Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Koledar dogodkov v občini Tržič


 • koncert, Zabava

  Poletna torkanja: Severa in Gal Gjurin

  mestno jedro Tržiča Občina Tržič I Trg svobode 18, 4290 Tržič I 04 5971 536 I informacije@trzic.si I

  Zajemite poletje z veliko žlico in razvajajte brbončice ter ušesa v tržiškem starem mestnem jedru. Poletna torkanja so namenjena Tržičanom z izbranim okusom kot tudi tujim obiskovalcem, ki spoznavajo našo čudovito destinacijo. Okušajte dobrote »Iz tržiških piskrov«, ki vam jih bodo postregli domači gostinci, zavrtite se ob melodijah znanih glasbenih izvajalcev in predvsem užijte čarobne poletne večere v Tržiču. 

  Severa in Gal Gjurin, brat in sestra skupaj nastopata od svojih rosnih let do danes. Ustvarjata vsak svojo glasbeno pot, ki pa ju ves čas prepletata in tako še ojačujeta. Sodelujeta studijsko in koncertno - včasih s širokim glasbenim kolektivom, drugič z orkestralno zasedbo, pedvsem pa v duetni obliki. Tako prihajata tudi k nam na festival Poletna torkanja, s kitarami in v poetičnem večglasju, ter v spremljavi kolektiva izvrstnih glasbenikov. Njuno glasbo odlikujejo močna besedila, ki v sebi nosijo naboj nekakšne velike ljubezni, ponudijo kontemplacije, ki te lahko popeljejo na drugo stran in morda celo še bližje k sebi. V zadnjih nekaj letih sta glasbeno zelo plodna, Severa je izdala album Ali je še kaj prostora?, Gal album namenjen predvsem za kanadski prostor imenovan preprosto C. Izdala sta tudi skupno ploščo Srčno, v živo, na njen tudi njuni duetni uspešnici Spet doma in Lahko noč, skrbi.

  Severa Gjurin je glasbenica in likovnica. Velja za pevko mehkega glasu, ki s svojo barvo in maniro predvsem umiri. Njena glasba nas navdihuje že dobro desetletje, kakor so skoraj zimzelene tudi uspešnice, od vedrih Kadar sva samaKjer je toplo, Čakam do lirične uspešnice Kakor da se nič ni zgodilo ali melanholične pripovedi Ali je še kaj prostora tam na jugu. Mehkoba njejne glasbe zasije tudi v zadnjem singlu, v mirni jazzovsko obarvani uspavanki ali t.i. jutranjici Sonce, ki jo je s partnerjem in režiserjem Borisom Bezićem odela tudi v svetel videospot, ki pa je bil nekakšen zaključek glasbenega dela pred materinskem dopustu. To poletje pa je po dobrem letu dni zopet na koncertnih odrih.

  Gal Gjurin, glasbenik, pevec, pesnik in producent zadnjih nekaj let ustvarja in živi tako na evropski kot na ameriški strani Atlantika. Tam deluje tako koncertno kot producentsko, ustvarja tudi pod imenom Gal George Gjurin in tako je oktobra 2021 v Kanadi osvojil dva kristalna kipca na Torontskih glasbenih nagradah OMA Music Awards. Za najboljši video leta Secret in najboljšo skladbo leta I don't wanna meet you in Heaven. Marca letos se je prebil med 50 najboljših na svetu na največjem svetovnem glasbenem tekmovanju avtorjev ISC v Nashvillu, ZDA. Je človek, ki premika mejnike v svetu ustvarjanja, s svojimi 17 avtorskimi ploščami in s poezijo prevedeno v 7 jezikov je postal ena osrednjih osebnosti na slovenskem glasbenem prizorišču. Zaznamoval ga je tudi s svojim uspešnicami kot so Kaj vse bi dalČas bo na moji straniDva, ki ležita do novejših Ko se vračal boš nazaj ali Sneg

  Dve entitete, ki čarata vsak zase, njun skupni nastop pa je zagotovljeno vedno posebno in čustveno doživetje. Ta torek se bomo z njima in z bendovskim zvokom zazibali v večer izvrstne avtorske glasbe, povzdignili z ritmi, se umirili z baladami in poplesali in se skupaj veselili pod sublimno močjo Tržiškega zvezdnatega neba. 

  Zaradi prireditve bo med 16. in 01. uro popolna Trga svobode, in sicer od križišča Trga svobode in Balosa do križišča Trga svobode in Partizanske ulice

  Prijave na Festival ljubiteljskega igranega filma 2022

  KD sv. Janeza Krstnika - skupina Avantura | festival.flif@gmail.com | www.kamp-avantura.si

  Izkusite užitek predvajanja vašega filma na filmskem festivalu in se potegujte za nagrade.

  POGOJI PRIJAVE: 
  - Prijavite lahko igrane filme, ki so nastali v okviru ljubiteljskega filmskega ustvarjanja
  - Dolžina: do 30 minut
  - Tehnične specifikacije: resolucija Full HD (projekcijska kopija filma)
  - Letnica nastanka: ni določena 
  - Film še ni bil predvajan na #FLIF
  - Jezik: če jezik filma ni slovenščina, mora prijavitelj priskrbeti podnapise v slovenskem jeziku.
  - Rok prijave: 15. avgust 2022

  Več informacij in prijavni obrazec najdete na spletni povezavi http://www.kamp-avantura.si/filmski-festival-flif-2022/?fbclid=IwAR2ZKrJG_zfJA6Hnby3Djon_oZj-enTuXtmUdCCluQjD5zTz6rQVpLtPQHw.

  ostalo, Razstave

  Slikarska razstava Ane Leban Januš in Daše Grum

  Galerija Atrij Tržiški muzej I Muzejska 11, 4290 Tržič I www.trziski-muzej.si I 04 53 15 500 I trziski.muzej@guest.arnes.si I

  Tržiški ustvarjalki prvič predstavljata svoje delo v domačem okolju. Obe sta začeli s slikanjem  kot hobijem in to nadgradili z izobraževanjem pri akademikih. Ana Leban Januš (1960) ustvarja v tehnikah tekoči akvarel in akril, navdih za ustvarjanje pa išče v naravi, Daša Grum (1997) pa slika v akrilu, kipari in ilustrira. 

  Razstava je odprta od ponedeljka do petka, od 8. do 18. ter ob sobotah in nedeljah od 10. do 16. ure.

  Kultura, Razstave

  Mednarodna razstava keramike

  Paviljon NOB | Predilniška 12, 4290 Tržič Tržiški muzej | trziski.muzej@guest.arnes.si | www.trziski-muzej.si | 04 531 55 00

  Oblikovalci gline - umetniki iz različnih koncev sveta, se vsako leto v različnih zasedbah zbirajo na simpoziju in kreativni delavnici zavoda V-oglje v Šenčurju. Na razstavi so na ogled impresivni izdelki iz preteklih dogodkov.

  ODPRTO
  torek-petek: 10.00–12.00, 16:00–18.00
  sobota: 10.00–12.00

  Razstava bo na ogled do 10. 8. 2022.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...