavljene ilustratorke in pisateljice. Njen opus obsega 17 unikatnih slikanic, ki so bile objavljene v kar 38 državah, okoli 80 tisoč jih je bilo natisnjenih v slovenščini, več kot 600 tisoč pa v tujih jezikih. Na svetovnem sejmu otroških knjig, ki vsako leto poteka v Bologni, je bila avtorica dvakrat izbrana med 97 reprezentativnih ilustratorjev sveta, v Chicagu leta 2002 pa med deset. Dvakrat je bila nominirana za najvišjo nagrado za otroško literaturo - za Andersenovo nagrado.

  V Tržiču bodo na razstavi zaživele ilustracije iz slikanic Dinozavri?!, Zmaji?! in Ptiči?!, nekatere bodo celo povečane in postavljene v prostor. Pisano razstavo bodo spremljale, prav tako kot v knjigah, radovedne kure, ki bodo na igriv način odkrivale posebnosti razstavljenih (ilustracij) živali.

  Obiskovalci bodo lahko preverili, če je tržiški zmaj edini, ki se je izvalil iz petelinjega jajca!

  Razstava bo na ogled od četrtka, 9. septembra. 

  Galerija Paviljon NOB, Predilniška cesta 12, Tržič
  Odpiralni čas: tor - pet: 10.00 - 12.00 in 16.00 - 18.00, sob: 10.00 - 12.00

  Vse aktivnosti bodo izvajali v skladu z veljavnimi ukrepi za zajezitev in obvladovanje epidemije COVID-19.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...