Pojdi na glavno vsebino

Koledar dogodkov v občini Tržič


 • koncert, Zabava

  Poletna torkanja: Severa Gjurin

  mestno jedro Tržiča Občina Tržič I Trg svobode 18, 4290 Tržič I 04 5971 536 I informacije@trzic.si I

  Zajemite poletje z veliko žlico in razvajajte brbončice ter ušesa v tržiškem starem mestnem jedru. Poletna torkanja so namenjena Tržičanom z izbranim okusom kot tudi tujim obiskovalcem, ki spoznavajo našo čudovito destinacijo. Okušajte dobrote »Iz tržiških piskrov«, ki vam jih bodo postregli domači gostinci, zavrtite se ob melodijah znanih glasbenih izvajalcev in predvsem užijte čarobne poletne večere v Tržiču. 

  Severi Gjurin se bo na odru pridružil Gal Gjurin. Spoznala sta se na začetku osemdesetih. Poleti. Sprva se sicer nista lotila glasbe, sta se pa dolgo spoznavala, si delila igrače, spoznanja in ideje. Ni skrivnost, da sta Gal in Severa, brat in sestra. Prav on jo je izvabil iz likovnega okolja in tudi prvič povabil na oder. Njuno dolgo poznanstvo, družinska vez in očitna povezanost, pač vedno znova kujejo nove ideje, melodije in zvoke.
   
  Severo in Gala druži podoben okus za glasbo ter dojemanje glasbe kot živega organizma – vsaka skladba vsakič zveni drugače, izvaja se v živo in se skoraj neopazno spreminja, pretvarja in odrašča. Prav tako, kot njuno džezovsko obdobje prostega preigravanja in mladostniškega vrveža ob katerem sta oba odrasla. Plod njunih skupnih moči iz zadnjega obdobja sta Severina Kakor da se nič ni zgodilo in Galova Spet doma, duet njunih glasov s harmonikaškim duom Miha Debevec in Tomaž Rožanec.

  Razstave

  Slikarska razstava Ane Leban Januš in Daše Grum

  Galerija Atrij Tržiški muzej I Muzejska 11, 4290 Tržič I www.trziski-muzej.si I 04 53 15 500 I trziski.muzej@guest.arnes.si I

  Razstava je odprta od ponedeljka do petka, od 8. do 18. ter ob sobotah in nedeljah od 10. do 16. ure.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se